Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Qatargate: Qatarul avertizează asupra „impactului negativ” al măsurilor UE

Publicat

in

Măsurile luate de Parlamentul European împotriva Qatarului, a cărui acces la legislativul comunitar ar putea fi blocat în urma unui scandal de corupţie, vor avea un „impact negativ” asupra relaţiilor cu emiratul din Golf şi aprovizionarea mondială cu gaz, a avertizat duminică un diplomat din Qatar.

Eurodeputata greacă Eva Kaili și șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, emirul statului QatarFoto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images

Deschiderea unei anchete care o vizează în special pe eurodeputata greacă Eva Kaili, suspectată că a fost plătită de Qatar pentru a apăra interesele ţării care găzduieşte Campionatul Mondial de fotbal, a zguduit instituţia europeană, amintește Agerpres.

Joi, la Strasbourg, eurodeputaţii au votat aproape în unanimitate un text în care cer „suspendarea imediată a titlurilor de acces ale reprezentanţilor intereselor qatareze” pe durata anchetei. Decizia îi revine în final preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Decizia de a impune Qatarului o restricţie atât de discriminatorie, limitând dialogul şi cooperarea înainte de încheierea procedurii judiciare, va avea un efect negativ asupra cooperării regionale şi mondiale în materie de securitate, precum şi asupra discuţiilor în curs privind securitatea energetică mondială”, a reacţionat duminică un diplomat qatarez.

Qatarul „respinge cu fermitate” acuzaţiile la adresa sa

Qatarul, care „respinge cu fermitate” acuzaţiile la adresa sa, regretă „judecăţile bazate pe informaţiile inexacte apărute în urma unor scurgeri”, a mai afirmat el într-un comunicat.

Deşi nu este singura ţară menţionată în ancheta deschisă de Belgia, criticile şi atacurile vizează „exclusiv” Qatarul, a estimat el.

Bogatul stat gazier a denunţat lipsa de cooperare a guvernului belgian, căruia îi este un partener „apropiat” şi „un important furnizor” de gaz natural lichefiat.

Scandalul de corupţie din Parlamentul European

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Super rezultate obținute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia

Publicat

in

Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 – 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia).

Citeste mai mult

NATIONAL

Cinci poliţişti de frontieră din Grecia au fost arestaţi pentru presupusă participare la o reţea de trafic de migranţi

Publicat

in

Poliţia greacă a arestat luni cinci membri ai echipelor sale de pază a frontierelor, pentru presupusă participare la o mare reţea de trafic de migranţi, transmite DPA.

Ei sunt suspectaţi că, în cooperare cu alţi membri ai bandei care trăiesc în Turcia, nu au oprit, în cel puţin 12 cazuri, trecerea migranţilor peste fluviul Evros, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend