Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Raed Arafat, propunere de urgență! Solicitare de ultimă oră

Publicat

in

Grupul de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de Raed Arafat, vine cu o propunere de urgență.

Potrivit Hotărârii Nr. 8 din 09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, se cere închiderea școlilor în perioada 10.03-21.04.2020.

Iată propunerea făcută de Raed Arafat

În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico – științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.

În data de 09.03.2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în completarea măsurilor dispuse prin hotărârile anterioare ale Grupului, raportat la evoluția răspândirii infecțiilor cu COVID 19 pe teritoriul României.

În cadrul şedinţei au participat reprezentanţi ai MAI (DSU, IGSU şi IGPF), MT, MApN, INBI Matei Balş, INSP, MS, MEC, ONAC și MAE, iar în urma dezbaterilor, s-au decis următoarele :

Se propune, spre aprobarea CNSSU, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, transmiterea recomandării, către unitățile superioare de învățământ publice și private, de a organiza cursurile la distanță, atunci când este posibil.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, declararea stării de alertă, conform prevederilor art. 2 lit. f) coroborat 20 lit. c) din OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, instituirea obligației pentru unitățile de alimentație publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) de a lua măsuri în privința:
dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (ex. cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.), în special în zona caselor de marcat)
instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, instituirea obligației pentru organizatorii de evenimente/manifestări cultural – artistice (ex. teatre, săli de spectacol, cinema, festivaluri etc.) de a dispune măsuri pentru:
– asigurarea unei distanțe mai mari între 2 spectatori prin vânzarea unui număr redusde bilete ;

– dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (ex. clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.)

– evitarea contactului fizic (ex. strângerea mâinilor).

Se propune, spre aprobarea CNSSU, obligarea furnizorilor publici și privați de transport de persoane la dezinfectarea frecventă a spațiului (ex. bare de susținere, uși, scaune etc), de preferat după fiecare ciclu de transport.
Se propune, spre aprobarea CNSSU, obligarea tuturor instituțiilor publice și private de a asigura, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferință, birouri etc).
Se propune, spre aprobare CNSSU, transmiterea unei circulare către instituțiile publice și private în vederea analizării posibilității desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispozițiilor art. 108 -110 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii coroborat cu art. 2 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, acolo unde este posibil.
Președintele Grupului de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României

Dr. Raed ARAFAT”.

Vezi și

Se apasă butonul de panică! Un specialist avertizează: Va crește numărul cazurilor de coronavirus!

Scandal de spionaj fără precedent! Convorbirile unor nume grele din sistem ar fi putut fi monitorizate

Semnal de alarmă în toiul nopții pentru Marcel Vela: ‘Nu repetați greșeala!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Raluca Turcan: ‘Secția PSD a CCR a decis că nu putem trata în spital bolnavii de COVID-19’

Publicat

in

De

Prim-vicepreședinte PNL, Raluca Turcan, a solicitat adoptarea rapidă în Parlament a proiectului de lege privind carantina și izolarea, aprobat de Guvern.

„Secţia PSD a CCR a decis că nu putem trata în spital bolnavii de COVID-19 şi ne-a pus în situaţia de a nu mai putea lua decizia izolării şi a carantinării. Guvernul a dezbătut şi a adoptat proiectul de lege care pune în acord cu decizia CCR legislaţia privitoare la asistenţa medicală a persoanelor infectate, ca să avem instrumente legale să combatem eficient pandemia în continuare.

Pericolul nu a trecut! Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului, aflat în sesiune extraordinară, pentru a fi adoptat urgent. Aşteptăm aceeaşi rapiditate manifestată de PSD şi sateliţii la modificarea Codurilor penale, aceeaşi mobilizare exemplară pe care au arătat-o pentru teme precum amnistia şi graţierea! Altfel, efortul majorităţii covârşitoare a românilor este pur şi simplu irosit.

Mizele electorale ale PSD nu trebuie să mai interfereze cu munca medicilor şi a tuturor specialiştilor care luptă în continuare împotriva pandemiei de coronavirus. (…) Trebuie să ne mobilizăm rapid şi să redăm specialiştilor în sănătate baza legală să poată oferi asistenţă medicală bolnavilor de COVID-19”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea susţine că PSD este „vinovatul moral” pentru creşterea numărului de noi infectări, prin toate apelurile făcute la nerespectarea măsurilor de protecţie.

„PSD este vinovatul direct pentru politizarea tuturor deciziilor pe care Curtea Constituţională le-a luat în legătură cu măsurile Guvernului PNL în pandemie”, spune Turcan.

Citește și:

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Scenariu cutremurător din partea unui fost șef din SRI: ‘Anul acesta nu vom avea alegeri. Abia acum vom resimți pandemia în toată forța ei’

Publicat

in

De

Ionel Nițu, fost șef al Direcției Analiză din cadrul SRI, a lansat un scenariu cutremurător despre ce s-ar putea întâmpla în România în perioada imediat următoare de timp din pricina creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în rândul populației. Acesta a afirmat că nu se vor organiza alegeri în toamnă chiar dacă Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an.

”Eu insist, am mai spus acum cateva luni: anul acesta nu vom avea alegeri; vad multe bannere pe strazi/cladiri si nu inteleg care e rostul lor si cum justifica acei candidati irosirea banilor publici; nu reiau ideea ca abia acum vom resimti pandemia in toata forta ei (in mar-apr doar ne-am incalzit putin…); am scris deja despre asta si m-au atacat toti covido-scepticii (ba, unii m-au injurat si de mama).

În ritmul acesta, in sept vom ajunge probabil la un nefericit record european de contaminari/zi; raportat la total populatie, probabil RO va depasi ITA si SPA (am uitat probabil cat de speriati eram de cifrele din aceste 2 tari in mar-apr); (aviz „profesionistilor” care argumentau cu impartirea geografica rural-urban si obiceiul romanilor de a lua aspirina seara sau paracetamol la pranz… sau invers – tot un fel de teza a exceptionalismului la romani).

În maxim o luna romanii vor avea interdictie NU la iesirea din tara, ci la intrarea in tarile vecine (veti spune ca e acelasi lucru, dar de fapt RO va fi probabil blacklist-ata de toate tarile europene de destinatie,deja a facut-o UK); aviz turistilor romani din Grecia, Italia s.a. (carantina/auto-izolare in tarile de tranzitie); eu am mai spus, si cred ca toti cei responsabili au primit mesajul: starea de urgenta nu trebuia ridicata la 15 mai ci la 10-12 zile dupa, cand trendul era clar pozitiv; am calculat acest interval dupa pattern-ul tarilor occidentale (fata de care, si aici ma refer la T0, varf de contaminari, si T1, varf de decese) noi am avut un delay de minim 12 zile + cateva tari est- si central-europene (luate ca mostre pt comparatie pt ca avem o sit similara); ne-am grabit, acum platim.

Mai mult, (re)introducerea sit de urgenta, dpdv politic, este imposibila, deja pandemia se joaca mult prea tare la pacanelele politice, in perspectiva unor prezumtive/fantomatice scrutine electorale.

Politic vorbind suntem si intr-un cerc vicios: principalele 2 partide vor, pt ca orice intarziere le dezavantajeaza; insa pandemia nu vrea sa le lase… pe mine o sa ma amuze o campanie electorala in miezul verii (cand romanii fix la asta se vor gandi si exact din aceast motiv nu vor avea somn: cine si unde castiga alegerile…) si apoi o amanare de facto a alegerilor (nu pot sa nu zambesc amar cand imi aduc aminte de francezi care au avut turul1 la locale si au insistat sa le tine, in pofida evidentelor, si dupa 3 luni au facut si turul 2 cand oamenii uitasera deja ce au votat in t1).

Revin, nu vom avea deschidere de an scolar la 15 sept, nu vom avea alegeri in 27 sept, nu vom avea desch de an univ la 1 oct, nu vom avea alegeri legislative in dec 2020 (in sens clasic, vident, pt decshiderile de an scolar/univ se vor face online; apropos cel mai tare m-a amuzat in pandemia asta ceremonia de final de an la baiatul cel mic, adica pe zoom; … nimic mai penibil din perspectiva unor tabieturi mutate artificial in online).

Revin, totul se muta dupa iun 2021, cu putin noroc… mai devreme nu e posibil sa avem un vaccin, mai tarziu e posibil…

cel mai trist este ca ambii mei baieti intra in an final (clasa a 8-a si anul 3 la facult.) si sunt tare curios cum se poate invata un an intreg (dupa un semestru deja esuat in modulul virtual) in online si cum dau ei capacitate/licenta la distanta intr-o tara care, de principiu, e tot prin sec XIX, si apropos economia abia a inceput sa scartaie, mai vorbim prin dec 2020, iar in iunie 2021 nu stiu daca mai am cu cine sa vb…

si apropos, nu pot sa uit, ma obsedeaza ideea cu anticipatele care erau proiectate in feb-mar 2020 care mi se par la fel de utile la alegerile la termen din sept si dec 2020…, a scris pe Facebook Ionel Nițu, fost șef al Direcției Analiză din cadrul SRI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend