Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Tudor e sigur că Vladimir Putin va fi condamnat pentru crime de război! ‘Dar câtă vreme nu va părăsi Rusia orice şansă de a-l vedea într-o închisoare este foarte slabă’

Publicat

in

Jurnalistul Radu Tudor susține că există destul probe pentru a fi întocmit un dosar de crime de război în privința invaziei Rusiei în Ucraina.

Însă, potrivit lui Tudor, sub slabe șanse să-l vedem pe Vladimir Putin într-o închisoare, dacă nu va părăsi teritoriul Federației Ruse.

Nu cred că Vladimir Putin va mai părăsi teritoriul Federaţiei Ruse până la sfârşitul vieţii sale. Asta se va confunda şi cu sfârşitul mandatului său, pentru că are un mandat pe viaţă, ca orice dictator.

Va fi destul de uşor de întocmit un dosar de crime de război, atât pentru Vladimir Putin, cât şi pentru restul autorităţilor care au aprobat acest război”, a afirmat, la Antena 3, Radu Tudor.

„Câtă vreme nu va părăsi Rusia orice şansă de a-l vedea arestat şi undeva într-o închisoare este foarte slabă”

„Există deja sute de probe video, audio şi alte informaţii şi documente puse la dispoziţie de statul ucrainean dar şi de întreaga mass-media.

Vladimir Putin merge în linie dreaptă către statutul de criminal de război, dar câtă vreme nu va părăsi Rusia orice şansă de a-l vedea arestat şi undeva într-o închisoare este foarte slabă”, a mai spus Tudor, la Antena 3.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FC Voluntari – Concordia Chiajna 4-0, în meci amical

Publicat

in

De

Echipa de fotbal FC Voluntari a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 4-0, sâmbătă, într-o partidă amicală disputată cu porţile închise, pe stadionul ”Gheorghe Dincă” din Voluntari.

Golurile au fost marcate de Ricardinho (min. 26), Adam Nemec (28), Alexandru Munteanu (58) şi George Merloi (60 – penalty), potrivit paginii de Facebook a clubului de Liga I.

FC Voluntari a aliniat în prima repriză echipa Vâlceanu (Rîmniceanu, 30) – Ricardinho, Achim, Ploieşteanu, Al. Vlad – Caesar, Tavares, Răduţ – D. Florea, Nemec, L. Fulop.

În repriza secundă au mai evoluat: M. Popa – Cr. Costin, L. Coman, Matricardi, V. Andreş, N. Roşu, V. Raţă, G. Merloi, M. Lopes, Al. Ilie, Al. Munteanu, A. Stan, F. Bălan, R. Voican, C. Borţoneanu, T. Abrudan).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Băiatul din Fierbinți care a luat 9.75 la Evaluarea Națională fără meditații: „Serialul a pus o etichetă negativă”

Publicat

in

De

Rezultatele examenului de la final de gimnaziu arată din nou prăpastia rural – urban. Mihai Nedelcu, un băiat de 15 ani din satul Fierbinți-Târg, județul Ialomița – localitate făcută celebră de serialul de la ProTV – a luat 9.75 fără să treacă o oră pe la un profesor meditator. Acum vrea la liceu în București, potrivit „Școala 9”.

Examen Evaluare NationalaFoto: AGERPRES

La română a luat 9.70, iar la matematică, materia lui preferată, a obținut 9.80. Se aștepta la note mari, mărturisește adolescentul în vârstă de 15 ani, pentru că a muncit din greu tot anul, iar la matematică a exersat singur, acasă, în fiecare zi.

Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg a mai avut doi elevi care au luat note peste 9 la Evaluarea Națională. Șapte dintre ei se gândesc să plece, la rândul lor, la oraș. 17% dintre colegii lui Mihai nu au reușit să ia peste 5.

El a prioritizat matematica tocmai pentru că este materia lui preferată și că se poate baza pe logică pentru a o înțelege, mărturisește elevul, într-o conversație cu Școala 9.

„La română, cheia e să înțelegi dedesubturile, pentru că fiecare poveste are un tâlc, o povață, un mesaj. Și poezia mi s-a părut mai grea la început, trebuie să reușești să intri cumva în lumea autorului pentru a-i înțelege mesajul. Exersând, am văzut că pot să înțeleg și textul liric. Dar și aici, prin exercițiu, ca la matematică, dificultățile au început să dispară”, a explicat el.

La câteva zile distanță de stresul cauzat de cele două probe, Mihai se poate detașa și spune, sigur pe el, că subiecteleau fost ușoare. „Au fost accesibile pentru orice elev care a învățat materia. Dar și cei care nu s-au pregătit îndeajuns au putut să obțină o notă bună, peste 7. Pe de altă parte, fiindcă subiectele au fost ușoare, eu cred că profesorii corectori au fost mai severi și au respectat cu strictețe baremul tocmai ca să facă o diferențiere între elevi”, explică el.

Pentru a compensa scăderea fluxurilor de gaz rusesc, guvernul german a decis deja să anunțe o utilizare sporită a centralelor electrice pe cărbune. (citește povestea lui Mihai Nedelcu pe Școala 9)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend