Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raiduri ale aviaţiei turce în Irak împotriva PKK, `pierderi umane` (kurzi)

Publicat

in

Aviaţia turcă a efectuat marţi bombardamente aeriene în Irak împotriva unor poziţii ale rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au anunţat autorităţile din regiunea autonomă Kurdistanul irakian, raportând „pierderi umane”, notează AFP preluat de agerpres.

„Avioanele de luptă turce au vizat mai multe poziţii ale combatanţilor din PKK”, mişcare rebelă kurdă turcă, în special în regiunile Makhmour şi Sinjar (nord), a indicat comunicatul serviciilor antiteroriste din Kurdistan, fără a avansa un bilanţ precis al victimelor.

PKK, o grupare considerată „teroristă” de Turcia şi aliaţii săi occidentali, dispune de baze şi tabere de antrenament în regiunea Sinjar, precum şi în zonele muntoase din Kurdistanul irakian, o regiune frontalieră cu Turcia.

Ankara, care a instalat mai multe zeci de baze militare de 25 de ani în Kurdistanul irakian, a lansat în primăvara lui 2021 o nouă campanie militară împotriva PKK în nordul Irakului, cu bombardamente aeriene repetate şi uneori cu operaţiuni terestre.

„Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, aviaţia militară turcă a bombardat şase poziţii ale PKK în munţii Karokh”, în apropierea unei tabere de refugiaţi kurzi în regiunea Makhmour, a adăugat comunicatul.

Documentul menţionează, de asemenea, „lovituri” împotriva „altor două poziţii în Munţii Sinjar şi zona adiacentă din Siria”, precum şi lovituri în sectorul Shila din Irak, foarte aproape de frontiera cu Siria.

„Bombardamentele au provocat pierderi umane şi materiale”, se arată în comunicat.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a raportat marţi o „lovitură a unei drone turce” împotriva unei poziţii a forţelor kurde siriene în apropierea câmpurilor petroliere din Rmeilane, în nord-estul Siriei aflate în război, fără a menţiona PKK.

Nord-estul Siriei este deţinut de Forţele Democratice Siriene (FDS), atacate în mod repetat de trupele turce, prezente şi în zone din nordul Siriei, mai scrie AFP.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend