Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rareș Bogdan deschide Cutia Pandorei, după anunțul OMV: ‘Statul român este obligat să verifice urgent și modul prin care OMV a respectat obligația din contractul de privatizare’

Publicat

in

OMV Petrom a anunțat, joi, că ar trebui să fie scutită de taxa de solidaritate impusă de Guvernul României, pe finalului anului trecut.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a reacționat la anunțul OMV Petrom, cerând ca Statul Român să vină cu o replică de urgență pentru compania cu capital majoritar austriac.

De asemenea, Rareș Bogdan le solicită autorităților române să verifice urgent și modul prin care OMV a respectat obligația din contractul de privatizare de a ecologiza 650 de puțuri de extracție a petrolului.

„Este inadmisibil! Statul român e obligat să reacționeze! Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit! 33 de ani au fost suficienți! Gata! Ajunge! Nu ne putem lasă umiliți din nou, suntem sătui sa avem mereu genunchii juliți! 33 de ani de jaf cu complicitatea unor politicieni sunt destui!

Statul român este obligat să verifice urgent și modul prin care OMV a respectat obligația din contractul de privatizare de a ecologiza 650 de puțuri de extracție a petrolului. Vreau să știu cine a făcut acest lucru și cine a plătit costurile! Asta dacă nu avem un stat slab, impotent, un sat fără câini, care doarme liniștit în timp ce România este sfidată și umilită!”, a răbufnit Rareș Bogdan.

Vezi și Lovitură de teatru! OMV Petrom anunță că nu va plăti taxa de solidaritate către Statul Român

OMV Petrom, companie cu acționariat majoritar austriac, a anunțat, joi, că nu va plăti taxa de solidaritate către Statul Român.

Ne asteptăm ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului, au transmis reprezentanții companiei.

Ce spune OMV Petrom:

(…) Regulamentul UE 1854/2022, care a introdus o contributie de solidaritate cu caracter temporar, a fost transpus in legislatia romaneasca prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 186i publicata in data de 29 decembrie 2022. In baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, ne asteptam ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.

Pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja catre Bugetul de Stat al Romaniei redevente, impozite suplimentare si alte contributii specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adauga aproximativ 1,6 mld lei impozit pe profit. In total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezinta aproximativ 60% din profitul brut inainte de impozitare si au crescut de peste 6 ori fata de aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatele financiare preliminare aferente anului 2022 si trimestrului IV 2022 vor fi publicate pe 2 februarie 2023”.

OMV Petrom ar fi trebuit să fie principala companie afectată de noua taxă de solidaritate introdusă de Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Finalista de anul trecut, calificare în sferturi la Roland Garros

Publicat

in

Coco Gauff este a 7-a jucătoare calificată în sferturi la Roland Garros. Finalista de anul trecut a învins-o în două seturi pe Anna Karolina Schmiedlova, scor 7-5, 6-2.

Coco GauffFoto: Christophe Ena / AP / Profimedia

Coco Gauff, în sferturi la Roland Garros

Clasată pe locul 6 în ierarhia WTA, Coco Gauff a reușit să se califice în sferturile turneului Roland Garros.

Finalistă anul trecut la Paris, jucătoarea din Statele Unite ale Americii a trecut în două seturi de Anna Karolina Schmiedlova (100 WTA), la capătul unui meci ce a durat o oră și 31 de minute.

În sferturi, Gauff poate da peste o adversară de coșmar. Aceasta va întâlni câștigătoarea duelului dintre Iga Swiatek (1 WTA) și Lesia Tsurenko (66 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai – 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Sultanul’ Erdogan își începe în forță mandatul: Turcia vrea să domine financiar Marea Neagră: majorează taxele pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Publicat

in

De la 1 iulie, Turcia va majora taxa pentru trecerea navelor prin strâmtorile Bosfor și Dardanele cu peste 8%. Valoarea de bază a francilor de aur în coeficienți fiscali și de taxă este stabilită la 4,42 dolari pe tonaj net al unei nave comerciale.

Această decizie a fost luată de Direcția Generală a Afacerilor Maritime din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din Turcia. Potrivit ziarului turc Aydinlik, a fost luată decizia ca francul de aur să nu fie fixat, ci să fie actualizat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia la sfârșitul lunii iunie a fiecărui an.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend