Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Cristescu (PSD), despre criza prețului la gaz din țară: ‘E cald la Cotroceni, domnule maestru de golf? E cald la Vila Lac ori în cele șase case din Sibiu?’

Publicat

in

Gazprom nu a onorat cererile de a furniza gaze suplimentar companiilor româneşti, a declarat pentru Economica.net un director din cadrul E.On, precizând că astfel de solicitări au fost făcute şi de Engie. Alexandru Elena, membru în Board-ul AFEER şi director în cadrul E.On, unul dintre marii furnizori de gaze din România, a declarat pentru sursa citată că nu se rezervă capacitate suplimentar pentru că nu există gaze, suplimentar, de la Gazprom, pentru România, odată cu schimbarea rutei de transport a gazelor ruseşti spre Europa. Radu Cristescu, parlamentar PSD, se arată revoltat de toată această si se întreabă cum o să treacă românii peste această iarnă care bate la ușă.

„Știrea cea mai terifiantă a perioadei nu e că partidul Brătienilor nu găsește în debara decît un singur nume de premier: Florin Cîțu. În alte vremuri am fi rîs copios, acum nu prea e momentul.

Nu!

Știrea terifiantă e cea de mai jos. Va să zică, aflăm direct de la specialiști că România se confruntă cu perspectiva inimaginabilă de a rămîne fără gaze – deci fără căldură – într-o iarnă care se grăbește să ne invadeze și care se anunță drept lungă și grea. Companiile românești cer gaze de la ruși, iar ei se scuză politicos că nu mai intrăm în viziunile lor de business. Adio gaz pe conducta din Ucraina, bun găsit gaz venit dinspre turci.

Atît cît o fi. Și dacă o mai fi!

Ce se va întîmpla cu noi toți? Ce vor face românii cînd se va pune omătul peste ei? Ce vor face bătrînii, copiii, spitalele? Ce va face economia, în ansamblu? Mai punem o haină pe noi, cum ne învăța împușcatul? Ne apucăm să strîngem vreascuri de pe unde s-o nimeri și facem focul în mijlocul livingului? Gătim la microunde?

Aude cineva asemenea întrebări?

Iohannis, Cîțule, Orbane, Cioloșule, voi, toată gașca de bandiți politici racordată la conducta de ciolane a nației, v-ați gîndit vreo clipă cum trec ”supușii” voștri iarna?

E cald la Cotroceni, domnule maestru de golf? E cald la Vila Lac ori în cele șase case din Sibiu? Aveți grijă: oricît de cald v-ar fi, într-o bună zi o să vină și răcoarea…”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend