Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Putin spune că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina este „o linie roşie”

Publicat

in

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit marţi extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina drept „o linie roşie” pe care el speră să nu fie depăşită, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare care au loc lângă graniţele Rusiei.

Vorbind la un forum de investiţii la Moscova, Putin a mai spus că Rusia dezvoltă o nouă rachetă hipersonică ce va fi în curând în arsenalul ei, relatează Reuters și Agerpres.

Anterior, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat Rusia în legătură cu orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei, în timp ce NATO s-a întâlnit pentru a discuta despre intenţiile Moscovei de a masa trupe la graniţa cu fosta republică sovietică.

Printre altele, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat marţi NATO că a desfăşurat o cantitate semnificativă de echipament militar greu în apropierea graniţelor Rusiei şi a spus că Moscova ar putea să răspundă ameninţărilor de securitate din partea ţările occidentale şi a Ucrainei dacă este necesar, adaugă Reuters.

Oficiali americani, NATO şi ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni din cauza a ceea ce spun ei că sunt mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina şi au sugerat că Moscova s-ar putea pregăti să lanseze un atac. Moscova a negat orice planuri de a face acest lucru.

Lavrov a spus că manevrele militare ucrainene şi utilizarea dronelor în estul ţării, deţinut de separatişti proruşi, reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei care este gata să răspundă dacă va fi necesar.

„Pur şi simplu nu putem exclude posibilitatea ca Kievul să pornească într-o aventură militară”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Moscova.

„Preşedintele Putin a subliniat că nu avem nevoie de conflict, dar dacă Occidentul nu poate reţine Ucraina – şi dimpotrivă o încurajează – bineînţeles că vom face toţi paşii necesari pentru a ne asigura securitatea”, a mai spus el.

Răspunzând preocupărilor legate de masarea de trupe, Rusia a spus în repetate rânduri că este liberă să şi le mute pe propriul teritoriu şi că astfel de mişcări nu ar trebui să fie un motiv de alarmă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA spun că Paul Rusesabagina, eroul filmului „Hotel Rwanda”, a fost „reținut pe nedrept”

Publicat

in

De

Departamentul de Stat al SUA a stabilit că Paul Rusesabagina, care a fost portretizat în filmul „Hotel Rwanda” adăpostind sute de oameni în timpul genocidului din 1994, a fost „reținut pe nedrept”, a declarat un purtător de cuvânt joi, relatează Reuters.

Paul RusesabaginaFoto: Facebook

Rusesabagina, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru opt acuzații de terorism legate de o organizație care se opune guvernării președintelui rwandez Paul Kagame. El a negat toate acuzațiile și a refuzat să participe la procesul pe care el și susținătorii săi l-au denunțat ca fiind motivat politic.

Parchetul din Rwanda a anunțat în octombrie 2021 că a făcut apel în cazul condamnării la 25 de ani de închisoare a lui Paul Rusesabagina.

Cunoscut pentru că a permis salvarea a peste o mie de oameni în timpul genocidului din 1994, Rusesabagina, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat pentru că a „fondat și a susținut” Frontul de Eliberare Națională (FLN), grup rebel acuzat că a efectuat atacuri mortale în Rwanda în 2018 și 2019.

Procesul a avut loc în condiții denunțate de organizațiile pentru drepturile omului.

La momentul verdictului, procurorul principal, Aimable Havugiyaremye, își exprimase nemulțumirea Parchetului, „toți inculpații fiind condamnați cu pedepse mai mici”.

Locuind în exil din 1996 în Statele Unite și Belgia, țară în care a obținut cetățenia, a fost arestat la sfârșitul lunii august 2020 în Rwanda în circumstanțe tulburi, când un avion care zbura spre Burundi a aterizat în Rwanda, avocații săi denunțând „o răpire”.

De altfel, Statele Unite au spus deja în 2021 că se tem că Paul Rusesabagina nu a beneficiat de un proces echitabil.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

U BT Cluj vs CSO Voluntari, în finala Ligii Naționale la baschet masculin

Publicat

in

De

​U BT Cluj, campioana en-titre a României, s-a calificat în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a trecut în semifinale de FC Argeş Piteşti, scor general 3-0.

U BT Cluj-NapocaFoto: Facebook – U BT Cluj-Napoca

Clujenii, care au câştigat primele două meciuri cu FC Argeş cu 98-73 şi 113-68, au obţinut joi o nouă victorie, scor 101-72.

CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei României, s-a calificat miercuri în finala Ligii Naţionale, trecând în semifinale de vicecampioana CSM Oradea, scor general 3-0. CSO Voluntari, care s-a impus anterior în deplasare, cu 74-66 şi 74-66, a învins CSM Oradea şi acasă, miercuri, scor 85-79.

Titlul naţional a fost câştigat în 2021 de echipa U BT Cluj, care a primit astfel dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care a atins faza sferturilor de finală, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend