Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rafael Nadal vorbește despre GOAT-ul din tenis după ce l-a învins pe Novak Djokovic – Ibericul clarifică situația din BIG 3

Publicat

in

Rafael Nadal a reușit să atingă un nivel incredibil de joc contra lui Novak Djokovic, spaniolul trecând de sârb după un meci spectaculos de patru ore și 12 minute. Ajuns în semifinalele de la Roland Garros, Rafa a vorbit și despre mult mediatizatul subiect al GOAT-ului din tenisul masculin (cel mai bun jucător din toate timpurile).

Rafael NadalFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal crede că el, Federer și Djokovic sunt la același nivel

Nadal a câștigat în patru seturi, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), meciul epic cu Djokovic de pe Philippe Chatrier, iar la conferința de presă a făcut referire și la GOAT-ul din tenis.

„Desigur că există mereu o discuție despre jucătorul care va încheia cariera cu mai multe Grand Slamuri sau care este cel mai bun din istorie. Din punctul meu de vedere nu contează atât de mult.

Noi ne-am îndeplinit visele, facem istorie în acest sport pentru că am făcut lucruri care nu s-au mai întâmplat înainte.

Deci, din punctul meu de vedere nu contează prea mult care jucător va termina cu mai multe turnee majore sau care va fi în opinia unuia sau altuia cel mai bun din istorie.

Din punctul meu de vedere, nivelul nostru de joc este egal (Federer, Nadal, Djokovic). Nu este o diferență prea mare, așa că nu contează” – Rafael Nadal.

VIDEO Rafael Nadal și Novak Djokovic, reprezentație de tenis la Paris – Ibericul, în semifinalele de la Roland Garros

De știut:

  • Confruntarea dintre Rafa și Nole de pe Philippe Chatrier s-a terminat la ora locală 01:15 (02:15 în România).
  • Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul a pierdut doar trei meciuri.
  • În urma meciului de miercuri, sârbul conduce cu 30-29 în meciurile directe cu ibericul. Totuși, Nadal a câștigat 8 confruntări la Roland Garros, în timp ce Djokovic s-a impus doar în 2.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

Ibericul are un avantaj de un Grand Slam în ierarhia în care BIG 3 face legea. Nadal are 21 de turnee majore, iar Roger Federer și Novak Djokovic îl urmează, fiecare având câte 20.

1 Rafael Nadal 21

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Pentru orice eventualitate: Rusia a dus transportoare blindate la granița cu Georgia

Publicat

in

De

La punctul de control Verhni Lars, de la granița dintre Rusia și Georgia, au fost observate transportare blindate ale trupelor ruse. Serviciul Federal de Securitate, FSB, a anunţat că acestea au fost desfăşurate „pentru orice eventualitate”, scrie Meduza, potrivit Rador.

Bloggerul Nikolai Levşiţ, citând declaraţiile martorilor oculari, a anunţat desfășurarea de forţe la punctul de control Verhni Lars, dar această informație nu a fost confirmată. Ulterior, Serviciul de frontieră al FSB a declarat pentru Agenţia de presă RBC că transportoarele blindate reprezintă „în linii mari, o rezervă pentru cazul în care rezerviștii vor să treacă prin punctul de control și să părăsească țara fără a îndeplini nicio formalitate la frontieră”.

FSB a mai adăugat că „nu vor fi înființate noi puncte de control”, iar punctul de control Verhni Lars „funcționează ca de obicei”, fără restricții de călătorie pentru bărbații încadraţi în vârsta mobilizării.

Postul rus de TV Dojdi a difuzat imagini cu trupele ruse care au ajuns la granița dintre Georgia şi Rusia. Militarii ruși au ajuns la punctul de control Verhni Lars de la granița cu Georgia, unde mii de cetăţeni ruși încearcă să părăsească țara, relatează bloggerul Nikolai Levşiţ.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bătălia din Sudul Ucrainei se transformă într-un adevărat carnagiu. Ambele părți bombardează violent cu artilerie grea: Este groaznic

Publicat

in

De

În regiunea Herson, bombardamentele de artilerie sunt atât de intense încât soldații rareori trebuie să tragă cu mitraliera, scrie New York Times.

Ofensiva armatei ucrainene în sud a fost una dintre cele mai așteptate operațiuni militare din timpul verii. Oficialii de la Kiev vorbesc de săptămâni întregi despre pregătirea acesteia și despre intenția de a împinge armata rusă din regiunea importantă strategic de pe coasta de sud, sporind încrederea cetățenilor săi. Ucraina a încercat, de asemenea, să demonstreze aliaților săi că este capabilă să folosească eficient armele occidentale.

Înaintarea a continuat chiar și după ce armata ucraineană a obținut un succes semnificativ în regiunea Harkov din nord-est. Ucraina, deși încet, recâștigă controlul asupra teritoriilor sudice. Din această cauză, Vladimir Putin a fost atât de îngrijorat de posibilitatea unei înfrângeri umilitoare, încât i-a refuzat pe comandanții săi, care i-au cerut permisiunea de a se retrage din Herson, spun oficialii americani.

Cea mai teribilă bătălie

Dar, în general, situația din sud este foarte diferită de cea din regiunea Harkov. Interviurile cu zeci de comandanți, soldați de rând, medici, primari și locuitori obișnuiți ai regiunii care au fugit recent din zona de război indică faptul că acolo se desfășoară o campanie foarte dificilă și costisitoare.

„Bătăliile sunt brutale, epuizante, sunt multe victime. Poate că aceasta este cea mai teribilă bătălie din Ucraina dintre cele care s-au desfășurat până acum”, scrie New York Times .

Forțele ruse sunt bine înrădăcinate în sud. Și acum Kremlinul încearcă să-și înregistreze cuceririle cu ajutorul așa-ziselor „referendumuri” din teritoriile ocupate pentru a le anexa. Oficialii ucraineni spun că nu au avut de ales decât să lanseze un atac. Sudul trebuie eliberat înainte ca ploile din octombrie să transforme drumurile într-o mlaștină de netrecut. Kievul trebuie, de asemenea, să arate lumii că este capabil să-i alunge pe ruși de pe teritoriul său, mai ales înainte ca iarna să înceapă să testeze hotărârea aliaților săi. Guvernul ucrainean nu dezvăluie de obicei date despre pierderi. Dar soldații și comandanții intervievați de New York Times săptămâna trecută spun că sunt „mari” .

Ei povestesc despre acțiuni ofensive la scară largă, în timpul cărora tancurile și vehiculele blindate ucrainene au fost atacate fără milă de artileria rusă și de minele rusești din câmpuri deschise. Un soldat ucrainean a spus că în timpul unei ofensive recente, „au pierdut 50 de oameni în două ore”. În altă parte, a adăugat el, „sute” de soldați ucraineni au fost uciși sau răniți încercând să elibereze doar un sat. Și acest sat este încă sub controlul armatei ruse.

În sud, armata rusă a construit fortificații puternice. Șanțuri zigzag de-a lungul canalelor de irigare. Rușii au construit buncăre și chiar tranșee pentru tancuri, acoperite cu plăci de beton, în spatele cărora vehiculele blindate pot trage mai în siguranță. Este foarte greu să distrugi astfel de poziții.

Moartea vine de la mare distanță

Rusia se luptă să mențină controlul asupra acestei părți a sudului Ucrainei, deoarece este poarta de intrare în Crimeea, care a fost anexată în 2014. Aici se află și căile navigabile critice și instalațiile energetice, cum ar fi Centrala nucleară Zaporojie. În ciuda mizei mari, rareori apar confruntări directe între armata Ucrainei și Rusia. Fiecare soldat ucrainean de pe frontul de sud poartă o mitralieră, dar puțini dintre ei au tras cu această armă. Moartea aici vine de la mare distanță. Este nediscriminatorie. Când vin obuzele de artilerie, tinerii se ghemuiesc pe pământ, acoperindu-și urechile cu mâinile și se întind cu gura deschisă pentru a lăsa unda de șoc să treacă prin trup.

„Acesta este un război complet diferit. Atacăm rușii, dar trebuie să plătim scump pentru asta”, a spus medicul Irina Vereșciaghina, care lucrează lângă linia frontului.

Ea a spus că dintre sutele de răniți pe care i-a tratat, nu a văzut niciodată niciunul cu o rană împușcată.

„Mulți oameni sunt pulverizați. Uneori din ei rămân doar bucăți”, a spus medicul, uitându-se în pământ.

Rușii au avut timp să se pregătească

În parte, puternica rezistență rusă din sud se datorează faptului că Ucraina a lansat o campanie de informare foarte eficientă cu privire la contraofensiva sa. Semnalele erau atât de convingătoare încât rușii au transferat în grabă tancuri, artilerie și mii de soldați, inclusiv cele mai bune unități, de la nord-est pe frontul de sud. Din această cauză, regiunea Harkov a devenit complet neprotejată. Așadar, armata Ucrainei a reușit să-și elibereze rapid aproape toate localitățile acolo. Dar acum sudul este ținut de zeci de mii de soldați ruși bine înarmați. În plus, atacul este întotdeauna mult mai dificil decât apărarea pozițiilor fortificate. Mai ales dacă inamicul știe bine din ce parte va veni atacatorul. Toate acestea îi încurcă pe unii soldați ucraineni de pe linia frontului.

„Problema este că avansăm fără pregătire de artilerie, fără să le suprimăm pozițiile de foc”, a spus comandantul unității de voluntari Igor Kozub.

Potrivit acestuia, armata ucraineană suferă „pierderi grele” pentru că „nu avem suficientă muniție”. El a cerut SUA să trimită mai multă.

„Toate aceste atacuri eroice costă mult sânge. Este groaznic”, a adăugat comandantul.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional „Sud” apără strategia ucraineană în regiunea Herson.

„Faptul că inamicul are un avantaj în artilerie nu determină rezultatul. În istorie, au existat cazuri unice de bătălii în care calitatea a fost factorul determinant, nu numărul de arme”, a spus șeful departamentului de comunicare al Comandamentului Operațional „Sud” Natalia Humeniuk.

Ea nu a menționat numărul victimelor ucrainene. Cu toate acestea, președintele Volodimir Zelenski a spus recent că Ucraina pierde aproximativ 50 de soldați în fiecare zi. Bătălia pentru sud este foarte diferită de ofensiva fulger ucraineană din regiunea Harkov, pentru care armata rusă nu era pregătită. Armata ucraineană a eliberat până acum un teritoriu de 10 ori mai mic decât cel din nord-est. Dar comandanții știau că bătălia va fi foarte grea. Strategia prevedea distrugerea liniilor de aprovizionare rusești prin distrugerea podurilor și drumurilor, sufocând treptat capacitatea Rusiei de a-și aproviziona trupele cu alimente, combustibil și muniție. Un fost soldat american care servește într-o unitate ucraineană din regiunea Nikolaev a spus că smulgerea unui sat de la forțele ruse, care în urmă cu doar câteva luni știau că vor fi atacate, a fost o faptă de vitejie.

„Poate părea o muncă grea și obositoare. Dar pentru noi acesta este un progres”, a spus soldatul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend