Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Rareş Bogdan explică de ce PNL nu renunţă la premierul Florin Cîţu: Am trecut prin asta

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan face analogia între solicitarea USR PLUS de schimbare din funcţie a premierului Florin Cîţu şi pretenţiile unui oaspete care cere să se facă schimbări în familia gazdei care îl primeşte la masă. Bogdan mizează pe ”responsabilitatea” a cel puţin 53 de deputaţi şi senatori care ar putea să nu voteze moţiunea de cenzură, deşi fac parte din la partidele care au anunţat că susţin acest demers.

Europarlamentarul Rareş Bogdan, care este unul dintre susţinătorii refacerii coaliţiei partidelor de dreapta, cu premierul Florin Cîţu în fruntea Guvernului, consideră că alianţa cu USR PLUS este ”singura şansă reală pentru România”.

El pledează în continuare pentru menţinerea lui Florin Cîţu, pe care îl descrie drept ”un liberal pur sânge”,  în fruntea Executivului.

”De ce am renunţa noi la Florin Cîţu? E ca şi când eu aş veni la dumneavoastră în casă, primit de dumneavoastră aici la Prima TV, şi aş spune: «ştiţi, eu vin la dumneavoastră în casă, mă bucur că m-aţi primit, schimbaţi producătorul, sau schimbaţi prezentatorul!», când dumneavoastră aveţi un producător foarte bun sau un prezentator de ştirile de la ora 18:00 între cei mai buni unu-doi din România, doamna Berecleanu. Mi-aş permite eu să fac aşa ceva?  Dacă aş fi inconştient, aş face-o. E ca şi când dumneavoastră veniţi la mine în casă, eu vă primesc, vă pun pe masă, după care aţi spune: «domnule Bogdan, eu mai stau cu dumneavoastră de vorbă, dar nu cu soţia aceasta lângă mine, schimbaţi-vă soţia!». Domnule, noi nu putem schimba nici preşedintele de partid pentru că în decembrie noi am mai trecut prin asta. În decembrie, domnul Cioloş cu domnul Barna ne-au condiţionat intrarea la guvernare de schimbarea domnului Orban. L-am schimbat atunci. După care acum vin şi ne spun: «ne întoarcem la guvernare, schimbaţi-l pe domnul Cîţu», păi poimâine o să ne spună: «vă rog frumos, implantaţi-vă păr, că sunteţi prea chei, prim-vicepreşedinţii, doi sunteţi chei din patru». Poimâine o să ne spună: «doamna Turcan e prea înaltă, doamna Gorghiu e prea blondă, domnul Sighiartău e prea tânăr, domnul Roman e prea mic şi prea rău». Nu merge aşa!”, a declarat Rareş Bogdan duminică în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

El mizează pe ”responsabilitatea” a cel puţin 53 de deputaţi şi senatori care să nu voteze moţiunea de cenzură deşi partidele din care fac parte au anunţat că vor susţine demersul de răsturnare a guvernului.

Rareş Bogdan consideră că PNL poate ”construi” o majoritate parlamentară care să îl susţină pe Florin Cîţu, majoritate din care să facă parte şi USR PLUS, el argumentând că, după încheierea alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS, liderii acestui partid se vor aşeza ”la masa rotundă” pe care PNL le-o ”oferă cu generozitate pentru a începe refacerea coaliţiei”.

”Nu sunt de acord (cu raţionamentul conform căruia marţi, la moţiunea de cenzură, Guvernul va cădea – n.r.), pentru că eu cred că încă există politicieni responsabili şi cu bun simt. Ştiu că marea majoritate a oamenilor din România nu mai au încredere şi nu mai cred că bunul simţ, responsabilitatea şi raţiunea fac parte din atuurile unui politician. Eu cred că dintre cei 157 de deputaţi şi senatori PSD, din cei 46 de deputaţi şi senatori AUR, din cei 80 de deputaţi şi senatori USR vor exista minim 53 – minimul necesar – care sau nu vor intra în sală, sau nu vor vota, gândindu-se că România ajunge într-o situaţie tragică înainte de iarnă, fără Guvern, fără posibilitatea de a da ordonanţe, fără o majoritate constituită, cu un PNRR care trebuie aplicat şi unde trebuie să participăm la ECOFIN (organismul responsabil cu politici economice şi financiare la nivelul Uniunii Europene – n.nr.), cu un ministru de Finanţe plin care să obţină acordurile de la ECOFIN pentru a putea primi banii încă la sfârşit de noiembrie – început de decembrie”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Eurodeputatul consideră totodată că majorarea preţurilor la gaze este un alt motiv pentru ca parlamentarii PSD, USR PLUS şi AUR să nu dea jos Guvernul prin moţiune de cenzură.

”Dacă cei de la PSD, AUR şi USR, aflaţi într-o spirală care vrea să pună România pe butuci, nu vor mai avea decenţa să se gândească la interesul naţional al acestei ţări  şi al cetăţeanului român şi vor gândi strict politicianist, atunci sigur că vom vedea pe toţi cei enumeraţi de mine în sală, marţi, votând într-o bucurie ca România să intre în haos. Dacă va exista responsabilitate cât de cât măcar la 53 dintre toţi cei pe care i-am enumerat, atunci guvernul Cîţu va rămâne în funcţie şi noi vom continua o negociere pentru refacerea alianţei cu USR-PLUS”, a adăugat Rareş Bogdan.

Acesta consideră că actuala criză politică nu a fost declanşată de către primul ministru, prin demiterea ministrului Justiţiei.

”Nu putem să acceptăm comportamentul unui ministru de tip Ion Stelian Cristian care a refuzat eliberarea unui act, a unui act normativ, a unui aviz care nu trebuia să fie pozitiv, el putea să fie negativ, dar trebuia dat. Nu poţi să stai trei săptămâni să refuzi eliberarea unui act, blocând un proiect naţional de 10 miliarde de euro, 50 de miliarde de lei, care intra exact pe zona rurală, respectiv urban mic, acolo unde USR PLUS nu are niciun interes din punct de vedere politico-electoral. Ei nu au primari şi nu au interes, pentru că nu au votanţi. O parte din judeţele care au nevoie de investiţii în infrastructură de transport apă, canalizare, de aducţiune de gaz, de aducţiune de apă şi de drumuri, o parte din toate aceste judeţe sunt judeţe în care USR a fost votat de sub cinci la sută. (…) Dacă domniile lor gândesc în logica politicianistă meschină şi se gândesc că nu contează primăriile, nu contează viaţa cetăţenilor din rural, noi nu avem cum să nu ne ocupăm şi de aceşti oameni, pentru că sunt tot cetăţeni români”, afirmă Rareş Bogdan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Scrimă: Maria Boldor Boghiţă şi Benjamin Bodo au câştigat titlurile individuale de campioni naţionali la floretă

Publicat

in

De

Maria Boldor Boghiţă (CSA Steaua) şi Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) au câştigat, sâmbătă, titlurile individuale de campioni naţionali la floretă, în urma competiţiilor desfăşurate la Timişoara, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

La feminin, Maria Boldor Boghiţă a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu (CSU Poli Timişoara), cu 15-8. Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Gheorghe (CSU Poli Timişoara), învinsă cu 15-12 în semifinale de colega sa Rebeca Cândescu, şi de Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), întrecută în penultimul act de colega sa Maria Boldor, cu 15-10.

De remarcat că în sferturi, Maria Boldor a întrecut-o pe sora sa mai mică Ana Boldor Boghiţă (CSU Poli Timişoara), cu 15-14, potrivit Agerpres.ro.

La întreceri au luat parte 38 de floretiste.

În competiţia masculină, Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) l-a învins în finală pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua) cu 15-10.

Bodo şi Sîrb au câştigat în semifinale cu acelaşi scor, 15-10. Sârb l-a întrecut pe Eugen Vadaniuc (CSU Poli Timişoara), iar Bodo l-a învins pe Alexandru Pîrva (CSA Steaua). Vadaniuc şi Pîrva s-au ales cu medaliile de bronz.

La competiţie s-au aliniat 31 de floretişti.

Duminică sunt programate probele pe echipe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autorităţile spaniole investighează posibile focare de ‘variola maimuţei’ în Insulele Canare

Publicat

in

De

Autorităţile spaniole investighează dacă petrecerile de pe insula turistică Gran Canaria sunt sursa mai multor cazuri de îmbolnăvire de variola maimuţei („monkeypox”), relatează sâmbătă agenţia DPA.

Potrivit cotidianului El Pais, circa 80.000 de persoane din Spania şi alte ţări au participat la festivalul ”Maspalomas Gay Pride”, în perioada 5-15 mai, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Suedia ia în considerare interzicerea actului sexual pentru cei expuși la variola maimuței

După festival, bărbaţi din Spania şi Italia au fost testaţi pozitiv pentru virusul ce provoacă variola maimuţei. Majoritatea cazurilor de infectare până în prezent sunt în rândul unor bărbaţi care au avut relaţii sexuale cu alţi bărbaţi.

Peste 100 de cazuri depistate cu această boală virală, care se răspândeşte prin contact direct şi are în general simptome uşoare, au fost raportate recent în afara ţărilor din Africa unde este endemică.

Citește și: Variola maimuței: Prima țară din lume care a declarat alertă sanitară

Spania are 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate şi alte 23 suspecte, iar Portugalia vecină are 23 de cazuri confirmate.

Germania a anunţat sâmbătă două noi cazuri, după ce primul a fost conformat vineri, tot sâmbătă Elveţia şi Israel confirmând primele cazuri.

Citește și: Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia ‘măsuri intensive de sănătate publică’ .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend