Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RADAR ECONOMIC: APIA începe plata în avans a fermierilor 

Publicat

in

Începând cu data de 16 octombrie 2019 va demara campania de plată în avans a fermierilor care au depus cereri unice de plată în anul 2019, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Plățile se fac în lei, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană. Campania de plăți în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019.
XXX
În primele opt luni ale anului 2019, exporturile României au însumat 45.749,2 milioane de euro, în creștere cu 1,7% față de perioada de referință din 2018. Importurile au fost de 56.599,4 milioane de euro, creșterea lor fiind de 4,8%.
x x x
OMV Petrom a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia, în apropierea zăcământului Totea, aflat în producție. Investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Suma se adaugă celor 200 de milioane de euro deja investite începând din 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Cu noua sondă, producția de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuințe.
x x x
Consumul final de energie electrică în primele opt luni ale anului 2019 a fost de 37.044,9 milioane kWh, cu 0,2% mai mic față de perioada corespunzătoare a anului 2018; iluminatul public a înregistrat o creștere cu 13,4%, iar consumul populației a crescut cu 20,5%.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OPORTUNITATE PENTRU LICEENI ARGEȘENI CU INIȚIATIVĂ – Banca Transilvania susține 5 liceeni cu burse integrale – APLICĂ ACUM

Publicat

in

De

La începutul lui 2020, între 6 și 11 ianuarie, în București, are loc a doua ediție a Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival. Experiența de 6 zile aduce la un loc peste 30 de liceeni care vor testa ce înseamnă antreprenoriatul, dacă li se potrivește ca opțiune de carieră și vor dobândi abilități utile în acest domeniu. Pe parcursul taberei, ei vor discuta cu antreprenori, vor vizita business-uri, vor participa la workshop-uri de marketing, idea generation, dezvoltare de business și își vor testa și vinde serviciile sau produsele către clienți. Tinerii vor discuta cu fondatorii și managerii unor organizații precum: Google & Youtube, 5 to Go, Comics Club, Universum Events, Jerry’s Pizza, Seedstars, Human Invest, Trend Consult, CEO Clubs.

Evenimentul se adresează liceenilor din toată țara, care sunt în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Cinci dintre participanți vor beneficia gratuit de experiența Spark Week, datorită Burselor Founders by BT. Pentru a aplica la o bursă, se completează online formularul de înscriere până pe data de 20 decembrie. Dintre aplicanți, vor fi selectați cei mai buni 5 care dovedesc în aplicația lor că au motivație și spirit antreprenorial. Iar cei care nu obțin o bursă, pot beneficia de reduceri de grup dacă vin cu prietenii.

La prima ediție Spark Week, 36 de tineri au strâns 2.000 euro pentru o cauză socială

Prima ediție Spark Week a avut loc între 26 și 31 august 2019 și a reunit 36 de liceeni care au interacționat cu 20 de antreprenori și experți. Prin testarea ideilor lor de business, cei 36 de tineri au strâns 2.000 de euro pentru #NoiFacemUnSpital, în mai puțin de 24 de ore.

Andrei Ionescu, elev în clasa a XII-a și participant la prima ediție, spune:„În tabără nu numai ca am întâlnit noi prieteni, dar și antreprenori care la început erau niște oameni normali, ca mine. Acest lucru mi-a îmbunătățit încrederea că pot să ajung și eu ca ei. În plus, am avut șansa să ies pe teren și să-mi vând produsul. Acea zi a fost foarte obositoare, dar în același timp și distractivă deoarece am apucat să-mi cunosc mai bine colegii și prietenii din echipă. Per total, Spark Week a fost o experiență inedită care m-a scos constant din zona de confort, punându-mă în situații noi și inedite.”

Spark Week – The Future Entrepreneurs Festivaleste organizat de EA – The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, unde studențiiînvață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să-și dezvolte o afacere. Spark Week se va desfășura la sediul facultății (București, str. Semilunei, nr 4-6), dar și în diverse alte locații din capitală (sediile altor afaceri, locații outdoor, cafenele).

Spark Week este organizat în parteneriat cu Banca Transilvania, care oferă cele 5 Burse Founders by BT și susține desfășurarea întregului eveniment. Banca Transilvania susține activ educarea noii generații și prin proiecte extrașcolare, proiecte care să-i ajute pe tineri să-și dezvolte diferite aptitudini: de business, relaționare, public speaking, leadership.

Una dintre bursierele de la prima ediție, Ramona Dumitru, clasa a X-a, spune: „Participarea la Spark Week a fost o experiență unică. Întâlnirile cu antreprenorii, lucrul în echipă, colegii, coordonatorii, atmosfera extraordinară și tot ceea ce am trăit în acele zile m-au ajutat să-mi descopăr calități, să gândesc eficient și rapid, și să scap de teama de a vorbi în public. Simt că după timpul petrecut în tabără, am devenit o persoană mai responsabilă, mai încrezătoare în sine și mai hotărâtă. Sunt recunoscătoare Băncii Transilvania, pentru inițiativa de a sprijini tinerii care doresc să investească în ei și în viitorul lor.”

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați:

Ruxandra Zaharia

PR & Marketing Manager EA – The Entrepreneurship Academy

e. ruxandra.zaharia@educativa.ro | t. 0746575945

Website: https://sparkweek.ro/

Facebook: www.facebook.com/TheEntrepreneurshipAcademy

LinkedIn: www.linkedin.com/school/ea-the-entrepreneurship-academy/

YouTube: www.youtube.com/c/TheEntrepreneurshipAcademy

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

30 de ani de la Revolutia Romana! Luna in care ne amintim de eroii nostri!

Publicat

in

De

sursa foto:  rferl.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au e reunit astazi într-o şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, fiind prima dată când parlamentarii comemorează evenimentele din decembrie 1989 la momentul începerii acestora la Timişoara.

La eveniment a participat preşedintele Klaus Iohannis, care a susţinut un discurs. A luat cuvântul preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, dar şi reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului României a inceput  la ora 12.00., informeaza antena3.

Vezi și

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend