Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Radiologia dentară: Ce este și care sunt beneficiile?

Publicat

in

Controlul la stomatolog este o procedură indispensabilă, dacă vrei să ai o dantură sănătoasă. În unele situații, vizita la medic impune un tratament rapid, iar pentru ca specialistul să aibă un tablou complet al situației medicale e nevoie de radiologie dentară.

Ce reprezintă această investigație și care sunt beneficiile află dintr-un material oferit de Topaltdent.

1.    Ce reprezintă radiologia dentară?

            Radiologia dentară este o procedură de diagnosticare a problemelor dentare.

            Este o procedură medicală non dolosivă, care se efectuează atât în cabinete stomatologice, cât și în laboratoare specializate. Cantitatea de radiații la care este expus pacientul este minimă și inofensivă, dar cu rezultate pentru tratamentul eficient a diferitor probleme dentare.

            Există câteva categorii de radiografii dentare:

  • Ortopantograma (OPG), care este o imagine panoramică a întregii cavități bucale. Este un tip de radiografie care se utilizează preponderent la începutul tratamentului medical. Medicul poate observa starea de ansamblu a danturii.
  • Radiografia retroalveolară este utilizată în cazul tratamentelor unitare ale unor anumiți dinți. Ea îi permite medicului să depisteze probleme locale, precum formațiunile profunde de carii sau abcesele, acționând rapid.
  • Radiografie digitală 3 D – este una dintre cele mai noi metode din radiografia dentară, care permite transmiterea imaginii în toate volumele. E utilă pentru medicul specialist în implantologie, permite, înainte de operația de inserare a implanturilor dentare, aprecierea formei, dimensiunile crestei alveolare, osului disponibil, precum și densitatea acestuia.

2.    Avantajele radiografiei dentare

            În prezent, radiografia dentară digitală câștigă teren și este utilizată în aproape toate cabinetele stomatologice private. Avantajele acesteia sunt următoarele:

  • Posibilitatea de a identifica orice tip de problemă dentară, de la abcese la chisturi, anomalii sau tumori, orice tip de carențe în dezvoltare,
  • Imaginea obținută poate fi modificată prin saturație sau intensitate, astfel încât și cele mai mici detalii să poată fi observate;
  • Posibilitatea planificării și evaluării pre-chirurgicale a tratamentului, pornind de la informații exacte.

            Ai probleme dentare și nu știi unde poți găsi servicii de radiologie dentară în Brașov? Ori poate nu știi unde poți să apelezi pentru urgențe stomatologice în Brașov? Notează: Topaltdent, clinica stomatologică din inima Brașovului, unde te ajutăm să-ți recapeți zâmbetul sănătos pe care îl meriți din plin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Trei case cuprinse de flăcări în Argeș

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un puternic incendiu a izbucnit la un fânar în zona pensiunii Cristal, calea Câmpulung. Incendiul s-a extins rapid și la cele trei case aflate în vecinătate. Două persoane au fost asistate medical de către echipajul SMURD ajuns la fața locului. Este vorba despre o persoană cu atac de panică, iar altă persoană cu probleme de tensiune.Intervin pompierii cu trei autospeciale ce stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atrage atenția: ‘Trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă lungă. Pentru că acum devine din ce în ce mai mult un război de uzură’

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că în Ucraina are loc un „război de uzură”. Oficialul a îndemnat aliații să se pregătească pentru un conflict de lunga durată. Potrivit acestuia, Occidentul trebuie să-și consolideze puterile împotriva agresiunii ruse, notează publicația greacă Capital.

Războiul nu se va încheia în câteva luni

„Acest război poate dura mult timp și trebuie să fim pregătiți, pentru că nimeni nu poate specifica perioada cuprinsă, dar trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă lungă. Și așa le fac apel la aliați să sprijine (n.r. Ucraina), dar în același timp fiți gata să faceți acest lucru pentru o lungă perioadă de timp și fiți gata să oferiți asistență suplimentară. Pentru că acum devine din ce în ce mai mult un război de uzură„, a remarcat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a vorbit și despre furnizarea de arme către Ucraina. Potrivit acestuia, acum aliații NATO transferă din ce în ce mai multe mostre standard din echipamentele Alianței. Poziția în acest sens s-a schimbat, deoarece la început Ucraina primea doar arme sovietice.

Cât va dura conflictul ruso-ucrainean

La rândul său, șeful Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirilo Budanov, a presupus când se va încheia faza activă a războiului.

Potrivit acestuia, până la sfârșitul anului acesta, „războiul  va fi redus la aproape zero”, iar punctul de cotitură va începe în august, când armele occidentale vor fi direcționate la diferite unități și vor fi folosite masiv pe câmpul de luptă.

Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. Singura întrebare este ce preţ va trebui să plătească poporul nostru pentru libertate şi Rusia, pentru războiul absurd împotriva noastră.

Desfășurarea catastrofală a evenimentelor ar fi putut fi oprită dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa. Dacă puternicii lumii nu se jucau cu Rusia, ci ar fi făcut presiuni pentru a opri războiul”, a declarat Volodimir Zelenski, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend