Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rareș Bogdan anunță o victorie strălucitoare la Bruxelles pentru Florin Cîțu: ‘Niciodată România în istoria ei nu a primit 29,2 miliarde de euro’

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a declarat, luni seară, că PNRR este ”un adevărat Plan Marshall pentru România”, întrucât niciodată ţara nu a beneficiat de sume atât de importante de bani pentru proiecte. Rareş Bogdan a precizat că mare parte din bani sunt fonduri nerambursabile, iar pentru restul sumei România va plăti o dobândă de 0,5%. ”Florin Cîţu va veni cu o mare victorie de la Bruxelles”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat, luni seară, la B 1 TV, care este termenul limită de depunere a PNRR la Bruxelles, Rareş Bogdan a afirmat: ”29 în această lună, practic până la 1 iunie el trebuie depus. 29 este ultima zi în care se poate trimite, până acum au trimis 14 ţări”.

Rareş Bogdan  afirmat că PNRR este ”un adevărat Plan Marshall pentru România”.

”Ce este foarte important este că acest plan este un adevărat Plan Marshall pentru România. Niciodată România în istoria ei nu a primit 30 de miliarde, mai precis 29,2 miliarde de euro, într-o formulă extrem de clară pe care românii trebuie să o ştie. Cel mai important lcuru – 14,5 miliarde  din aceşti bani sunt bani nerambursabili, iar celelalte  14,7 iliarde sunt banin pe cre Roomânia îi ia cu o dobândă, fiţi foarte atenţi, de 0,5%. Este cu 0,3 % mai mult decât ia Comisia”, a mai declarat liderul liberal.

Acesta a explicat că problema infrastructurii ”pare ciudată pentru Comisie”, care nu înţelege de ce România are nevoie de 4 miliarde de euro pentru rutier.

”Noi nu avem rezolvată această problemă. Noi nu avem străpunse regiunile istorice, noi trebuie să finanţăm A 7 şi A 8, să continuăm Corodorul 4”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă proiectul referitor la irigaţii poate fi salvat, Rareş Bogdan a afirmat: ”Da. Aici este marea bătălie”.

”Miercuri  este o zi plină la Bruxelles în care, practic, reprezentanţii României  se vor întâlni cu principalii comisari şi vor discuta subiectele legate de energie – că, de asemenea, România are peste 40% din comunităţi nelegate la reţelele de gaze. Aceeaşi problemă o avem cu irigaţile, unde Comisia a spus iniţial că finanţările se fac pentru apa desalinizată. Noi nu putem duce apă desalinizată, atâta timp cât avem ape curgăarte. Era o problemă legată de viitorul  Europei şi de faptul că, în următrii 30 de ani, se va pierde peste 25% din ceea ce înseamnă astăzi debite de apă curgătoare (… ) Am explicat aceste lucruri, Florin (premierul Florin Cîţu- n.r) va veni cu o mare victorie de la Bruxelles”, susţine Rareş Bogdan.

Acesta anunţ că premierul va face joi o conferinţă de presă pentru a przenta rezultatele viztei la Bruxelles.

”Va fi o negociere politică, din punct de vedere tehnic România întruneşte toate criteriile”, a mai declarat Rare Bogdan.

Premierul Florin Cîţu pleacă marţi seară la Bruxelles, urmând a avea o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform cu news.ro

Citește și:  Rareș Bogdan s-a dezlănțuit: ‘Emisiunea mea a fost vârful de lance, nava-amiral a presei care apăra independența justiției, ne facem că uităm?’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ajutor umanitar pentru Siria, în contextul cutremurului din luna februarie din Turcia! În ce constă susținerea

Publicat

in

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, să scoată din rezervele de stat, lapte praf, saltele, alimente, dar şi dispozitive medicale, pentru a le trimite în Siria, pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului din luna februarie.

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă umanitară iniţiat de Republica Arabă Siriană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate – alimente, dispozitive medicale şi articole pentru adăpostire. Acestea sunt oferite de către statul român prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, respectiv, Patriarhia Română, conform sursei citate.

Detaliile privind efectuarea transportului bunurilor sunt stabilite între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană, iar transportul va fi realizat pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale.

Cutremurul cu magnitudinea de moment de 7,8 care s-a produs la 6 februarie 2023 la mică adâncime a lovit sudul şi centrul Turciei şi nordul şi vestul Siriei. Seismul a fost urmat la câteva ore de un altul cu magnitudinea de moment aproape la fel de mare, de 7,7, cu epicentrul la circa 95 de kilometri distanţă faţă de primul. S-au înregistrat pagube pe scară largă şi zeci de mii de morţi.

Cutremurul a fost cel mai mare seism din Turcia de la cutremurul din 1939 din Erzincan, care a avut aceeaşi magnitudine, şi a fost al doilea cel mai puternic înregistrat în istoria ţării. A fost resimţit până în Egipt şi pe coasta turcească a Mării Negre. În cele trei săptămâni care au urmat au avut loc peste 10.000 de replici.

Secvenţa seismică a fost rezultatul unei falii de alunecare superficială.

Se estimează că au fost afectate aproximativ 14 milioane de persoane, adică 16% din populaţia Turciei. Experţii în dezvoltare de la Organizaţia Naţiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Bilanţul confirmat al morţilor s-a ridicat la 59.259 de persoane: 50.783 în Turcia şi 8.476 în Siria.

Drumurile avariate, furtunile de iarnă şi întreruperea comunicaţiilor au îngreunat efortul de salvare şi ajutor al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă. În urma apelului Turciei la ajutor internaţional, peste 141.000 de persoane din 94 de ţări s-au alăturat efortului de salvare, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Badea: ‘În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa’

Publicat

in

Jurnalistul Mircea Badea a atras atenția asupra protestelor care iau amploare în acest moment în România.

Mircea Badea avertizează că ”În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început”.

Dascălii se pregătesc de un nou protest major. Maine, vor merge din nou în faţa Guvernului. De asemenea şi CFR-iştii, poliţişti şi cei din domeniul sănătății anunţă că vor ieşi şi ei în stradă. Mai mult, polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”.

Mircea Badea a analizat acest val de proteste şi a lansat un scenariu sumbru privind o nouă categorie ca va ieşi în curând în stradă. Iată ce spune şi despre inflaţie.

În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Sunt oameni care nu-și plătesc rata la casă, având în vedere că rata s-a mărit. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început. Acum a început apocalipsa şi va continua.

Oricum, conducătorii nației nu au altă formulă și nu înțeleg și nici nu pot altă formulă decât populismul. Atunci ei vor încerca să facă pe populism și inflația va fi la cer.

Eu nu dau două cepe de generate pe prognozele acelor specialiști care până acum s-au înșelat absolut milimetric de fiecare dată când au deschis gura despre inflație.

Acuma, cu toate, uite, aoleu, aoleo, cu presiuni, cine știe, poate mâine la Cotroceni, Ciucă se execute întocmai și la timp la Guvern.

Deci, cu toată dragoste, în Statele Unite ale Americii a fost o întreagă încordare ca să se mărească prin lege, plafonul îndatorării.

Și republicani nu doreau, și aoleo ce facem, că o să intrăm în default. În sfârșit, republicanii au zis bine, poftim, dar știi ce formulă au ales?Că de asta vă spun ce o să fie România? Nu să mărească plafonul, ci să-l suspende.

Deci practic nu mai există plafon, ca să nu trebuiască peste câteva luni să îl mai mărească o dată. Deci au zis renunțăm de tot la plafon pentru următorii 2 ani. Vă dați seama dacă în Statele Unite este treaba asta, ce o să fie în România„, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend