Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Radu Tudor, reacție uluitoare după moartea lui Bogdan Stanoevici: ‘E dovada vie că o persoană poate să moară când crede în conspirații, în știri false, se lasă manipulat’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul Radu Tudor a avut o reacție surprinzătoare după moartea actorului Bogdan Stanoevici și îi atenționează pe români să nu cadă în plasa teoriilor conspirației.

”În ultimul an, căzuse într-o plasă, o extremă foarte periculoasă care se manifestă astăzi din plin în România. Partide politice, persoane politice, indivizi fără niciun fel de chemare în a vorbi despre boli infecţioase şi virusuri se pronunţă în spaţiul public în legatură cu cauza unui deces, în legătura cu efectul unui vaccin, în legătură cu existenţa sau inexistenţa unor manifestări ale bolii. Trăim, din păcate, nişte momente atât de complicate şi oamenii mai slabi de înger pică în această plasă infernală, în loc să îi asculte pe medicii specialişti, să se ghideze după sfaturile lor.

Ei bine, Bogdan picase în această plasă. Spunea că  nu poartă mască, că e sănătos, deşi avea astm bronşic din copilărie, avea hipertensiune arterială. Am vorbit despre aceste afecţiuni care pot fi foarte periculoase când ai COVID-19. Îmi pare rău că a murit Bogdan Stanoevici, îmi pare rău că a căzut în plasa acestor curente, şi acest caz e dovada vie că o persoană poate să moară când crede în conspiraţii, în ştiri false, se lasă manipulat. E trist, e foarte trist că se întâmplă acest lucru în România. E neplăcut că de mai bine de un an de zile trebuie să dezminţim valurile de manipulare şi de conspiraţii care se revarsă asupra populaţiei României.

Această veste e cel mai bun exemplu. E cazul şcoală legat de motivele pentru care nu trebuie să vă lăsaţi pradă minciunilor. Iată de ce nu trebuie să îi ascultaţi pe politicienii care vorbesc despre boli infecţioase, de ce trebuie să vă uitaţi cu mare atenţie la aceste cerinţe medicale care sunt transpuse sub formă de restricţii sau obligativităţi.

Bogdan Stanoevici a murit, Dumnezeu să îl odihnească. Probabil până la sfârşitul acestei pandemii vom mai vorbi espre astfel de cazuri grave. Datoria noastră este să îi ascultăm şi să îi urmărim pe fiecare la locurile lor. Preoţii vorbind despre biserică, medicii despre vaccinuri şi medicină, politicienii despre politică. Dacă le amestecăm, haosul e gata. Nu cu preoţi în politică, nu cu politicieni în biserică şi medicină. Nu cu indivizi care pur şi simplu aruncă în aer stabilitatea emoţională a unor semeni de-ai noştri”, a spus Radu Tudor, informează dcnews.ro

Citește și:

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi detalii! Ce se întâmplă cu pensiile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend