Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Quentin Tarantino spune deschis care sunt pentru el regizorul preferat și filmul favorit

Publicat

in

Sergio Leone a spus odată, „Când eram tânăr credeam în trei lucruri: marxismul, puterea salvatoare a filmului și dinamita. Acum cred doar în dinamită.” Nu e doar un citat neobișnuit, ci și o expresie care s-ar putea regăsi cu ușurință într-un scenariu de Quentin Tarantino, scrie Far Out.

S-ar putea să fie prea mult spus că și faimoasele declarații ale lui Leone i-au influențat munca lui Tarantino, dar nu există vreun dubiu că, în multe alte moduri, idolul i-a fost o forță călăuzitoare.

Tarantino însuși a spus odată: „Cred că artistul care m-a influențat cel mai mult în muncă trebuie să fie Sergio Leone.” A adăugat că vede o înrudire stilistică în multe lucruri pe care le face – „Acea calitate teatrală neglijentă, modul în care intră muzica, modul său de a regiza prin scene dinamice mare parte din timp. Cred că este creatorul de filme care se regăsește cel mai mult în munca mea.”

Influența vine din admirație profundă și în multe feluri amintește de citatul lui Jean-Luc Godard: „Nu este de unde iei lucrurile, este unde le duci.” Tarantino a transpus adesea elemente din munca lui Sergio Leone și muzica lui Enio Morricone care o acompaniază de obicei, dar le-a convertit în ceva care este sinonim doar cu el însuși.

Acestea fiind spuse, Tarantino nu are nicio problemă recunoscând că Sergio Leone este forța care-i susține munca, mai ales că știe că produsele lui rămân atât de singulare că orice acuzație de imitație ar fi ca și cum ai spune că Apple l-a copiat pe Thomas Edison. El l-a elogiat pe Leone când a prezentat „A Fistful of Dollars/Un pumn de dolari” la Cannes spunând: „Regizor de acțiune, care în loc să folosească muzica drept fundal a trecut-o în prim plan, regizor care a luat vreodată scene din viața obișnuită și a avut ideea grandioasă să le prezinte ca fiind mai mari decât viața – aceasta a început acum cincizeci de ani!”

Influența lui Sergio Leone a mers dincolo de cea directă și i-a oferit lui Tarantino inspirația de a căuta continuu calitatea de a merge înainte. Acesta a spus într-un interviu: „După ce faci trilogia Dollars, cum depășești asta? Și apoi a reușit s-o depășească cu Once Upon a Time in America! Este vorba despre cât de departe poți merge!”

Asemănător, Tarantino încearcă întotdeauna și el să fie mai bun și să ofere numai strălucire cinematografică și istorisiri proaspete, declarând: „Îmi place când cineva îmi spune o poveste și de fapt chiar simt că devine o artă dispărută din filmele americane.” Este o artă promovată mereu de Sergio Leone și calitatea sa incontestabilă i-a sădit lui Tarantino dorința de a nu rostogoli mereu doar povești noi, ci de a lăsa industriei o filmografie impecabilă.

Această dorință l-a făcut adesea pe Tarantino să spună nu va face decât zece filme înainte de a trece la romane și critică de film, ceea ce – cu noua sa carte apărută – nu pare a fi doar o vorbă în vânt.

Cât despre filmul lui Leone pe care-l preferă, Tarantino a declarat cu mândrie: „Filmul meu favorit din toate timpurile este The Good, The Bad and The Ugly. De ce? Pentru că este cea mai mare realizare din istoria cinematografului!” Și chiar a spus odată că, dacă ar fi putut juca în filmul oricărui regizor, atunci „ar fi fost într-un film de Sergio Leone!”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Biden semnează un proiect de lege pentru a limita violența armată

Publicat

in

De

Joe Biden a promulgat sâmbătă cel mai mare proiect de lege privind controlul armelor de foc din ultimii aproape 30 de ani, însă acesta este departe de ambițiile președintelui american, potrivit AFP.

Presedintele american Joe BidenFoto: Yuri Gripas-Pool via CNP / SplashNews.com / Profimedia

„Deși această legislație nu include tot ceea ce îmi doresc, ea include măsuri pe care le-am cerut de mult timp și care vor salva vieți”, a declarat el la Casa Albă înainte de zborul spre Europa.

Congresul american a adoptat vineri, în aplauzele publicului, un proiect de lege bipartizan care prevede cea mai amplă reglementare privind armele de foc din ultimii aproape 30 de ani, într-o țară afectată de atacuri armate, potrivit AFP.

Inițiativa Parlamentului a fost lansată după masacrul de la Uvalde, în care au fost ucise 21 de persoane, dintre care 19 copii, într-o școală primară din Texas, la sfârșitul lunii mai, și masacrul de la Buffalo, New York, în care 10 persoane de culoare au fost ucise într-un supermarket la mijlocul lunii mai.

Textul evidențiază sprijinul pentru legile de la stat la stat care ar lua armele din mâinile persoanelor considerate periculoase.

De asemenea, dorește să consolideze verificările de cazier judiciar și psihologic pentru cumpărătorii de arme cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani și să introducă controale mai bune asupra vânzărilor ilegale de arme, precum și finanțarea programelor de sănătate mintală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

UEFA, lovitură pentru campioana Moldovei: Echipa care a bătut-o pe Real Madrid nu poate juca pe teren propriu în cupele europene

Publicat

in

De

Comitetul Executiv al UEFA a decis, vineri, ca în Transnistria să nu se dispute niciun meci din cupele europene până la noi ordine, ca urmare a unei evaluări a situaţiei din regiune.

Ca urmare a deciziei de vineri, UEFA i-a cerut clubului Sheriff Tiraspol, care va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, să propună un stadion din afara Transnistriei pentru meciurile de pe teren propriu.

Comitetul Executiv al UEFA va reevalua situaţia atunci când va fi cazul.

În sezonul precedent, Sheriff Tiraspol a judecat în grupele Ligii Campionilor. În primul meci din grupe, campioana Moldovei a bătut-o în deplasare pe Real Madrid, echipă care a câștigat în cele din urmă trofeul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend