Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rareș Bogdan, ATAC la PSD: Este un partid retrograd, care nu înțelege sistemul democratic. Trebuie să se trezească sau va dispărea din istorie

Avatar

Publicat

in

Moderatorul TV Rares Bogdan susține că PSD este un partid retrograd, care nu înțelege sistemul democratic, avertizând că ar putea dispărea din istorie.

“PSD dovedește în continuare că este un partid retrograd, care nu înțelege sistemul democratic și care încearcă, cu fiecare zi ce trece, să transforme România într-o autocrație. Probabil au nostalgia partidului unic, de pe vremea străbunicilor, bunicilor și părinților lor, și își închipuie că pot să facă orice. Eu îi informez că societatea civilă din România s-a trezit, că există presă internațională independentă și există cel puțin câteva partide în România, începând cu PNL și continuând cu USR, PMP și platforma lui Dacian Cioloș, care se vor opune cu toate forțele transformării României într-o autocrație. Epoca partidului unic a trecut. PSD trebuie să se trezească sau va dispărea din istorie. Să se uite la ultimul sondaj de opinie și să se gândească cum au reușit să ajungă într-un an și jumătate de la scorul de 46% la 25% în opțiunile electorale”, a spus Rareş Bogdan, potrivit realitatea.net.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Florin Cîțu se laudă: ‘A fost obiectivul meu din primul moment şi vă spun că reuşim’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că toate deficitele bugetare ”au explodat”, criza economică însemnând cheltuieli mai mari de la buget pentru toate ţările. ”Totuşi, România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială”, susţine el, menţionând că lucrul cel mai important este ca ţara noastră să reuşească revenirea economică din trimestrul III şi evitarea recesiunii tehnice, cu un efort bugetar mai mic decât restul ţărilor din UE. ”A fost obiectivul meu din primul moment şi vă spun că reuşim”, adaugă Cîţu.

”Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă şi neinflaţionistă pe termen lung. Am reuşit până acum. Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate ţările. Toate deficitele bugetare au explodat. Totuşi, România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială”, susţine Florin Cîţu, duminică, într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Citește și: Șantajul dintre două videochatiste s-a terminat în instanță: ‘Știu ce faci, dragă fată norocoasă. Știu unde, știu pe ce site-uri, la ce studio’

El enumeră ”beneficiile pentru toţi românii ale politicii fiscale prudente” pe care a implementat-o, între care cel mai mic necesar al împrumuturilor pentru a acoperi deficitul bugetar. ”Polonia de exemplu trebuie să împrumute în plus în 2020 9.3% din PIB. Este enorm”, spune Cîţu.

Ministrul de Finanţe adaugă că va avea spaţiu de manevră mai mare în 2021 dacă această criză economică şi de sănătate se prelungeşte, menţionând şi presiunea mai mică pe dobânzile şi veniturile bugetare viitoare (presiune mai mica asupra finanţelor generaţiilor viitoare), presiunea redusă pe creşterea preţurilor în viitor şi efectul redus al eliminării sectorului privat prin intervenţia prea mare a statului în economie.

Citește și: Poliția și jandarmeria, mobilizare masivă la înmormântarea lui Emi Pian

”Dar cel mai important lucru este să reuşim, cu un efort bugetar mult mai mic decât restul ţărilor din UE, revenirea economică din trimestrul III şi evitarea recesiuniii tehnice. A fost obiectivul meu din primul moment şi vă spun că reuşim”, încheie Cîţu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un nou minister a fost capturat de protestatarii din Beirut – VIDEO

Avatar

Publicat

in

De

Noi confruntări au avut loc duminică la Beirut între manifestanţi şi forţele de securitate libaneze, care blocau accesul la o arteră spre Camera Deputaţilor, în a doua zi a mişcării de contestare împotriva puterii şi la cinci zile după explozia devastatoare soldată cu aproape 160 de morţi şi peste 6.000 de răniţi, potrivit Reuters.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Publicitate

La fel ca sâmbătă, mii de manifestanţi s-au îndreptat spre piaţa unde se află parlamentul, situată nu departe de Piaţa Martirilor.

Un incendiu s-a declanşat la intrarea în Piaţa Parlamentului din centrul Beirutului, în timp ce sute manifestanţi antiguvernamentali furioşi încercau să forţeze lanţul de poliţişti, au arătat canale de televiziune libaneze.

Poliţiştii au recurs la gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor care aruncau cu pietre în ei. Mai mulţi protestatari au pătruns în birourile Ministerului pentru locuinţe şi transporturi, după ce ieri au ocupat Ministerul de Externe.

Ministrul libanez al informaţiei, Manal Abdel Samad, şi-a anunţat duminică demisia, pe care a explicat-o prin incapacitatea guvernului de a aplica reforme şi prin catastrofa care s-a produs marţi în portul din Beirut.

Patriarhul Bisericii creştine maronite din Liban, Bechara Boutros al-Rad”, a cerut duminică guvernului libanez să demisioneze dacă se arată incapabil să-şi reformeze modul de a guverna.

a

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend