Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raluca Turcan acuză PSD-ul că încearcă ‘să-i tragă mereu preșul’ PNL-ului! Va mai ajunge Marcel Ciolacu premier? ‘Rocada se realizează’

Publicat

in

Fostul ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, a vorbit, joi, despre contrele din interiorul Coaliției PNL-PSD. Aceasta a declarat că sănătos și corect ar fi ca această coaliție să meargă mai departe.

Însă Raluca Turcan a acuzat PSD-ul că încearcă să-i tragă mereu preșul PNL-ului – partener de bună-credință.

În ceea ce privește rocada ce ar trebui să aibă loc în 2023, iar Marcel Ciolacu, șeful PSD, să devină premier, Turcan a asigurat că, din perspectiva PNL, aceasta va avea loc.

„Este ca o asociere unde un partener este de bună-credință, iar celălalt încearcă să-i tragă mereu preșul.

Corect și sănătos ar fi ca această coaliție să meargă mai departe”, a declarat, la Digi24, Raluca Turcan.

Din perspectiva PNL, protocolul se respectă și rocada se realizează și mergem mai departe cu guvernarea. Pe fond, noi plecăm de la premisa de a respecta protocolul. 

Coaliția, care a fost oarecum nefirească, să livreze rezultate, dacă tot a fost făcută”, a precizat Turcan, subliniind că, dacă tot au majoritate parlamentară, PSD și PNL ar putea să profită și să ducă la bun sfârșit proiecte pentru țară.

„Mi-e greu să vă spun (n.r. – dacă PSD va părăsi coaliția). Am citit în presă că există această variantă”, a mai spus Raluca Turcan, punctând că nu are informații concrete în acest sens.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Google va combina echipele care lucrează la Maps și la Waze, pentru a reduce costurile

Publicat

in

De

Google va combina echipele care lucrează la aplicația Waze cu cele care lucrează la Maps, ideea fiind de a reduce costurile de dezvoltare la cele două celebre aplicații de hărți și navigație, scrie Wall Street Journal. Nu sunt anunțate concedieri.

Masina Google Maps si Street ViewFoto: Nam Nguyen, Dreamstime.com

Șeful Google spunea recent că ar vrea o creștere cu 20% a productivității și indica faptul că vor fuziona echipele care lucrează la aplicații care au multe în comun.

Cei 500 de oameni care lucrează la Waze vor face parte din divizia Geo care dezvoltă aplicațiile Maps, Earth și Street View.

Maps este o aplicație ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nici Waze nu are nevoie de prezentare, având peste 150 de milioane de useri pe zi. Google Maps a fost lansat în 2005 și modificat consistent de atunci. Waze a fost cumpărat de Google în 2013, cu 1,1 miliarde dolari.

Spre deosebire de Meta și Amazon, Google nu a anunțat concedieri, dar va reduce drastic ritmul angajărilor și le va „îngheța” în unele domenii. Un mod de a crește productivitatea este și fuzionarea unor divizii care lucrează la aplicații ce au multe în comun, iar aici avem cazul hărților.

Surse: WSJ, TechCrunch

Sursa foto: Dreamstime.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele Belarusului a semnat o amnistiere în masă: Peste 4.500 de deținuți ies de după gratii

Publicat

in

De

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a semnat joi un decret de amnistie, în virtutea căruia va comuta sau va reduce pedepsele pentru 4.500 de persoane, dar nu va include şi deţinuţi politici care au participat la protestele antiguvernamentale în masă din 2020, potrivit ziarului Naşa Niva, preluat de EFE.

Totodată, agenţia oficială BELTA a relatat că 1.600 de deţinuţi vor fi puşi în libertate după comutarea sentinţelor şi în cazul a 4.000 de condamnaţi pedepsele vor fi reduse cu un an, conform Agerpres.

Prevederile decretului de amnistie nu se aplică persoanelor condamnate pentru „crime teroriste sau extremiste”, a transmit BELTA. Aceste delicte au fost aplicate multora dintre cei condamnaţi pentru protestele care au avut loc după alegerile prezidenţiale din 2020, considerate frauduloase de opoziţie şi de Occident şi la care Lukaşenko a fost reales cu peste 80% din voturi, conform Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit centrului pentru drepturile omului Viasna (primăvară), al cărui fondator, Ales Bialiaţki, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 2022 şi se află încarcerat, până în prezent au fost înregistraţi 1.441 de deţinuţi politici în Belarus, inclusiv lideri ai opoziţiei, precum Viktor Babariko şi Maria Kolesnikova.

Alte câteva mii de belaruşi au plecat în exil, între ei, lidera opoziţiei şi contracandidata lui Lukaşenko în scrutinul prezidenţial din 2020, Svetlana Tihanovskaia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend