Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raiffeisen Bank a acordat brandului de bijuterii Teilor două credite de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi de 5 milioane de lei pentru investiţii

Publicat

in

Raiffeisen Bank a acordat lanţului de bijuterii Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, anunță news.ro.

“Raiffeisen Bank SA a acordat companiei Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv, 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, implementată în urma mandatului special primit din partea statului român”, a anunţat EximBank.

Cele două finanţări de la Raiffeisen Bank, garantate în proporţie de 90% de EximBank, vor permite societăţii să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente, dar şi să facă investiţii în infrastructura IT şi aplicaţii de e-commerce, respectiv dezvoltarea unui ecosistem digital Teilor, o platformă care va deservi şi nevoile echipelor Teilor, dar va avea incluse capabilităţi de tipul machine learning, sisteme de predicţie, precum şi digitalizarea proceselor.

„Teilor este un business de familie românesc, susţinut de o poveste autentică. Totul a început acum două decenii, când prin pasiune şi curaj a luat contur un brand în domeniul bijuteriilor cu aur şi pietre preţioase. Intuiţia şi creativitatea echipei au condus către deschiderea a 50 de magazine Teilor în România şi debutul expansiunii internaţionale: Polonia şi Bulgaria. De la primul magazin de pe Strada Teilor din Piteşti, la visuri concretizate într-o prezenţă offline şi online care a trecut dincolo de graniţe”, spune Willy Dicu, CEO TEILOR.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

Brandul Teilor are o prezenţă de peste două decenii pe piaţa din România, cu peste 50 de magazine brick & mortar deschise atât la nivel naţional, cât şi internaţional: Bulgaria (Sofia) şi Polonia (Varşovia). În 2019, Teilor a înregistrat o cifră de afaceri de peste 160 milioane lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul precedent.

La începutul anului 2021, compania a lansat două site-uri internaţionale, pentru Bulgaria şi Polonia, continuând, astfel, planurile de expansiune internaţională, atât în mediul online, cât şi la nivelul magazinelor fizice.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare si garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele şi contul statului român. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 370 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.500 de POS-uri.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Anunț de ultimă oră al EMA: Vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate

Publicat

in

De

Vaccinurile anti-COVID-19 care folosesc tehnologia ARN mesager nu determină complicaţii în perioada de sarcină pentru viitoarele mame şi nici pentru bebeluşii lor, a anunţat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) marţi, în urma unei analize detaliate ce a cuprins mai multe studii ştiinţifice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Analiza, bazată pe studii la care au participat aproximativ 65.000 de femei aflate în diverse stagii de sarcină, nu a descoperit nicio dovadă care să ateste un risc mai mare de complicaţii, avort spontan, naşteri înainte de termen şi efecte secundare severe pentru bebeluşii nenăscuţi în urma vaccinării mamelor lor cu seruri ARN mesager, a precizat EMA.

Grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech, precum şi compania americană Moderna, aprovizionează în prezent ţările din Uniunea Europeană cu vaccinuri de acest tip.

Deşi EMA a recunoscut anumite limitări în privinţa datelor analizate, reprezentanţii săi au spus că rezultatele au fost consistente la nivelul tuturor studiilor examinate.

“Beneficiile generate de administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager în timpul sarcinii depăşesc orice riscuri posibile pentru viitoarele mame şi bebeluşii lor nenăscuţi”, a precizat EMA.

Analiza, realizată de o echipă din cadrul EMA, a descoperit, de asemenea, că vaccinurile anti-COVID-19 sunt la fel de eficiente în ceea ce priveşte reducerea riscurilor de spitalizare şi de deces în rândul femeilor însărcinate ca şi în rândul populaţiei generale.

Mai multe ţări din UE au sprijinit deja de mai multe luni utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 în rândul femeilor însărcinate, iar concluzia anunţată marţi de EMA în favoarea acestor seruri va stimula cel mai probabil campaniile de vaccinare din ţările mai mici, care se bazează pe expertiza medicală furnizată de EMA.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Daniel Dăianu (BNR): ‘Avem și acum două economii’

Publicat

in

De

Daniel Dăianu, economist al Băncii Naționale a României, a oferit un amplu interviu în care a tratat subiectul metaversului.

În contextul apariției unui univers virtual în viitor, Daniel Dăianu a fost întrebat dacă vom avea două economii: una reală și alta virtuală.

În interviul acordat HotNews.ro, Dăianu a precizat că avem și acum două economii.

„Avem și acum. Poți gândi economia virtuală, ca arie tranzacțională, ca o extensie a celei reale și care implică și ea resurse, judecare de beneficii și costuri; mă refer la cei care pun la dispoziție plaformele. Să folosec o analogie: metaversul, daca o să apară, poate fi considerat ca o dezvoltare a cuaternizării activității sociale, economice, informatice; în istorie a fost trecerea de la vânătoare la agricultură, apoi la industrie, dezvoltarea serviciilor și informatizării.

Deci nu as face o separare între cele două. Cu cât economia își pierde mai mult din materialitate, cu atât poți spune ca realitatea virtuală devine mai semnificativă.

Dar, cum în piața monetară moneda emisă de bănci centrale stă la baza masei monetare (moneda băncii centrale este numită de altfel “baza monetară”, ce este multiplicată de băncile comerciale) tot astfel putem imagina și relația între economia reală/fizică și cea virtuală.

Și mai intervine un aspect lămuritor: hrana, apa, fără de care nu putem trăi, nu pot fi creații ale lumii virtuale. Da, putem cumpăra online mâncare și apă, dar o aplicație smart de pe mobil nu ne poate oferi hrana fizică, poate numai iluzii. Iar cu iluzii legate de existența fizică nu poți trăi la nesfârșit. Că știința poate să reduca dependența omului de ingrediente materiale este altă poveste.”, a spus Dăianu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend