Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raiffeisen Bank a acordat brandului de bijuterii Teilor două credite de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi de 5 milioane de lei pentru investiţii

Publicat

in

Raiffeisen Bank a acordat lanţului de bijuterii Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, anunță news.ro.

“Raiffeisen Bank SA a acordat companiei Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv, 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, implementată în urma mandatului special primit din partea statului român”, a anunţat EximBank.

Cele două finanţări de la Raiffeisen Bank, garantate în proporţie de 90% de EximBank, vor permite societăţii să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente, dar şi să facă investiţii în infrastructura IT şi aplicaţii de e-commerce, respectiv dezvoltarea unui ecosistem digital Teilor, o platformă care va deservi şi nevoile echipelor Teilor, dar va avea incluse capabilităţi de tipul machine learning, sisteme de predicţie, precum şi digitalizarea proceselor.

„Teilor este un business de familie românesc, susţinut de o poveste autentică. Totul a început acum două decenii, când prin pasiune şi curaj a luat contur un brand în domeniul bijuteriilor cu aur şi pietre preţioase. Intuiţia şi creativitatea echipei au condus către deschiderea a 50 de magazine Teilor în România şi debutul expansiunii internaţionale: Polonia şi Bulgaria. De la primul magazin de pe Strada Teilor din Piteşti, la visuri concretizate într-o prezenţă offline şi online care a trecut dincolo de graniţe”, spune Willy Dicu, CEO TEILOR.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

Brandul Teilor are o prezenţă de peste două decenii pe piaţa din România, cu peste 50 de magazine brick & mortar deschise atât la nivel naţional, cât şi internaţional: Bulgaria (Sofia) şi Polonia (Varşovia). În 2019, Teilor a înregistrat o cifră de afaceri de peste 160 milioane lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul precedent.

La începutul anului 2021, compania a lansat două site-uri internaţionale, pentru Bulgaria şi Polonia, continuând, astfel, planurile de expansiune internaţională, atât în mediul online, cât şi la nivelul magazinelor fizice.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare si garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele şi contul statului român. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 370 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.500 de POS-uri.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING Percheziții de amploare în București și 7 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Cât este prejudiciul adus statului

Publicat

in

De

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează cercetări într-un dosar în care poliţiştii Capitalei au efectuat 19 percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală în urma unor achiziţii fictive, cu un prejudiciu estimat la circa trei milioane de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, joi, 19 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele mai multor persoane, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Bihor, Galaţi, Bacău, Olt, Dâmboviţa şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, informează un comunicat al DGPMB.
De asemenea, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul subunităţii de poliţie.

“Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele în cauză, în calitate de administratori ai societăţilor ar fi înregistrat contabil şi declarat fiscal achiziţii fictive de la societăţi cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 3.000.000 lei”, arată sursa citată.

Sunt în curs de dispunere măsuri de constituire a sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Evaziunea fiscală a celor mai bogaţi americani aduce SUA pierderi de sute de miliarde de dolari

Publicat

in

De

Evaziunea fiscală a celor mai bogaţi americani aduce Statelor Unite pierderi în valoare de 163 de miliarde de dolari în fiecare an.

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport, scrie Business Insider, citat de ZF.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend