Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raliul Dakar: Locul ocupat de românul Emanuel Gyenes în penultima etapă

Publicat

in

Argentinianul Kevin Benavides (KTM) s-a apropiat la doar 12 secunde de liderul clasamentului general la secțiunea moto, australianul Toby Price, după ce s-a impus în etapa a 13-a a Raliului Dakar. Românul Emanuel Gyenes a terminat etapa pe locul 34.

Emanuel GyenesFoto: JULIEN DELFOSSE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kevin Benavides, câştigătorul Raliului Dakar în 2021, s-a oprit pentru a-i acorda asistenţă austriacului Matthias Walkner la începutul probei speciale, dar a reuşit să recupereze 23 de minute şi i-a furat victoria sud-africanului Michael Docherty, cu timpul de 02 h 21 min 47 sec pe cei 154 km ai etapei desfăşurate între Shaybah şi Al-Hofuf.

Emanuel Gyenes, locul 34 în penultima etapă a Raliului Dakar

Docherty (Husqvarna) a sosit la 27 de secunde de învingător, iar al treilea a fost Luciano Benavides (Husqvarna), fratele lui Kevin, la 57 de secunde, scrie AFP.

Gyenes (KTM) a terminat pe locul 34, la 29 min 18 sec.

Australianul Toby Price (KTM) se menţine lider la general, clasat al cincilea în etapa de sâmbătă, cu un avans de doar 12 secunde faţă de Kevin Benavides, în timp ce americanul Skyler Howes (Husqvarna) se află pe locul al treilea, 1 min 31 sec de lider.

Gyenes ocupă locul 28 la general, fiind la 07 h 41 min 58 sec de lider.

La Rally 2, sătmăreanul este al 12-lea, la 05 h 45 min 26 sec de liderul Romain Dumontier.

Americanul Mason Klein (KTM), care s-a remarcat la debutul cursei, a fost nevoit să abandoneze din motive medicale, după ce a căzut de mai multe ori în timpul raliului-raid, au anunţat organizatorii.

Cea de-a 45-a ediţie a cursei se va încheia duminică la Dammam, după o ultimă specială de 136 km, scrie Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cu profesorii în stradă, Ciucă decapitează ANAF: Premierul a anunțat pe Facebook că i-a demis pe șeful Vămilor și pe cel al Agenției pentru Resurse Minerale

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți pe pagina de Facebook a Guvernului că l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei și că a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal. Decapitarea ANAF are loc în contextul în care Guvernul se confruntă cu greva profesorilor.

Liderul PNL, Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale”, a scris premierul pe Facebook.

Este vorba de Bogdan-Lari Mihei, președintele Autorității Vamale Române susținut în funcție de PSD și de șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal, propus de PNL.

Reamintim că Lucian Heiuș și a dat demisia luni seară după ce ar fi avut o discuție cu premierul.

Potrivit surselor HotNews.ro, Nicolae Ciucă i ar fi spus lui Lucian Heiuș că la nivel public urmează să i se reproșeze slaba colectare a ANAF pentru bugetul statului. În replică, Heiuș i-ar fi spus premierului că nu are nicio vină că ministrul Finanțelor Adrian Câciu a făcut bugetul de stat „din pix, cu cifre umflate”.

După discuția cu Heiuș, cei doi șefi din ANAF Bogdan-Lari Mihei și Sorin Gal au fost chemați la Guvern și li s a cerut să plece, susțin sursele citate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Generalul Ben Hodges spune că Putin pierde controlul asupra „căpeteniilor sale de război” / De ce este încrezător în ofensiva ucraineană

Publicat

in

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al forțelor americane din Europa, afirmă că liderii militari ai Rusiei se comportă asemenea unor „căpetenii de război” asupra cărora președintele Vladimir Putin a pierdut controlul.

Generalul Ben HodgesFoto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Vorbind despre mult așteptata ofensivă ucraineană, Hodges a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Radio Times că „apărătorii ruși vor ceda fiindcă în majoritatea acestor linii de tranșee soldații care sunt acolo, stând în acele tranșee și buncăre, nu cred că sunt bine instruiți, încrezători, disciplinați”.

„Așadar, potențialul pentru același tip de rupere a frontului (n.r. precum în Harkov, în septembrie anul trecut), și spun potențialul, este foarte real”, a adăugat el.

Întrebat despre conflictele vizibile dintre șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, și comandamentul militar de la Moscova, Hodges a răspuns că „acești tipi sunt ca niște căpetenii de război”.

„Pe de-o parte îl ai pe domnul Kadîrov, cecenul, apoi îi ai pe Prigojin și Wagner și alte câteva grupuri de mercenari, iar apoi ai așa-zisele forțe ruse regulate. Eu cred că toți dintre ei încearcă să își dea seama cum să rămână în viață și care va fi statutul lor când acest război se va încheia și Ucraina a câștigat. Vor să fie salvatorul pentru Rusia, vor să fie eroul pentru președintele Putin sau așteaptă o ocazie să se distanțeze?”, a declarat generalul american.

El a mai spus că, deși nu știe cum vor evolua lucrurile în acest sens, „vestea bună, pentru Ucraina și pentru noi, este că această incoerență și ura dintre diferiții lideri de pe partea rusă garantează că ei nu vor avea un plan defensiv coerent și nu își vor putea duce lupta defensivă într-o manieră oarecum coerentă”.

Generalul Hodges, încrezător în ofensiva ucraineană

Chestionat cu privire la modul în care ar putea arăta ofensiva ucraineană, Hodges a declarat că „ceea ce cred că vom vedea, ceea ce eu aș spera să vedem, este răsplata pentru antrenamentele care au fost făcute de armata britanică, armata americană și alți aliați pentru a ajuta forțele ucrainene să realizeze un atac cu forțe combinate”.

Amintim că numeroși analiști militari au remarcat de-a lungul lunilor trecute după eșuarea primei faze a invaziei rusești că una dintre marile lacune ale forțelor Moscovei a fost incapacitatea lor de a desfășura ofensive de arme combinate, adică atacuri pe scară largă în care infanteria, unitățile blindate și mecanizate, unitățile de geniști, forțele aeriene, artileria și alte ramuri să fie coordonate într-o manieră unitară.

„Eu mi-aș imagina că vor fi două sau trei eforturi de străpungere [a liniilor rusești] și una sau două care sunt de momeală, pentru a inducere în eroare [trupele rusești ] sau susținere [a ofensivei principale ucrainene] pentru ca rușii să nu își poată da seama cu exactitate unde se va întâmpla aceasta”, a declarat generalul american cu privire la cum ar putea arăta ofensiva Kievului.

„Eu cred că există potențialul ca ei (ucrainenii) să aibă un succes foarte mare fiindcă dacă nu ești instruit bine, disciplinat și încrezător intri în panică dacă auzi că inamicul a trecut de liniile tale sau că se află în spatele tău”, a adăugat el cu privire la starea de pregătire a trupelor rusești.

Interviul acordat de generalul Ben Hodges poate fi urmărit integral mai jos:

Urmărește ultimele evoluții din a 461-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend