Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rareș Bogdan în conflict cu bugetarii ”statului gras”: ”Sunt și tăietori de frunză la câini”

Avatar

Publicat

in

Liberalii și-au pus în gând să taie veniturile bugetarilor. Rareș Bogdan s-a arătat deranjat de sporurile bugetarilor, cu toate că și el este plătit din bani publici.

Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro, a titrat presa la investirea fostului jurnalist în urmă cu doi ani. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

“Din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 miliarde sunt sporuri! În 2017 au fost cheltuieli cu salariile 58 de miliarde anual, vă întreb, fără urmă de răutate, pur și simplu vă întreb, vi pare că în ultimii 3 ani s-a dublat performanța administrativă sau calitatea serviciilor în sistemul de stat? Oare cele peste 50 de sporuri existente astăzi sunt toate justificate?

Cu siguranță există o mulțime de oameni care lucrează cu dedicație și profesionalism în sistemul public, însă la fel de sigur este că există scheme supraîncărcate și tăietori de frunză la câini și venituri care nu se justifică în companii de stat sau în cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.

Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este în regulă. Trebuie evaluat și acționat. Știu că va fi greu, știu că vor urla unii, știu că li se va părea unora că sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem învrajbire, dar trebuie să fim conștienți că România trebuie reformată.

Performanța și Profesionalismul trebuie să primeze, situații precum cele de la Apele Române m-aș bucura să fie doar niște accidente nefericite și în nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urmă de indulgență!

P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, a scris Rareş Bogdan pe contul său de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend