Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Putin vorbește despre greșeli în timpul mobilizării: ‘Cei care au fost înrolați fără motive întemeiate trebuie să se întoarcă acasă’

Publicat

in

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că au existat multe semne de întrebare în timpul mobilizării, toate greșelile ar trebui corectate, iar cei care au fost înrolați fără o justificare adecvată ar trebui să se întoarcă acasă.

„În timpul mobilizărilor, vin multe informații de la cetățeni pe această temă, pe tema organizării conscripției în sine, a calității, a aprovizionării, a condițiilor de trai și a altor aspecte. În timpul acestei mobilizări apar o mulțime de întrebări. Ar trebui să corectăm toate greșelile și să nu le mai lăsăm să se repete”, a declarat Putin la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate, potrivit agenției ruse Interfax.

El a subliniat că este necesar să se trateze separat cazurile în care au fost recrutați cetățeni care au fost eligibili pentru amânare. Ca exemplu, președintele a citat tații cu mulți copii, persoanele cu boli cronice și persoanele care au depășit vârsta de recrutare.

„Dacă s-a făcut o greșeală, aceasta trebuie corectată, iar cei care au fost înrolați fără motive întemeiate trebuie să se întoarcă acasă”, a spus Putin.

„Sunt cazuri în care medici, specialiști de înaltă calificare din alte profesii, cu mulți ani de experiență de serviciu acolo unde este cu adevărat nevoie de ei, la mare căutare, de exemplu în spitale, sunt înrolați ca pușcași motorizați. De ce?”, a remarcat președintele rus.

Pe lângă aceasta, potrivit președintelui rus, voluntarii sunt „respinși” pentru că nu au specialitățile necesare pentru înregistrarea militară.

El a menționat că cetățenii din rezervă sunt supuși mobilizării parțiale, în primul rând, cei care au înregistrarea militară necesară și specialitățile de serviciu și experiența relevantă. Putin a reamintit că cei chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale trebuie să urmeze o pregătire militară.

„O astfel de coeziune, de pregătire a oamenilor este o cerință care trebuie respectată cu strictețe”, a subliniat el.

Liderul rus a cerut procurorului general să răspundă imediat la toate încălcările din timpul mobilizării.

Potrivit acestuia, în cadrul birourilor de înrolare militară din mai multe entități constitutive ale Federației au fost înființate grupuri de lucru cu scopul de a „oferi cetățenilor asistența necesară”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, noi dezvăluiri după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen: O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac vine cu noi dezvăluiri după ce Ausdtria a blocat, în Consiliul JAI, aderarea României la Schengen.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.

Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.

Rolul jucat de Austria

Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute.

Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen.

De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu.

De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, spune Eugen Tomac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cod galben de vânt în localităţi din trei judeţe, în orele următoare

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează, valabilă în orele următoare în trei judeţe, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin (localităţile Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Lupac, Fârliug, Târnova, Ramna, Vermeş, Ezeriş, Zorlenţu Mare, Ocna de Fier), judeţul Arad (localitatea Şiria) şi judeţul Bihor (localitatea Şoimi), se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend