Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Raed Arafat, despre eliminarea testelor: ‘Testatul, la momentul testării el este negativ, dar nefiind vaccinat, este un vehicul foarte bun să se infecteze și să ajungă la ATI’

Publicat

in

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat de ce s-a ajuns la eliminarea testării pentru accesul la anumite activității al persoanelor nevaccinate anti-COVID-19.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria de ce testele RT-PCR şi antigen rapide au fost excluse pentru accesul la restaurante, cinematografe, spaţii închise, evenimente.

Simplu, eu vă explic, pentru că foarte multă lume zice că e discriminare, că certificatul verde înseamnă că toţi sunt egali. Nu. Şi astăzi a apărut un studiu din SUA care arată acest lucru. Deci, şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat, conform studiului din SUA, este de cinci ori mai mică. Persoanele vaccinate, trecute prin boală au imunitate, ceea ce înseamnă că şansa să transmită, să se infecteze – chiar dacă se infectează, au şansă de 11 ori mai bună să nu ajungă în terapie intensivă, să nu aibă probleme grave, deci fac doar forme uşoare.

Testatul, la momentul testării el este negativ, dar nefiind vaccinat, nefiind trecut prin boală, testatul este un vehicul foarte bun şi să se infecteze, şi să ajungă în terapie intensivă şi să ne încarce secţiile de terapie intensivă şi secţiile de terapie intermediară şi unităţile de primiri-urgenţe şi tot„, a declarat Raed Arafat.

Arafat a adăugat că este vorba despre managementul riscului.

Riscăm până la limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă noi am acceptat, după 6 la mie, să păstrăm anumite activităţi deschise, care altădată le închiseserăm noi chiar de la 3 la mie, nu de la 6 la mie, am acceptat acest lucru păstrând riscul minim posibil. Din cauza asta, cei care sunt vaccinaţi, trecuţi prin boală, care sunt imuni, intră acolo, sunt într-o zonă de risc, dar asupra lor riscul este limitat.

Intră unul testat, dacă participă mai mulţi acolo şi se infectează, poate că testul îl are de două zile şi este în a treia zi, deja, şi este pozitiv, nu avem de unde să ştim, rezultatul este altul, pentru că este persoană fără imunitate. Deci, asta este diferenţa între cele două categorii, vaccinat, trecut prin boală, care au imunitate şi testatul, care doar la momentul testului a fost negativ. Nu înseamnă că şi la treia zi este negativ, dar e un risc asumat„, a precizat el, conform agerpres.ro.

Şeful DSU a reiterat că prevederea privind eliminarea testării pentru accesul la activităţi nu are în vedere şi raporturile de muncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

A 13-a pensie se va acorda după indexarea pensiilor! Marius Budăi: ‘Este normal să se facă indexarea, după care să se aplice acea măsură’

Publicat

in

De

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi a anunţat că pensionarii cu pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei vor primi în luna ianuarie cea de-a 13-a pensie.

De la 1 ianuarie 2022 va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei, iar pensionarii cu venituri mici vor primi a 13-a pensie. Ministrul Muncii a explicat că aceste măsuri au rolul de a-i proteja pe părinţii şi buncii noştri în faţa scumpirilor din ultima vreme.

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, marim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinţii si bunicii noştri”, a declarat ministrul, miercuri seară, la România Tv.

Marius Budăi a explicat că a 13-a pensie va fi acordată pensionarilor după ce se va face indexarea pensiilor.

„Este normal sa se faca indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales in aceasta perioadă.

Va fi majorarea, indexarea, după care se aplica acel sprijin. A 13-a indemnizatie am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilităti. Pe această cale vreau sa multumesc partenerilor de coaliţie care au fost de acord cu acest pachet social al PSD.

Ne dorim să acordăm cea de-a 13-a pensie în luna ianuarie”, a mai declarat noul ministru al Muncii, informează româniatv.net

Citește și:

Pensionarii români vor avea parte de cea mai liniștită iarnă! Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor: ‘De la 1 ianuarie va intra în vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă! Marcel Ciolacu a răbufnit: ‘Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau’

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu va susţine niciodată vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, însă se arată în favoarea unor măsuri pe care persoanele nevaccinate să le respecte suplimentar faţă de cele care s-au vaccinat. „Eu m-am vaccinat de trei ori, mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat, sunt la fel de sănătos”, declară Ciolacu, ironic.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Eu personal. Urmăriţi aşa, în activitatea mea politică, când am spus ceva şi am încălcat acel lucru. Preşedinta Comisiei (Ursula von der Leyen – n.r.) are dreptul la o opinie. Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau. Cred în continuare şi cu convingere că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Ciolacu i-a ironizat pe cei care invocă „efectele adverse” ale vaccinurilor şi se arată în favoarea unor restricţii impuse nevaccinaţilor. 

„Eu m-am vaccinat de trei ori, mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat, sunt la fel de sănătos. Cu adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât de către mine, care m-am vaccinat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El este de părere că „alimentarea” unor subiecte legate de vaccinare a dus România în situaţia de a număra cinci sute de decese asociate COVID-19 zilnic.

„Devenim oameni responsabili?”, a adăugat Ciolacu.

El a afirmat că speră ca „cei care au fost responsabili în Ministerul Sănătăţii până acum să răspundă pentru decesele care au fost din incompetenţă”.

Uniunea Europeană (UE) este necesar să pună subiectul vaccinării obligatorii pe masă, în contextul în care varanta omicron a SARS-CoV-2 se răspândeşte în lume şi în timp ce cercetătorii încearcă să determine efcienţa vaccinurilor actuale împotriva acesteia, îndeamnă preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care subliniază că o asemenea decizie revine statelor membre UE, relatează AFP, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend