Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rareş Bogdan: Pe data de 25 mai 2023 veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu. Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că, în 25 mai 2023, când va avea loc rotaţia în Guvern, el va ocupa o funcţie în Executiv. „I-am spus domnului Ciolacu după aceste negocieri: pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern. Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute. Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie în Guvern”, a declarat el, potrivit News.ro. Bogdan a susţinut că alături de el vor mai veni alţi doi colegi.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotaţie la nivel de premier şi la nivel de miniştri, secretar general, doi miniştri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am nişte proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL”, a declarat Rareş Bogdan, joi seară, la Digi 24.

El nu a vrut să dezvăluie ce portofoliu va ocupa.

„Dar voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulţi lideri social-democraţi, poate la rândul lor de bună credinţă, dar care au eşuat în aroganţe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganţa într-o coaliţie (….), noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a adăugat Rareş Bogdan.

El a explicat că peste un an şi jumătate îşi va întrerupe mandatul de europarlamentar pentru a veni în Guvernul României „să mă asigură că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie şi va respecta programul de guvernare al României”.

„Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie în Guvern. Şi nu doar eu, vor mai veni alţi doi colegi”, a conchis el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Americanii au o părere mai proastă despre Curtea Supremă după decizia privind avortul (sondaj)

Publicat

in

De

Majoritatea americanilor au o opinie negativă cu privire la decizia Curţii Supreme de săptămâna trecută de a anula decizia Roe v. Wade care recunoştea dreptul la avort, conform rezultatelor unui sondaj Reuters/Ipsos date publicităţii marţi, informează Reuters preluat de agerpres.

Sondajul de opinie realizat timp de două zile a constatat că 57% dintre americani au o părere nefavorabilă despre instanţa superioară a SUA, pe care 43% o percep favorabil.

Aceasta pune opiniile despre Curtea Supremă, instituţie concepută ca entitate nepartizană, la egalitate cu opiniile americanilor despre Congres, care este perceput în mod negativ de mult timp de către populaţie. Marchează, de asemenea, o schimbare semnificativă faţă de un sondaj Reuters/Ipsos realizat în perioada 6-7 iunie, care indica faptul că 48% din americani aveau o părere nefavorabilă, faţă de 52%, care aveau o opinie favorabilă.

Aproximativ 27% dintre respondenţi au avut o părere foarte nefavorabilă despre instanţă, în creştere faţă de 14%, procentul de la începutul lunii.

Această schimbare a fost determinată aproape în întregime de creşterea opiniilor nefavorabile în rândul democraţilor, care adesea susţin mai mult dreptul la avort decât republicanii.

Un procent de 60% din democraţi au spus că au o părere mai puţin favorabilă despre Curtea Supremă decât în urmă cu şase luni, comparativ cu 23% dintre republicani.

Aproximativ 55% dintre americani cred că avortul ar trebui să fie legal în toate sau în majoritatea cazurilor, potrivit unui sondaj separat, realizat luni şi marţi de Ipsos.

Ambele sondaje au fost efectuate online, în limba engleză, pe întreg teritoriul SUA. Fiecare a adunat răspunsuri de la 1.005 adulţi, cu o marjă de eroare de 4%.

Curtea Supremă, dominată de conservatori, a anulat vineri hotărârea Roe v. Wade din 1973 care recunoaştea dreptul constituţional la avort al femeilor. Decizia, salutată de activiştii conservatori ca o mare victorie, va schimba dramatic viaţa a milioane de femei din SUA, notează Reuters.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Efect nedorit pentru ruși: unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume pleacă din Rusia

Publicat

in

De

Compania Diageo plc din Marea Britanie, unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume, părăsește piața rusă.

„După încetarea exportului și a vânzării de produse finite către clienții noștri din Rusia în martie, am luat o decizie dificilă de a reduce treptat activitățile comerciale din țară”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Interfax, adăugând că acest proces de restricționare a afacerilor în Rusia va dura aproximativ șase luni. „Ne așteptăm ca acest proces să dureze aproximativ șase luni, timp în care vom continua să ne concentrăm pe sprijinirea angajaților noștri, inclusiv pe furnizarea unui pachet extins de plăți compensatorii în deplină conformitate cu legislația rusă”, a declarat un purtător de cuvânt al Diageo.

La începutul lunii martie compania a suspendat transporturile către Federația Rusă „luând în considerare starea lanțurilor logistice globale”.

Diageo a început să efectueze propria distribuție pe piața rusă din 2006, potrivit site-ului companiei.

În 2020, compania a început îmbutelierea whisky-ului sub mărcile Bells and White Horse la fabrica din Sankt Petersburg a vinurilor spumante CJSC.

Diageo este unul dintre liderii internaționali în producția și vânzarea de băuturi alcoolice. Portofoliul companiei include branduri precum Smirnoff, Black Label, Johnnie Walker, J&B, Guinness, Baileys, Captain Morgan, Gordon’s, etc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend