Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Rămâne pensionarul Puicănescu şi fără restaurant ? Surse: fostul sef de politie este monitorizat de cateva institutii

Publicat

in

– Singura sansa este asocierea sa cu un alt om de afaceri, cel mai probabil Octavian Tanase

Omul care a avut stralucita idee de a transforma darapanata cladire a Postei din Curtea de Arges in ditamai restaurantul de fite care merge ceas, fosyul sef de la rutiera, Cristian Puicanescu,  pare ca a intrat in zodia ghinionului dar si in atentia unor servicii. Nu era de ajuns ca licitatia pentru cladirea in care desfasoara o afacere profitabila ii creaza mari probleme caci, la jumatatea lunii trecute, fostul comisar a dat de alta belea. In tot acest timp, el incearca pe toate planurile sa rezolve la modul cel mai corect dar si eficient problema care il roade cel mai tare si despre care jumatate de oras vorbeste de mai bine de doua saptamani incoace: va pastra sau nu tot el cladirea fostei Poste.

A ramas fara permis in ultima saptamana de serviciu ca politist

Ghinion maxim pentru proaspatul pensionar Cristian Puicanescu in ultima saptamana a sa ca sef al Politiei Circulatie din Curtea de Arges ! Colegii sai politisti nu l-au iertat si nici macar nu au vrut sa aude ca este sef de rutiera, asa ca, dupa ce l-au surprins cu aparatul radar ca a depasit viteza, cu mult peste cea admisa, l-au lasat fara permis. Asa se face ca Puicanescu si-a inceput prima saptamana ca pensionar fara permisul de conducere.  Cristian Puicanescu a fost surprins incalcand legea si sanctionat de politistii din judetul Dolj in data de 18 august, adica, ghinion,  exact in ultima saptamana a acestuia ca sef de rutiera, data la care inca era comisar sef al Politiei Romane si comandantul Serviciului Circulatie din Curtea de Arges. Polititsul plecase cu treburi de la Curtea de Arges la Craiova, aparatul radar suprinzandu-l conducand cu viteza excesiva pe soseaua ce leaga Pitestiul de capitala Olteniei.

Are deja concurenta la restaurant dar negociaza cu Tanase o asociere

Cu siguranta nu permisul este prioritatea numarul unu a lui Puicanescu si soarta afecrii sale care depinde de licitatia organizata de Telekom, proprietarul cladirii fostei Poste. Surse de incredere sustin ca Puicanescu a aflat si este constient ca sunt unii care stau cu ochii pe el gata sa il reclame in cazul in care s-ar arunca singur, in conditiile actuale, in a licita si da sacul cu bani pentru a pastra restaurantul. Ce ar insemna asta, potrivit surselor ? Ca imediat comisarul ar putea intra in vizorul oamanilor legii care ii vor cere sa explice provenienta banilor dati la licitatie. Asta in conditiile in care, stiti bine, in ultimii ani a avut o functie publica in cadrul Politiei Arges si, mai mult de atat, dein declaratiile de avere nu reioese ca ar castifga mult banet. De asemenea, nici firma care pastoreste acum restaurantul nu poate da de inteles ca ar avea disponibilitate la sume mari, asta in conditiile in care in 2014 profitul acesteia a fost de doar cateva mii lei iar in 2015 a crescut la un ptofit pe tot anul de putin peste 10.000 eueo, profit care ar ajunge doar pentru a plati o amenda la Directi Antifrauda aplicata de oamenii fiscului in primavara.
Cum la licitatie s-au inscris deja cativa oameni de afaceri dispusi sa ofere circa 1 milion de lei pe cladirea unde functioneaza in chirie restaurantul lui Puicanescu, este clar ca pretul final de vanzare nu va fi cel stabilit in caietul de sarcini. Complicat, dar Puicanescu stie ca nu are numai prieteni, asa ca pentru a nu atrage atentia asupra sacului de bani in varianta in care s-ar prezenta singur singurel la licitatie, a demarat negocieri cu un vechi prieten, Octavian Tanase, detinator de fabrica de mobila si alte mici afaceri profitabile. Se pare, potrivit surselor ca acesta va fi punctul sau de sprijin si garant al legalitatii tranzactiei ce se apropie cu pasi repezi. Una peste alta, discutiile pe marginea acestui subiect au incins mediul de afaceri local, multi afecristi, mai mari sau mai mici, punand deja pariuri pe seama a ceea ce se va intampla. Noi vom incerca sa va tinem la curent cu ceea ce se intampla, cu precizarea ca, atat noi cat si afaceristii seriosi ai zonei, sustinem ca familia Puicanescu trebuie si merita  sa continue in a administra ceea ce de cativa ani este punctul de atractie gastronomic al orasului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VESTE MARE! Din 2 iunie se reiau examenele pentru permisul auto, în Argeș – La TRASEU, candidații vor veni singuri, fără prieteni

Publicat

in

De

SE REIA EXAMINAREA LA PROBA PRACTICĂ, CU RESPECTAREA UNOR REGULI STRICTE

Instituția Prefectului Argeș informează că Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va relua treptat activitatea de examinare. Din data de 2 iunie 2020 va fi reluată examinarea la proba practică pentru candidații care au fost programați anterior și pentru cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada stării de urgență (16 martie 2020 – 17 mai 2020). Reprogramarea candidaților se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

Programarea la proba practică se va face pe două intervale orare, pentru două serii de candidați pentru fiecare examinator. La locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). La locul de întâlnire se vor respecta regulile de distanțare fizică.

Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină vor fi prezente maxim trei persoane în același timp.

Școlile de conducători auto vor asigura igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor vor pune la dispoziție echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Din listele cu candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cu mult timp în urma multor comune, la Curtea de Arges, iluminat cu led – Abia a fost semnat contractul

Publicat

in

De

Au inceput sa apara precum ciupercile dupa ploaie, contractele de finanțare europeană semnate si la Curtea de Arges ! E semn clar ca ne apropeim de alegeri dar si de final de mandat. Un ultim contract ar putea aduce, cu ceva întarziere, si orasul regal in randul oraselor civilizate, cel putin in materie de iluminat public. Spunem asta pentru ca au trecut ani buni de cand orase si comune sunt iluminate cu LED. La Curtea de Arges, abia acum se demareaza acest sistem. Asta pentru ca, xilele acestea, Primăria Municipiului Curtea de Argeș a semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană: ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală a proiectului este de 10,262,921.12 lei, bani europeni.

Potrivit datelor din proiect, se vizeaza:
– Extinderea sistemului de iluminat public – extins 2,20 km.
– Creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED
– Scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an
– Reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% ( 176 echivalent tone CO2 la sfârșitul implementării)
Descrierea investiției:
– Înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente
– Extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, Teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoara”.
– Modernizarea rețelei de iluminat public pe străzile din anexa 2 – situație proiectată – prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți.
– Extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
– Se vor folosi 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend