Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Radu Banciu a răbufnit la adresa lui Tudor Chirilă: ‘Dragă domnule Tudor Chirilă și alți proști ca tine’

Publicat

in

Jurnalistul Radu Banciu l-a desființat, pur și simplu, pe Tudor Chirilă, după ce acesta din urmă a făcut apel la oameni să iasă la vot.

Radu Banciu l-a făcut „prost” pe Chirilă și spune că Dreapta nu există în România. În cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, jurnalistul a prezentat marile lovitură pe care ni le-a dat Dreapta românescă.

„L-am văzut astăzi pe Tudor Chirilă. Nu știu care este meseria lui, care e funcția lui, nu-l înțeleg. De ce vine el să le spună oamenilor, pe rețelele de socializare? Nu înțeleg care este menirea lui de-i trimite pe oameni la vot.

Încercând să facem lumină în acest timp de intervenție, de obicei, când sunteți chemați la vot, cei care o fac nu sunt PSD-iștii.

Totdeauna cei care sunt indignați de absența tinerilor la vot, că pe pensionari e mai greu să le strigi „haideți, bă, mocoșiților, la vot”, de obicei, acest gen de apel este făcut de un reprezentant, să zicem, de Dreapta, din societatea civilă, de regulă cunoscut, de regulă un imbecil dintr-ăsta care s-a dus pe un culoar greșit. Vă reamintesc că absolut toți, de la Pleșu, care la un moment dat se gudura pe lângă Traian Băsescu, și toți marii oameni cu notorietate, care au intrat în politică, dar absolut toți s-au fript. Și-au dat seama că au făcut numai prostii, numai prostii.

S-au băgat din prostie, din plictiseală, pentru că nu-i ducea capul. Ca să mă întorc la genul ăsta de personaj, care se adresează aiurea societății, în primul rând, cei care nu se duc la vot nu ascultă, nu se uită la televizor, nu intră pe rețele de socializare. Dacă intră, intră să-njure.

Eu vreau să-i fac portretul tip al acestui individ. El este, de obicei, de Dreapta, cu ghilimelele de rigoare, că nu există Dreapta în România.

De obicei, îndemnul vine de la unul care este anti-PSD și care consideră că, din cauza absenteismului, ajunge PSD-ul la Putere și d-asta România merge prost.

Noi acum avem un guvern liberal 100% – Guvernul Orban – și care nu a reușit în niciun fel să ne scoată la liman, nici măcar să ne îndrume cetățenește în această pandemie. Dimpotrivă, s-au furat măștile pentru persoanele cu handicap, pentru persoanele cu dizabilități, pentru persoanele nevoiașe. S-a deschis dosar penal la adresa lui Nelu Tătaru și a găștii lui.

Vă imaginați acum unde e România? O țară unde se fură măștile și cornurile copiilor, în aceeași pandemie. Asta este țara unde mergem noi la vot.

Suntem sub un guvern liberal, care n-a făcut absolut nimic. N-a existat Guvern mai tolomac decât ăsta, în istoria României, de 30 de ani! Eu nu zic că-i așa, dar circulă această vorbă. Noi nu suntem conduși de PSD în această degringoladă națională, ci de PNL.

Acum să facem un exercițiu simplu pentru Tudor Chirilă și pentru proștii ca el, că noi, spre deosebire de el și de alți șnapani, am trăit în România 30 de ani. În 1990 a fost ales Ion Iliescu. Da? Ok, pentru că nu ne-am dus la vot sau pentru că s-au dus prea mulți proști la vot. 

În 1992 a fost ales Ion Iliescu, deja începea să i se spună Iliescu Ion. În 1996, după 6 ani de calvar, l-am ales pe prostul ăla de „Țap”. Eram student atunci. Am votat cu două mâini Emil Constantinescu. Eu credeam în naivitatea mea, că atât eram de cinstit și de corect, că pe străzile Clujului, de-a doua zi, nu o să mai fie hârtii.

Eu am crezu că România trece, în 1996, în altă galaxie. Aceeași mizerie. Patru ani mai târziu, în 2000, România rădea de pe fața Pământului, patru ani mizerabili de Convenție Democrată, parcă mai răi decât cei șase ani de Ion Iliescu.

Deci asta a fost, dragă domnule Tudor Chirilă și alți proști ca tine, prima mare lovitură pe care ne-a dat-o Dreapta românească. O lovitură colosală.  Din 2000, au început anii grei și PSD-ul a pus japca pe noi. Au mai fost niște momente în care noi am crezut că așa-zisa Dreaptă poate rezolva problemele, însă intraserăm pe un făgaș greșit.

(…) Acest guvern liberal face cele mai mari bazaconii. A ajuns să fie comparat cu Guvernul Dăncilă, care era considerat cel mai retardat guvern.

Să nu cumva să credeți că, dacă ieșiți duminică la vot, cum vă îndeamnă ăștia, va schimba cumva starea României!

(…) La București, de exemplu, îl avem pe Nicușor Dan. Dar nu pune el mâna pe Primărie. Când bagă cheița acolo, e o mână din spate, mâna aia noduroasă e o mână de liberal, care revendică Primăria Capitalei”, a declarat Radu Banciu, la B1 TV.

Vezi și

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vaccinarea ar putea fi obligatorie! Dan Barna nu exclude: ‘Nu este un scenariu care trebuie eliminat’

Publicat

in

De

Vicepremierul Dan Barna a declarat marţi că vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii nu este un scenariu care trebuie eliminat, dacă lucrurile se vor agrava în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, el făcând referire la personalul medical.

„Nu suntem încă acolo şi îmi doresc să nu ajungem, însă dacă lucrurile vor degenera şi dacă nu vom avea o cotă de vaccinare şi cifrele vor creşte foarte mult pe ceea ce înseamnă impactul acestei variante Delta – pentru că problema este foarte clară, avem 93% dintre cei testaţi pozitiv cu Delta sunt persoane nevaccinate -, este foarte clar că avem o vulnerabilitate mare pe acea componentă importantă din România care nu s-a vaccinat.

Da, există posibilitatea să ajungem în situaţia să trebuiască să luăm o măsură de genul vaccinarea este obligatorie în cazul medicilor sau a personalului medical. (…) Astăzi, nu discutăm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, însă nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru că lucrurile, dacă se vor agrava, vor trebui luate măsuri”, a spus Barna la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

El a susţinut că astfel de propuneri ar trebui să vină de la specialişti.

„Nu am o analiză clară venită de la specialişti în acest moment”, a mai spus Barna.

Liderul USR-PLUS a subliniat importanţa vaccinării.

„Toate aceste măsuri despre care am vorbit în spaţiul public, despre care a vorbit şi ministrul Sănătăţii se referă la situaţii în care incidenţa depăşeşte 2 la mie sau 3 la mie şi atunci şi relaxările pe care le-am văzut aseară. Ele sunt active în momentul acesta, dacă însă într-o localitate se va ajunge la o incidenţă peste 2 la mie, se va reveni la sistemul de relaxări, de reglementare din iulie, iar dacă va depăşi 3 la mie, se va reveni înapoi la sistemul de reglementare care era la 1 iunie.

În felul acesta, şi măsurile despre care am vorbit se vor aplica doar în acele localităţi în care avem o creştere a incidenţei. Or tocmai – şi acesta este mesajul pe care continui să-l spun în spaţiul public – pentru a nu ajunge în localităţile României să trebuiască să discutăm despre aceste măsuri de prevenţie, este important să ne vaccinăm. Vaccinându-ne, ne asigurăm că localităţile noastre rămân cu o incidenţă redusă sub 1 la mie, astfel încât să nu existe discuţiile legate de limitările de acces”, a afirmat Barna.

El a precizat că perspectiva de măsuri de prevenţie este una foarte reală, iar aceasta va fi necesară dacă impactul vaccinării anti-COVID-19 nu creşte, informează agerpres.ro

Citește și: 

Bâlbâielile continuă pe tema desființări Secției Speciale! Dan Barna: ‘Vom veni probabil în două săptămâni cu o propunere de text’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Tudor Ciuhodaru: ‘Vaccinații se pot infecta și pot transmite boala. OMS recomandă lucruri pe care România nu le face’

Publicat

in

De

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre impactul pe care tulpina indiană l-ar putea avea în România și mai ales care rămân cele mai importante măsuri de protecție.

„Vedem că suntem în valul Delta al coronavirozei. Nu se punea problema dacă va ajunge, ci când va ajunge și care va fi amploarea acestui val.

Din acest punct de vedere ne uităm că suntem departe de ceea ce ar trebui să facem. (…) Virusul nu ține cont nici de granițe și nici de pașapoartele de vaccinare, vă reamintesc că vaccinații se pot infecta și pot transmite boala, iar pe de altă parte este important să vedem care ar fi amploarea acestui al patrulea val.

OMS recomandă lucruri pe care România nu le face: țările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltarea secvențierii, să stimuleze plasarea în carantină. (…) Cel mai îngrijorător este faptul că FDA și CDC au anunțat că testele RT-PCR au 10 defecte majore și intenționează să le retragă de pe piață. Am intercalat Comisia Europeană pentru a vedea dacă este vorba despre aceleași teste folosite și la noi și dacă există o strategie în acest sens”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, în direct, pe B1 TV.

Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că o serie de restricții pentru persoanele nevaccinate nu ar urma să aibă efectul dorit, ci mai mult să înăsprească refuzul vaccinării.

„Orice măsură bazată pe frică, impunere, interdicție s-ar putea să aibă efectul contrar. Eu cred în consimțământul informat,  a se explica beneficiile oricărui gest medical, cât să se obțină un parteneriat cu cei care vor să facă acest lucru”, a mai adăugat medicul.

Cel mai negru scenariu legat de tulpina Delta se adeverește. Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a anunțat că varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 a devenit tulpina dominantă în aproape toată Europa.

Astfel că, autoritățile europene trag un semnal de alarmă în ceea ce privește vigilența și continuarea procesului de vaccinare a populației.

Agenţia Europeană a Medicamentului și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor au raportat că în perioada cuprinsă între 28 iunie și 11 iulie varianta Delta a SARS-CoV-2 a fost înregistrată în majoritatea testelor realizate în 19 din 28 de state europene. Din totalul cazurilor analizate, se pare că peste 68% ar fi cauzate de varianta Delta a virusului, în timp ce varianta Alfa ar avea în momentul de față 22% din pondere.

Specialiștii avertizează că, ținând cont de trendul actual de răspândire, varianta Delta, originară din India, va ajunge să domine la nivel global în următoarele luni. Suntem astfel departe de a scăpa de pericolul pandemiei, potrivit directorului biroului european al OMS, Hans Kluge. Acesta a mai adăugat că în ciuda eforturilor statelor europene de a vaccina un număr cât mai mare al populației, multe persoane sunt încă nevaccinate.

Chiar și în aceste condiții numărul deceselor și severitatea bolilor au fost reduse semnificativ datorită imunizării complete a celor care au ales vaccinarea, informează b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend