Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Banciu, despre primul mesaj trimis de Ovidiu Tender din închisoare: Nu zice ce tip de scriitor va deveni. Pușcăriile lor nu ne salvează, pentru că oricum s-a scris aproape despre orice pe această planetă (VIDEO)

Publicat

in

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, despre prima scrisoare a lui Ovidiu Tender din pușcărie.

”Unul dintre oamenii reprezentativi ai acestei nații a ajuns la pușcărie unde are de ispășit o pedeapsă nu de nelegiuit, o pedeapsă de cinstit: 12 ani și șapte luni în dosarul Carom.

Iată primele mesaje de un dramatism rar trimise de tovarășul Tender:

`Sunt deja arestat de 8 zile.` ”Exact așa ar fi scris Victor Hugo, pentru că în Franța opt zile înseamnă o săptămână, nu înseamnă opt zile și ei așa spun: la săptămână opt zile. Exact așa ar fi început: sunt arestat deja de opt zile, adică ar fi trebuit să traducem: sunt arestat de o săptămână”.

”Astăzi îmi este, de fapt, cel mai greu… ”, acum continuăm cu Tender.

`Băiatul meu cel mai mic face 6 ani. Mă gândesc la toate aniversările de până acum și încerc să-mi dau suportul fizic și psihic ca ei să poată merge mai departe. Știu că de obicei oamenii bogați sunt crezuti vinovați oricum! Astăzi sunt și eu unul dintre cei mulți care au avut încredere în justiție. Și tocmai pentru că m-am crezut nevinovat nu am fugit și nu m-am sustras nicio clipă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că cei trei băieti ai mei au înțeles și vor merge mai departe`.

”Asta este după care le-a dat o veste foștilor săi angajați: `Mulţumesc şi nenumăratelor mesaje pe care le-a primit familia mea în ultimele zile şi sper că cei 5.300 de angajaţi să-şi poată găsi un loc de muncă`.

Bravos! Deci l-a amestecat pe Dumnezeu, justiția, oamenii de acasa, a făcut așa o ciorbă dintr-asta care e la modă acum, lăsând impresia că el a fost unul care nu făcut niciodată nimic, că și-a făcut datoria, lasă impresia pe undeva că e și demn.

A ascultat, a auzit toate dizertațiile astea despre capătul lumii și a zis că trebuie să își demonstreze nevinovăția și a luat 12 ani și câteva luni de pușcărie. Nu zice însă nimic ce tip de scriitor va deveni căci și asta e important, ce gen va aborda.

Pușcăriile lor nu ne salvează cu aproape nimic pentru că oricum s-a scris aproape despre orice pe această planetă”, a spus Banciu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Profilul pacientului infectat cu Omicron

Publicat

in

De

Un studiu publicat pe site-ul Consiliului Științific Medical din Africa de Sud, după analiza a 166 de pacienți infectați cu Omicron arată că noua variantă a coronavirusului este mult mai transmisibilă în raport cu cele care au circulat până acum, vestea bună fiind că actualele vaccinuri sunt eficiente pentru a combate formele grave de boală, potrivit Digi24.

Din studiu pe africani infectați cu Omicron reies următoarele date:

Vârsta

  • 20% – vârsta peste 50 de ani
  • 19% – copii 0-9 ani
  • 28% – vârsta 30-39 ani
  • 33% – celelalte grupe de vârstă

Simptome

  • 66% – asimptomatici/simptome ușoare
  • 34% – forme medii/grave

Gravitate. Din 42 pacienți aflați la 2 decembrie într-o unitate de primiri urgențe:

  • 70% – fără suport oxigen
  • 21% – suport oxigen (pneumonie diagonisticată)
  • 9% – ATI

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident mortal pe A2 – Traficul este restricționat

Publicat

in

De

Relansare, putere, apartenenţă, cele trei axe ale preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend