Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ramona Ioana Bruynseels: ‘Exact asta vor politicienii înrădăcinați în funcțiile publice de zeci de ani să credeți’ (VIDEO)

Publicat

in

Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Preşedinţia României, afirmă într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, că politicienii care sunt de zeci de ani pe funcţii vor să genereze o imagine negativă asupra politicii, pentru a se menţine la putere şi a descuraja politicienii noi.

„Exact asta vor politicienii înrădăcinați în funcțiile publice de zeci de ani să credeți despre oamenii politici. Își doresc să vedeți cu cei mai răi ochi politica, astfel încât să nu mai existe șanse pentru niciun politician la început de drum, cu viziuni diferite de ale lor, să le scuture scaunele.

Aleșii înrădăcinați în funcții publice de zeci de ani ne vor învrăjbiți, dezbinați și lipsiți de speranțe. Vulnerabilitatea noastră este puterea lor”, scrie Ramona Ioana Bruynseels pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador

Publicat

in

De

Scintigrafia miocardică este o investigație nedureroasă, neinvazivă, ce îi oferă medicului cardiolog informații despre starea mușchiului cardiac, fiind recomandată în cazul unor afecțiuni precum infarct, cardiopatii ischemice dureroase sau nedureroase, dar și înaintea unei intervenții chirurgicale cardiovasculare. Scintigrafia miocardică este disponibilă în cadrul Centrului Oncologic Sanador, fiind realizată cu ajutorul unui echipament de ultimă generație, aparatul Siemens Symbia Intevo Bold.

Această investigație crează o imagine detaliată a stării funcției ventriculului stâng în sistolă și diastolă, a perfuziei și motilității mușchiului cardiac. Informațiile astfel obținute sunt mai complexe decât cele rezultate în urma altor investigații imagistice, completându-le pe acestea cu date despre funcția ventriculară și ajutându-i pe medici să stabilească cel mai corect indicația de tratament medical sau chirurgical.

Examinările scintigrafice sunt sigure, neinvazive și nu creează niciun fel de disconfort pacientului. Substanța utilizată în timpul investigației nu este alergogenă și nu intră în interacțiune cu medicația, iar scintigraful este un aparat deschis, astfel încât nu ar putea să genereze disconfort persoanelor claustrofobe. În afara montării unei branule, investigația nu are niciun inconvenient.

Principiul de realizare a imaginii scintigrafice este existența unei molecule care, atunci când este introdusă în circulația sanguină, are proprietatea de a fi metabolizată, la nivelul organului căruia îi este dedicată.

Molecula este introdusă în organism printr-o injecție intravenoasă care contine tresorul diluat în  ser fiziologic. „Molecula aceasta, ajungând la nivelul organului căruia îi este «dedicată», este metabolizată. Dar pentru a putea vedea efectul acesta, celula respectivă, molecula, este marcată cu un izotop radioactiv, care are  un domeniu energetic utilizabil în medicină și este absolut sigur pentru pacient și dedicat ultilizării medicale”, explică dr. Ruxandra Vlădescu, Medic Primar Radiologie și Imagistică Medicală, Medicină Nucleară, în cadrul Centrului Oncologic Sanador.

Practic, cu ajutorul acestui complex moleculă-izotop radioactiv, introdus intravenos, după o perioadă de așteptare de circa jumătate de oră, medicul va putea vedea exact modificările patologice apărute în organul care este investigat, în cazul de față miocardul. „În urma scintigrafiei, obținem o mulțime de informații despre cord, despre cum funcționează și care este statusul mușchiului cardiac, dacă există zone de necroză sau dacă există zone ischemice – mai puțin vascularizate”, precizează medicul. Spre exemplu, în urma unui infarct, o parte din mușchiul cardiac se poate distruge. În astfel de cazuri, scintigrafia oferă o imagine specifică acestei necroze miocardice.  Imaginile obținute  în urma scanării dau  medicului  posibilitatea să constate dacă au apărut modificări patologice și, de asemenea, să poată stabili cu mare precizie diagnosticul astfel încât cardiologii pot da cele mai exacte indicații terapeutice.

În cadrul Sanador, scintigrafia este efectuată de o echipă medicală cu experiență, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație, aparatul Siemens Symbia Intevo Bold.

Symbia Intevo Bold reprezintă un scanner ultra-performant, care detectează radiația emisă de un organ sau țesut în urma administrării unei substanțe – molecule specifice – care conține un izotop radioactiv (TRASOR). Aceasta are o afinitate specifică pentru organul care se dorește a fi examinată, în cazul nostru mușchiul cardiac. Doza de radiație emisă este mică, radiofarmaceuticul utilizat având și un timp de înjumătățire relativ mic, de 6 ore.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Manifestație a partidelor de dreapta la Roma – Matteo Salvini a condus marşul a câteva sute de protestatari

Publicat

in

De

Trei partide din opoziţia conservatoare din Italia au organizat marţi, de Ziua Republicii, o manifestaţie comună la Roma, protestând împotriva politicilor guvernului în contextul epidemiei de coronavirus, informează dpa.

Fostul vicepremier şi ministru de interne Matteo Salvini, reprezentant al formaţiunii Liga, a condus marşul a câteva sute de protestatari prin centrul capitalei alături de Giorgia Meloni, lidera Fratelli d’Italia, şi de europarlamentarul Antonio Tajani, fost vicepreşedinte al PE, din partea Forza Italia, potrivit Agerpres.

Manifestanţii purtau un banner cu textul ‘Italia nu capitulează’ şi un drapel naţional lung. Ei nu au ţinut seama de apelurile organizatorilor de a susţine evenimentul prin media sociale, pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus. Participanţii au scandat ‘Libertate!’ şi ‘Alegeri acum’. Marşuri similare erau prevăzute marţi în zeci de alte oraşe italiene.

În interviuri, Meloni a criticat guvernul italian pentru birocraţia excesivă la acordarea ajutoarelor pentru epidemie. Ea a arătat că pandemia de COVID-19 provoacă ‘disconfort social’ şi a apreciat că premierul Giuseppe Conte nu înţelege pericolele economice.

Salvini şi-a dat de mai multe ori jos masca de protecţie şi a luat telefoane mobile de la manifestanţi pentru a-şi face fotografii selfie cu aceştia, după cum se poate vedea în înregistrări video de pe pagina sa de Facebook.

Cu ocazia Zilei Republicii, preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a depus împreună cu premierul Conte o coroană de flori la monumentul unităţii naţionale, Altare della Patria, de lângă Piaţa Venezia din Roma. De obicei, de sărbătoarea naţională, în capitala italiană are loc şi o paradă militară; anul acesta, s-a renunţat la tradiţie din cauza coronavirusului.

Şeful statului a mers ulterior în Lombardia, la Codogno, în centrul celui mai mare focar de epidemie, unde a ţinut un discurs în memoria celor 33.000 de victime ale epidemiei, relatează ANSA, preluată de dpa.

Ziua Republicii marchează în Italia referendumul din 1946 prin care s-a abolit monarhia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend