Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rares Bogdan tună și fulgeră:’ Să nu cedeze la ce-și dorește dl Hunor, Ponta, Tăriceanu, Pambuccian

Publicat

in

Liberarul Rareș Bogdan, consideră că liderii care negociaza formarea guvernului Ludovic Orban, anume premierul desemnat, Raluca Turcan si Vasile Citu, trebuie sa negocieze „in forta” si sa nu cedeze la conditiile UDMR, ALDE si Pro Romania, pentru ca altfel PNL pierde alegatori.

„Le-am spus (lui Orban, Turcan, Cîțu, n.red.) sa nu renunte la principii si la toate conditiile pe care noi le-am prezentat la oferta electorala de la europarlamentare si prezidentiale pentru ca in momentul in care am renunta, ne-am trezi cu un electorat dezamagit care s-ar indeparta de PNL. Azi toate sondajele de opinie ne dau intre 32% si 35% si i-am rugat sa nu afecteze bazinul electoral, asta e tot ce le-am spus. Sa negocieze in forta. Sa stea de vorba cu fiecare, dar sa nu cedeze la ce-si doreste dl Hunor, la ce-si doreste dl Ponta, Tariceanu, Pambuccian, pentru ca e in favoarea noastra si a USR sa mergem spre anticipate. Deci daca ei ne cad guvernul nu e nicio problema, putem ajunge la anticipate. Decat sa cedeze la conditionalitati (…) noi suntem cu toate cartile la noi, Presedintele va numi tot un premier de la PNL, nu am nicio indoiala. Dvs. daca ati fi in locul nostru ati negocia cu fiecare grup politic si ati ceda din tot ceea ce cere electoratul nostru? Adica v-ati arunca in aer electoratul?”, a zis Rareș Bogdan, miercuri, la Antena 3.

Vezi și:

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

S-a aflat! Cui ii va rămâne averea Tamarei Buciuceanu-Botez

Vești bune- Mii de români vor primi bani din partea statului- Cine sunt norocoșii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Robert Cazanciuc, sesizare la CCR! Lovitură pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat

in

De

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a sesizat Curtea Constituționale să constate existența uni conflict constituțional între Parlament-Senat și PÎCCJ, acuzând procurorii ingerință directă și neconstituțională în activitatea Legislativului.

Vicepreședintele cu atribuții de președinte al Senatului, Robert Cazanciuc, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la constatarea și soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României – Senat, pe de o parte și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, conflict despre care susține că s-a manifestat printr-o ”ingerință directă și neconstituțională” a unei structuri a Ministerului Public în activitatea Parlamentului.

”Având în vedere că articolul 69 alin.(2) din Constituție consacră nulitatea mandatului imperativ al deputaților și senatorilor și interzice orice ingerințe în activitatea acestora care ar veni din partea altor autorități, niciunui membru al Parlamentului nu îi poate fi impusă o anumită conduită în exercitarea opțiunii de vot. Punerea la dispoziție a unor documente întocmite în timpul derulării dezbaterilor parlamentare în care este analizată orice solicitare a unei autorități publice, reprezintă o formă de imixtiune și de încercare de control a activității și procedurilor parlamentare, în condițiile în care acestea se finalizează prin votul liber exprimat de senatori”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

Potrivit sursei citate, prin urmărirea penală începută în anul 2019 a unui membru al Senatului, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică și-a arogat competența de a exercita un control judiciar asupra modului de derulare a unor proceduri parlamentare, realizate conform Regulamentului Senatului, de către președintele acestei Camere legislative, de Biroul permanent al Senatului, precum și de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări.

”Actele procedurale îndeplinite în conformitate cu prevederile regulamentelor parlamentare nu pot face obiectul controlului organelor Ministerului Public, acestea fiind modalități prin care Camerele Parlamentului își îndeplinesc rolul constituțional și își desfășoară lucrările în temeiul și potrivit propriei autonomii organizatorice și funcționale consacrate în art.64 alin.(1) din Constituție.

Efectuarea urmăririi penale față de Președintele Senatului, în funcție în anul 2017, pentru acte de procedură parlamentară, respectiv nesupunerea votului plenului Senatului a încetării de drept a unui mandat de senator validat în 2016, pentru care Agenția Națională Integritate a emis în 2012 un raport de evaluare privind incompatibilitatea acestuia cu exercitarea funcției de consilier județean în perioada 2008-2012, rămas definitiv în 2015, reprezintă un fapt fără precedent, o încălcare a regimului separației puterilor în stat”, se mai arată în comunicatul menționat.

Ancheta a vizat modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului. Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Citește și:

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

FIRMĂ cunoscută, ANGAJEAZĂ ELECTRICIAN și CAMERISTĂ HOTEL

Publicat

in

De

– SC ELECTROCONSTRUCT SRL ANGAJEAZĂ urgent ELECTRICIAN cu sau fără experiență. Telefon: 0744 650 461

– Hotel Piscul Negru ANGAJEAZA URGENT CAMERISTĂ. Telefon: 0744 650 461

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend