Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Qatar Petroleum are o comandă-gigant, de 19 miliarde dolari, pentru constructorii de nave din Coreea de Sud

Publicat

in

Constructorii de nave din Coreea de Sud, care traversează o perioadă nu foarte favorabilă, au primit o comandă de 19 miliarde de dolari de la Qatar Petroleum (QP) pentru nave care să transport gaz natural lichefiat (LNG), cea mai mare din istorie, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Compania din Qatar, deținută de stat, a semnat luni acorduri cu cele trei mari șantiere navale din Coreea de Sud, pentru mai mult de 100 de nave până în 2027, în cea mai mare comandă de acest tip.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Comenzile au venit la momentul potrivit pentru Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd, Hyundai Heavy Industries Holdings Co Ltd și Samsung Heavy Industries Co Ltd.

„Anul viitor ar fi trebuit să-și facă griji pentru supraviețuirea lor, anul viitor, fără acest acord cu Qatarul”, a spus Lee Dong-heon, un analist al Daishin Securities.

„Aceasta este cea mai mare comandă de nave LNG din istorie. Nu am văzut niciodată atât de multe nave LNG comandate în același an, cu atât mai puțin de un singur cumpărător “, a spus Saul Kavonic, analist de la Credit Suisse.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Industria suferă de o reducerea construcțiilor de nave, ceea ce a dus la pierderi masive, reduceri de locuri de muncă și nevoia de sprijin din partea guvernului.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nicușor Dan, despre apa caldă: ‘Iarna asta a fost mai bine. Un apartament nu avea, 99 aveau’

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi seară, la România TV, că s-au înregistrat „progrese” în privința modernizării instalației de termoficare a Bucureștiului.

„Să știți că pe rețeaua de termoficare am făcut progrese. Bineînțeles că nu se puteau rezolva…acum două zile a crăpat o conductă care avea 60 de ani, da? Cert este că a schimbat în trei ani 110 kilometri. Avem 1.000 rețeaua principală și 3.000 rețeaua secundară între punctul termic și scara de bloc, aici stăm foarte bine. Anul ăsta o să facem 70 de kilometri, avem 15 șantiere mari. Studiile sunt bine făcute, adică începem exact acolo unde sunt avariile cele mai multe. Toți indicatorii sunt spre bine, adică iarna asta a fost spre bine, am avut o medie de 99%, adică într-o zi normală un apartament nu avea, 99 aveau”, a declarat acesta.

„Am redus, în sfârșit, cantitatea de apă care se vărsa în pământ, cu 20%, deci mergem în direcția bună. Și sunt cartiere întregi care nu mai au problema asta, de exemplu Rahova”, a adăugat Nicușor Dan.

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Pe un bulevard mare din București au dispărut peste noapte toți copacii: Cum s-a ajuns în această situație

Publicat

in

De

Decizia ALPAB de a transplantă nouă copaci de pe bulevardul Ghencea din București pentru a permite extinderea străzii a stârnit controverse în rândul locuitorilor. Deși unii înțeleg necesitatea acestei măsuri, alții consideră că bulevardul arată acum mai sărac fără copaci și cer înlocuirea lor.

Reprezentanții ALPAB au explicat că transplantarea a fost necesară pentru a permite lucrările de extindere a bulevardului, iar această acțiune nu va afecta sănătatea copacilor. Totodată, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut că mutarea copacilor a fost necesară pentru relocația utilităților în vederea refacerii bulevardului Ghencea.

Nemulțumirile exprimate de bucureșteni vin în contextul în care orașul suferă deja de o deficiență de spații verzi, iar orice pierdere a arborilor este privită cu îngrijorare. Lipsa unui registru actualizat al spațiilor verzi din București accentuează această preocupare, iar unele statistici arată o scădere alarmantă a acestora în ultimele decenii.

Datele furnizate de ALPAB arată o reducere semnificativă a spațiilor verzi în București, de la 16,79 de metri pătrați pe cap de locuitor în 1989, la 9,67 de metri pătrați în 2006. Comparativ cu alte capitale europene, Bucureștiul se situează la o distanță semnificativă în ceea ce privește proporția de spațiu verde per locuitor, cu unele orașe precum Viena, Helsinki și Stockholm având valori mult mai ridicate. Această lipsă de spații verzi afectează calitatea vieții și starea de sănătate a locuitorilor și arată necesitatea unei abordări mai strategice în gestionarea peisajului urban.

content-image

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend