Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Putin fierbe. SUA au testat sistemul antirachetă Aegis cu succes

Avatar

Publicat

in

Forţele armate americane au anunţat vineri testarea cu succes a unui sistem de apărare antirachetă care contribuie la capacitatea Statelor Unite de a intercepta rachete cu rază medie de acţiune lansate din ţări cum ar fi Coreea de Nord şi Iranul, informează Reuters.

Sistemul Aegis utilizat pentru test a fost echipat cu un interceptor Standard Missile 3 Block IIA (SM-3 IIA) dezvoltat în comun de Raytheon şi Mitsubishi Heavy Industries. Racheta interceptor a fost lansată de pe distrugătorul John Finn al marinei militare americane, după detectarea unei rachete cu rază medie lansate din poligonul Kauai din Hawaii, scrie agerpres.ro.

Publicitate

Interceptarea a fost a doua consecutivă realizată cu succes de SM-3 IIA, ceea ce creşte încrederea Agenţiei de Apărare Antirachetă a SUA privind rezolvarea problemelor de proiectare care au provocat anterior eşecuri, au declarat agenţiei Reuters oficiali americani care au solicitat să nu fie nominalizaţi. Ei au precizat că reuşita testului constituie un pas către începerea producţiei.

Ray Ellison, preşedinte al Missile Defense Advocacy Alliance, organizaţie non-profit pentru promovarea sistemelor defensive antirachetă, afirmă că testul de vineri menţine perspectiva desfăşurării sistemului respectiv în Polonia.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Dinamo Kiev a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi Roman Vantukh, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Avatar

Publicat

in

De

Clubul Dinamo Kiev, la care antrenor este Mircea Lucescu, a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi Roman Vantukh, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, potrivit news.ro.

Mai întâi a fost diagnosticat Rusin, după ce a prezentat simptome. Vantukh, colegul de cameră al lui Rusin la baza de pregătire a clubului, a fost şi el apoi testat pozitiv.

Publicitate

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Toţi ceilalţi fotbalişti au fost testaţi de urgenţă, iar în cazul lor rezultatele au fost negative.

Cei doi jucători contaminaţi sunt izolaţi de echipă şi vor rămâne două săptămâni în carantină.

Antrenamentele continuă normal, iar echipa medicală a cluubului monitorizează sănătatea jucătorilor şi stafului tehnic, a precizat Dinamo Kiev.

Şi la juniorii de la Dinamo Kiev s-a descoperit un caz de coronavirus. Este vorba de un jucător din grupa 2006. Toată grupa este în carantină pentru două săptămâni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Aleksandr Lukaşenko a obţinut 79,7 la sută din voturi la alegerile prezidenţiale

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a obţinut 79,7 la sută din voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, potrivit unui sondaj oficial la ieşirea de la urne. Principalul său rival, candidata surpriză a opoziţiei, Svetlana Tikhanouskaya, a obţinut conform sondajului 6,8 la sută din voturi, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

Majoritatea secţiilor de votare s-au închis la ora 17.00 GMT, însă la unele secţii s-a permis ca programul de votare să fie prelungit, din cauza afluenţei.

Publicitate

Pentru Aleksandr Lukaşenko va fi al şaselea mandat consecutiv de preşedinte al Belarusului. Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, este acuzat de cetăţeni pentru felul în care a gestionat criza, dar şi pentru trecutul privind drepturile omului. Fost director de fermă colectivă sovietică, Lukaşenko conduce ţara din 1994.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Svetlana Tikhanouskaya, în vârstă de 37 de ani, este o fostă profesoară de limba engleză care a intrat în cursa electorală după ce soţul ei, blogger anti-guvernamental care intenţiona să candideze, a fost încarcerat. Mitingurile organizate de ea au reprezentat unele dintre cele mai mari adunări de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.

Sute de oameni au fost arestaţi în demonstraţiile anti-prezidenţiale din timpul campaniei.

Observatorii internaţionali nu au mai evaluat, de 25 de ani, alegerile din Belarus ca libere şi corecte.

La precedentele alegeri prezidenţiale, din 2015, Lukaşenko a fost declarat câştigător cu 83,5% din voturi. Nu a avut un rival puternic, iar observatorii electorali au raportat probleme în numărarea voturilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend