Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raport DEVASTATOR: România e PE PRIML LOC în UE la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori

Avatar

Publicat

in

Gestionarea pandemiei de coronavirus în România a fost un fiasco, o arată un raport care analizează situația din UE. Din raportul publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, reiese că România este în top când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19, conform Mediafax.

Citește și: Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

Publicitate

Ţara noastră înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1, iar rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare decât media europeană (79.4 vs 21.5). În plus, rata de pozitivitate în România este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%.

Potrivit raportului, cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), în condiţiile în care ţara noastră se testează mult mai puţin. Din 2 august începând, doar în România, Spania şi Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori.

În raportul său, ECDC arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liberalul Ilie Bolojan, viitorul preşedinte al CJ Bihor: ‘Dacă munceşti, oamenii apreciază’

Avatar

Publicat

in

De

Viitorul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, a declarat luni că votul masiv obţinut de PNL atât pe plan local, în Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean nu este un vot pentru o culoare politică, ci pentru un tip de administraţie în care “dacă munceşti, oamenii apreciază”.

“Se cuvine mai întâi să mulţumesc orădenilor şi bihorenilor care ne-au votat ieri. Este un vot masiv pentru echipa de candidaţi pentru Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean. Eu interpretez că acesta nu este un vot pentru o culoare politică, ci un vot pentru un tip de administraţie şi este rezultatul unei munci de 12 ani în municipiul Oradea în principal. De asemenea, este un efort al colegilor noştri care au candidat la primării în judeţ, deoarece primarii noştri care performează au câştigat cu scoruri importante şi indirect prin munca lor au adus voturi importante pentru CJ”, a afirmat Bolojan, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Potrivit lui Bolojan, din cei 27 de consilieri locali, PNL va avea 20 de mandate, UDMR, 4 şi PSD, 3, iar la CJ, din cele 35 de mandate, probabil 23 vor reveni PNL, ceea ce le va oferi şi la Consiliul Local şi la cel Judeţean o majoritate de două treimi.

Primarul liberal după trei mandate, care va conduce Bihorul, a mai spus că locuitorii apreciază munca depusă de oamenii politici.

“S-a dovedit că dacă munceşti, dacă faci ceea ce ţine de tine pentru a crea condiţii pentru dezvoltare, dacă îi respecţi pe oameni, dacă atragi fonduri europene, dacă livrezi, chiar dacă deranjezi, atunci oamenii apreciază totuşi că se fac lucruri şi sunt dispuşi să suporte un deranj pe perioada acestor lucrări”, a declarat politicianul.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Noul primar al Oradiei este liberalul Florin Birta, care, potrivit Biroului Electoral Municipal, a obţinut 70,13% din voturi. În privinţa Consiliului Local Oradea, PNL va primi 20 de mandate, cu două mai multe decât cele din mandatul 2016-2020.

Ilie Bolojan a câştigat detaşat lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, obţinând 61,51% din voturi, iar în ce priveşte votul pentru consilierii judeţeni, liberalii sunt de asemenea pe primul loc, cu 56,85% din voturi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Compania Bosch dă vești URIAȘE: au inventat testul pentru Covid-19, cu rezultat în 39 de minute

Avatar

Publicat

in

De

Concernul german Bosch a anunţat luni că a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2, testul oferind un rezultat fiabil în 39 de minute şi este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial.

Citește și: Traian Băsescu, în seara alegerilor: Eu mă duc să-mi fac valiza! Orban abia mâine își va da seama că a pierdut

Publicitate

”Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute şi în prezent este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din staţiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obţine un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare”, a anunţat grupul, informează News.ro.

Testul, aprobat de CE, este disponibil acum în Europa şi ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, uşurează activitatea laboratoarelor şi contribuie la siguranţa călătoriilor şi a muncii, arată Bosch.

”Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecţie. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia şi mai rapid. Cu ajutorul acestuia vom putea să aducem oamenilor, mai rapid, linişte sufletească”, spune Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare şi dezvoltare finanţat de Ministerul Federal German al Educaţiei şi Cercetării (BMBF).

”Cred că este important ca oamenii să ştie cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoştinţele ştiinţifice şi datele obţinute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiţi să testăm mai mulţi oameni. Procedura îmbunătăţită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătăţirea rapidă a capacităţilor noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, spune ministrul federal al educaţiei şi cercetării, Anja Karliczek.

Testul are o sensibilitate de 98 de procente şi o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions s-a asociat cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile.

Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârşitul lunii martie, după doar şase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 şi la alte nouă boli respiratorii în două ore şi jumătate. Noul test accelerat este destinat în exclusivitate testării pentru SARS-CoV-2.

”Cu diferitele noastre teste pentru coronavirus şi strategiile de analiză variabilă deschidem o serie de scenarii de testare cu un dispozitiv Vivalytic, de la screening până la asistarea diagnosticării diferenţiale pentru boli cu simptome similare”, spune Marc Meier, preşedintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Iar activitatea de dezvoltare este încă desfăşurare la Bosch, astfel că, de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuş de testare şi la o viteză comparabilă: o premieră mondială, potrivit companiei.

”Bosch sporeşte astfel capacitatea de testare disponibilă, permiţând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obţinere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive”, precizează grupul.

Avantajele testului rapid Bosch constau nu numai în analiza rapidă, ci şi în uşurinţa utilizării.

”Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril şi este introdusă în cartuşul de testare. Apoi, cartuşul de testare, care conţine deja toţi reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată. Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi uşor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză şi cartuşe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă şi ingineria avansată Bosch şi Bosch Healthcare Solutions”, spun reprezentanţii grupului.

Până la finalul anului, Bosch intenţionează să atingă o capacitate de un milion de teste.

”Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză şi testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea şi a spori în continuare oferta”, arată aceştia.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină şi inginerie electrică”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend