Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rareș Bogdan în conflict cu bugetarii ”statului gras”: ”Sunt și tăietori de frunză la câini”

Avatar

Publicat

in

Liberalii și-au pus în gând să taie veniturile bugetarilor. Rareș Bogdan s-a arătat deranjat de sporurile bugetarilor, cu toate că și el este plătit din bani publici.

Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro, a titrat presa la investirea fostului jurnalist în urmă cu doi ani. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

“Din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 miliarde sunt sporuri! În 2017 au fost cheltuieli cu salariile 58 de miliarde anual, vă întreb, fără urmă de răutate, pur și simplu vă întreb, vi pare că în ultimii 3 ani s-a dublat performanța administrativă sau calitatea serviciilor în sistemul de stat? Oare cele peste 50 de sporuri existente astăzi sunt toate justificate?

Cu siguranță există o mulțime de oameni care lucrează cu dedicație și profesionalism în sistemul public, însă la fel de sigur este că există scheme supraîncărcate și tăietori de frunză la câini și venituri care nu se justifică în companii de stat sau în cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.

Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este în regulă. Trebuie evaluat și acționat. Știu că va fi greu, știu că vor urla unii, știu că li se va părea unora că sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem învrajbire, dar trebuie să fim conștienți că România trebuie reformată.

Performanța și Profesionalismul trebuie să primeze, situații precum cele de la Apele Române m-aș bucura să fie doar niște accidente nefericite și în nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urmă de indulgență!

P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, a scris Rareş Bogdan pe contul său de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mai marii Uniunii Europene de la Bruxelles se pun la masă pentru a discuta despre pașapoartele de vaccinare în scopul redresării turismului

Avatar

Publicat

in

De

Liderii Uniunii Europene au decis să se pună la masa discuțiilor pentru a hotărî necesitatea implementării pașapoartelor de vaccinare pentru cetățenii UE care s-au vaccinat anti-COVID-19, în condițiile în care țările din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Plasarea statelor în „lockdown” pentru a limita răspândirea pandemiei a provocat anul trecut cea mai puternică recesiune prin care a trecut vreodată blocul comunitar, afectând în special sudul UE, unde economiile sunt adesea mult mai dependente de turişti, într-un mod disproporţionat.

În condiţiile în care campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 încep să capete ritm, unele guverne, precum cele din Grecia şi Spania, fac demersuri pentru adoptarea rapidă a unui certificat valabil la nivelul întregii UE pentru cei deja inoculaţi, astfel încât oamenii să poată călători din nou.

Deşi statele membre sunt de acord că un certificat de vaccinare ar fi binevenit, mai este încă de lucru în privinţa detaliilor, respectiv dacă certificatul să fie în format digital, dacă să fie acceptat la nivel global şi în ce stadiu al vaccinării în general în doi paşi ar trebui emis, scrie Reuters.

„Facem apel ca munca să continue asupra unei abordări comune a certificatelor de vaccinare”, se menţionează într-un draft de concluzii al summitului UE prin videoconferinţă consultat de Reuters, fără a avansa un calendar privind obţinerea de rezultate concrete.

Oficiali au declarat că UE lucrează împreună cu Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), care este hotărâtă să resusciteze transportul aerian, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Dar călătoria în baza unor certificate ridică şi unele probleme legale, au declarat oficiali UE, pentru că aceia care au rămas în ultima etapă de vaccinare ar putea afirma că libertatea lor de mişcare a fost restricţionată nejustificat de listele de aşteptare de luni de zile.

De asemenea, oficialii UE atrag atenţia asupra faptului că OMS şi agenţiile UE nu au stabilit dacă oamenii care s-au vaccinat cu două doze mai pot transmite coronavirusul şi infecta alte persoane, chiar dacă ei nu mai sunt vulnerabili.

De asemenea, nu este clar dacă oamenii mai pot transmite virusul dacă s-au vindecat de COVID-19, cât timp sunt imuni şi dacă ei ar trebui să obţină sau nu certificate.

„Sunt încă multe lucruri pe care nu le ştim. Avem nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o linie comună”, a declarat un oficial de rang înalt dintr-un stat UE, potrivit Reuters.

Timpul este însă scurt pentru ţările din sud, unde sectorul ospitalităţii are nevoie să ştie cum să se pregătească în următoarele luni. În pofida poziţiei oficiale că toate guvernele UE vor să rezolve problema împreună, unele ar putea decide să se mişte mai repede individual.

În februarie, Grecia şi Israelul au semnat un acord pentru a relaxa restricţiile de călătorie în Grecia pentru israelienii care au dovada că s-au vaccinat împotriva COVID-19, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru PSD: ‘Trebuie să înțeleagă că sunt în Opoziție. Guvernul nostru – PNL, USR PLUS, UDMR – a avut un angajament pe care îl respectă în această lege a bugetului de stat’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, le-a transmis celor din Partidul Social Democrat (PSD) că trebuie să înțeleagă că sunt în Opoziție.

„Trebuie să înţeleagă că sunt în Opoziţie şi noi nu tratăm Opoziţia aşa cum a tratat PSD Opoziţia atunci când noi eram în Opoziţie. Pe de altă parte, acest buget a fost construit cu foarte multe negocieri, negocieri la nivel european.

V-am explicat că România este intrată într-o procedură de deficit excesiv, în care trebuie să ţinem cont de toate angajamentele pe care le avem la nivel european şi este nevoie de cumpătare, prudenţă, foarte multă atenţie privitor la oricare creştere de cheltuieli, cu atât mai mult cu cât, repet, Guvernul nostru – PNL, USR PLUS, UDMR – a avut un angajament pe care îl respectă în această lege a bugetului de stat de a nu creşte impozitele, taxele, contribuţiile. Pentru că este necesar să menţinem această fiscalitate stimulativă pentru a încuraja dezvoltarea, investiţiile, pentru a lăsa cât mai mulţi bani către investitori, companii şi cetăţeni care să circule cât mai mult în economie”, a afirmat Orban.

El a fost întrebat şi despre amendamentul depus de parlamentarii PSD la proiectul legii bugetului de stat pe acest an prin care se solicită majorarea alocaţiilor pentru copii.

„Din 2005 până astăzi, dublarea alocaţiilor sau creşterea alocaţiilor a fost decisă în special de PNL şi două creşteri ale alocaţiilor pentru copiii au fost impuse de PNL din Opoziţie. Am spus că există un angajament al nostru de a dubla alocaţia conform legii adoptate în 2019, etapizat, şi de altfel au mai crescut anul acesta cu încă 20%, cu o cincime din creşterea care fusese prevăzută la data de 1 ianuarie.

Acestea sunt resursele de care dispunem. Noi trebuie să alcătuim un buget care, uşor-uşor, să revină spre echilibru, să reducem gradual deficitul bugetar, astfel încât într-un termen rezonabil stabilit în negociere cu Comisia Europeană să revenim la un deficit de sub 3% din PIB şi în toate deciziile pe care le luăm privitor la cheltuieli trebuie să ţinem cont de acest obiectiv”, a răspuns Orban.

Liderul PNL a precizat că numai dacă există „o creştere economică solidă, sustenabilă, bazată pe motoare de creştere sănătoasă, poţi să îţi permiţi ulterior să creşti veniturile populaţiei, indiferent că este vorba de pensii, salarii, alocaţii sau de alte categorii de venituri.

Marţi, senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat că parlamentarii social-democraţi au depus un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe acest an prin care solicită majorarea alocaţiilor pentru copii. Amendamentul PSD prevede creşterea alocaţiilor astfel: pentru copiii de la 2 ani până la majorat – de la 214 lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, de la 427 de lei la 600 de lei, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend