Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Raluca Turcan a scăpat porumbelul în direct! Ce se întâmplă mâine cu ‘Guvernul Cioloș’ în Parlament

Publicat

in

Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul propus de către premierul desemnat Dacian Cioloş (USR) nu va trece de votul Parlamentului.

Mâine, Guvernul nu va trece de Parlament, însă această criză va fi stopată de urgență, pentru că toate părțile politice vor fi obligate să-și redimensioneze pretențiile și să pună pe primul loc societatea”, a declarat Raluca Turcan la Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Cloud guvernamental de 500 de milioane de euro! Florin Roman: ‘E o temă prin PNRR, de a construi un cloud guvernamental’

Publicat

in

De

Florin Roman (PNL), ministrul Cercetării și Digitalizării, a declarat duminică, pentru B1 TV, că aproape 500 de milioane de euro din PNRR sunt alocate pentru realizarea cloud-ului guvernamental – unirea tuturor bazelor de date ale tuturor instituțiilor centrale și locale. Banii din Plan vor ajunge în România în funcție de capacitatea noastră de a implementa obiectivele în termenele convenite cu reprezentanții Comisiei Europene. Acesta a mai spus că România ar putea apela și la asistența tehnică a Băncii Mondiale. Ministrul a mai afirmat, totodată, că „doar puțin peste 10% dintre români au aceste competențe digitale primare”.

Florin Roman, despre conectarea bazelor de date ale instituțiilor

„Principala noastră provocare – e și o temă prin PNRR, e de a construi un cloud guvernamental, o casă digitală cum îmi place mie să-i spun, în care va trebui să legăm și să facem partea de migrare a tuturor echipamenteleor din autoritățile locale și centrale, așa încât funcționarul, când vă primește pe dvs, să poată accesa bazele de date de la alte autorități, așa încât să nu mai faceți 10 drumuri.

Pentru acest cloud guvenamental avem prinși aproape 500 de milioane de euro în PNRR. Aici mă refer inclusiv la partea de migrare. Suntem în partea de avizare a actului normativ și-mi doresc ca cel târziu la începutul anului viitor să demarăm procedura de atribuire pentru partea de consultanță.

Banii vin pe măsura termenelor. În trimestrul I avem obligația de a da drumul la procedura de achiziție pentru consultare pe partea de structură arhitecturală a acestui cloud. E o sumă undeva la 4 milioane de euro.

Probabil va fi o discuție și cu Banca Mondială, că ei au mai oferit asistență tehnică în astfel de situații. Sunt multe lucruri care pe noi ne presează ca timp”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Ministrul a comentat și o statistică a Comisiei Europene din 2020 care ne clasează pe penultimul loc în UE, doar înaintea Bulgariei, la capitolul digitalizare.

„Avem această problemă, dar avem și lucruri bune. Suntem în țara contrastelor. Suntem în partea fruntașă în clasamentul privind infrastrutura de IT și viteza în bandă largă, suntem în partea din față a clasamentului în ce privește calificarea profesională a celor din IT și Cercetare.

Avem probleme în ce privește competențele digitale primare. Doar puțin peste 10% dintre români au aceste competențe digitale primare, care înseamnă să pornești un calculator, să editezi un format Word, să lucrezi în Excel, să faci o comunicare electronică etc.
Vă spun de lucrurile bune, căci ele pot echilibra situația.

Mai avem o problemă: avem echipamente peste tot, dar avem problema de interconectare și interoperabilitate, că s-a lucrat cu soluții și echipamente total diferite”, a mai declarat ministrul Florin Roman, pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu pune gând rău multinaționalelor: Să achite o taxă de solidaritate de 1 la sută pentru sănătate și educație

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a a vorbit despre creșterea pensiilor, dar și despre achitarea unei taxe de solidaritate de către companiile care au cifră de afaceri peste 100 milioane.

Întrebat, la Antena 3, de unde se vor găsi cele două miliarde de euro pentru majorarea pensiilor cu 10 la sută, preşedintele PSD a declarat că vor fi găsite soluţii prin echilibrarea veniturilor.

„Vom găsi soluţii, important e cum îţi echilibrezi veniturile. Noi avem cele mai mici venituri din PIB din Europa. În loc să fim eficienţi în colectarea de venituri, noi în primul rând ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă era 800 de lei, se face 1.000 de lei, deci nu e o extravaganţă. Două milioane de români sunt în această situaţie. Două milioane, deci părinţii noştri, bunici. Avem pensia de la 1.000 de lei, la 1.600, sunt iarăşi vreo două milioane, 1.800.000 unde se primeşte şi ajutorul de 1.200 de lei pe ianuarie ca să depăşească această iarnă şi inflaţie. Nu se duce pe consum, nu îţi duce inflaţia mai sus. E clar că nu se duce decât pe utilităţi”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei. 

„80 la sută dintre români trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei. Întotdeauna cineva a apărut şi ne-a învrăjbit, că uite ce face PSD-ul, dă pensii. Asta e realitatea, 80 la sută dintre români trăiesc, pensionarii, cu până în 2.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că vor fi făcute reforme în acest domeniu al pensiilor, reforme care sunt prevăzute în PNRR.

„Se face reformă, e trecut în PNRR. Este un pas şi acolo e o discuţie cu veniturile la pilonul doi”, a explicat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a menţionat că toate companiile care au cifră de afaceri peste 100 milioane ar putea să achite o taxă de solidaritate de 1 la sută pentru sănătate şi educaţie, pentru a sprijini în acest fel bugetul naţional.

„Nu sunt de vină românii că tu ai o guvernare ineficientă, că tu nu eşti în stare să opreşti hoţia din vamă sau neplata TVA-ului. Românii îşi plătesc impozite. Nu înţeleg de ce e această reticenţă, am văzut că a abordat-o şi domnul Kelemen Hunor, pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane, indiferent care este capitalul, românesc, multinaţional, să vină o taxă de 1 la sută, găsită destinaţie clară pentru sănătate şi învăţământ”, a declarat Marcel Ciolacu, conform news.ro.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend