Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raluca Turcan SE LAUDĂ că a rezolvat CRIZA din Valea Jiului: Acordul semnat cu reprezentanții minerilor, respectat

Avatar

Publicat

in

Au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță MEDIAFAX.

„Toate procedurile premergătoare realizării plăților restante către cei peste 4 000 de mineri angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii virați în conturi, așa cum am stabilit cu reprezentanții sindicali”, transmite Raluca Turcan.

Ea precizează că au fost parcurse trei etape importante pentru a se ajunge la o soluție care să asigure plata salariilor și beneficiilor restante, respectiv modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale care să permită practic plata salariilor pentru angajații CEH S.A.. Prin modificarea normelor metodologice ale aceleiași legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanțelor salariale de către CEH S.A., discuții cu reprezentanții minerilor un calendar al plăților care să permită asigurarea, financiar, atât plata salariilor restante, cât și a celorlalte beneficii precum tichetele de masă și costurile cu transportul la și de la locul de muncă, precum și virarea în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanțelor salariale pentru luna ianuarie 2021.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

„Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăți s-au făcut cu două zile în avans față de calendarul agreat cu reprezentanții sindicatelor minerilor. Astăzi (miercuri – n.r.), am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă și transportul, sume restante din ultimele 10 luni. Plățile se derulează prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale, prin agenția județeană Hunedoara și sunt în sumă totală de 11 milioane lei. Prin urmare, au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanțele pentru transport și tichete de masă. Îmi doresc ca efortul pe care l-am făcut împreună cu Ministerul Energiei, cu reprezentanții minerilor, cu colegii din Guvern să însemne nu doar finalul unui conflict de muncă, ci și un impuls pentru accelerarea procesului de reorganizare a CEH S.A. care să permită o redresare pe termen lung a activităților din zonă”, conchide ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alfred Laurențiu, senator PSD, cere demisia Guvernului: ‘Câte vieți omenești vreți să mai puneți în pericol?’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, cere demisia Guvernului condus de Florin Cîțu. El pune mai multe întrebări retorice, menționând că până și cei de la PNL cer demisia lui Vlad Voiculescu.

Citește și: Alfred Laurențiu, senator PSD: Ministrul Vlad Voiculescu nu vrea să cumpere teste de salivă pentru a-și acoperi culpa penală

„Guvernul Câțu trebuie sa dispară de la cârma României Urgent!!!

Domnule prim-ministru Câțu,

Cât rău vreti sa mai faceți României?

Cât trebuie sa mai sufere românii ?

Câte vieți omenesti vreți sa mai puneți in pericol?

Câte firme vreți sa mai falimenteze?

Cât timp trebuie sa mai fie copiii noștri, privați de dreptul fundamental la educație?

Cât vreți sa mai crească somajul ?

Ce trebuie sa se mai întâmple rau in aceasta țara, pentru ca voi, Coalitia Pierzatorilor, sa realizați ca incompetenta, cinismul și indiferenta fata de romani de care dați dovada la guvernare este nociva și periculoasa pentru România?

Opriți-vă din aceste abuzuri !

Nu mai încălcați drepturile constituționale ale acestui popor!!!!!

Pana și colegii din Pnl cer demisia Lui Vlad Voiculescu și a lui Raed Arafat, dar e prea târziu!

Sa va fie Rușine !

E momentul sa va cereți iertare fata de Romani si sa va dați Demisia imediat!”, a spus Alfred Laurențiu pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Inovație în Israel – Tratament pe bază de iaurt pentru holeră

Avatar

Publicat

in

De

Oamenii de ştiinţă israelieni au dezvoltat un nou tratament probiotic pe bază de iaurt pentru holeră şi alte boli infecţioase şi inflamaţii, a anunţat vineri Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, relatează agenţia Xinhua potrivit Agerpres.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Microbiome, oamenii de ştiinţă de la BGU au identificat noi candidaţi la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni inflamatorii.
Cercetătorii au izolat molecule secretate de drojdie în chefir, care este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor şi bacteriilor în lapte.

Apoi, oamenii de ştiinţă au constatat că aceste molecule au un potenţial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibrio cholerae, care provoacă holera.

Efectul antibacterian s-a bazat pe întreruperea proceselor de comunicare între celulele bacteriene şi de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulenţa Vibrio cholerae şi în progresia bolii.

Obţinerea activităţii antibacteriene prin blocarea comunicării celulare reprezintă o strategie promiţătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, au observat cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au constatat, de asemenea, că moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ în timpul “furtunii de citokine”, care este un răspuns extrem al sistemului imunitar şi totodată principala cauză de deces a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, dar şi în cazul afecţiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend