Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Mazăre și fratele său au făcut cerere să fie eliberați, temporar, din închisoare

Publicat

in

Radu Mazăre și fratele său, Alexandru Mazăre, au depus o cerere de eliberare din penitenciar. Mama celor doi s-a stins din viață ieri.  Dacă Radu Mazăre stă deja de o mai lungă perioadă de timp în închisoare, fratele său a ajuns doar recent în spatele gratiilor.

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, s-a predat Poliției, în București. Un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, anunță Poliția Capitalei. „După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”, anunța poliția după predare.

Citește și:  Cristian Popescu Piedone, primul mesaj din închisoare: Știu că dansați cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie!

Vestea că mama celor doi a murit a fost făcută publică pe Facebook.

„Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit.

Sunt cu tine,umăr lângă umăr,urcăm muntele,până ce rămâne numai muntele.

Drum ușor spre lumea fără dor,doamna Gabi!“ – este mesajul transmis de fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

China se scutură de măsurile comuniste: Școlile din Shanghai se deschid

Publicat

in

De

Beijingul a anunțat sâmbătă că va permite școlilor primare și secundare să reia cursurile cu prezență fizică, iar șeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce orașul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters. Cele două mari orașe s-au numărat printre zonele din China care au pus în aplicare restricții pentru a opri răspândirea valului Omicron în perioada martie-mai, Shanghaiul a impus o închidere a orașului timp de două luni, care a fost ridicată la 1 iunie.

Eforturile fac parte din politica autorităților chineze „zero-Covid”, care vizează eradicarea tuturor focarelor. La începutul lunii mai, Beijingul și-a închis școlile și a cerut elevilor să treacă la învățământul online, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID transmise la nivel local. Elevii din ultimul an de gimnaziu și de liceu au fost autorizați să se întoarcă în sălile de clasă începând cu 2 iunie.

Sâmbătă, având în vedere că numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile, comisia de educație a capitalei a anunțat că toți elevii din școlile primare și secundare se pot întoarce la cursuri începând de luni. Grădinițele vor fi redeschise din 4 iulie. De asemenea, Shanghai nu a raportat niciun nou caz vineri, pentru prima dată după 23 februarie. Șeful Partidului Comunist din Shanghai, Li Qiang, a declarat sâmbătă că autoritățile au „câștigat războiul” împotriva Covid și a spus că deciziile de prevenire a epidemiei luate de Beijing au fost „complet corecte”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend