Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Purtătorul de cuvânt al USR: ‘Vila Brătienilor a fost mânjită cu noroi de politicienii vremurilor noastre’

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, se arată indignat de modul în care liberalii au ales să cinstească cei 147 de ani de la înfiinţarea partidului. Evenimentul a avut loc la Vila Florica din Ştefăneşti, judeţul Argeş, acolo unde a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Vezi și: Video Klaus Iohannis a anunțat porumbelul alb la PNL: Timpul luptelor interne a trecut. S-a ales o conducere capabilă

„Deja Vu. Vila Florica.

În 2011, în vila familiei Brătianu, se semna protocolul de colaborare USL Argeș. PSD și PNL Argeș își dădeau oficial mâna. Nu se mai ascundeau, după ani de blaturi.

Acum Președintele Klaus Iohannis a mers în casa familiei Brătianu să explice PNL-iștilor beneficiile alianței cu PSD. Iar Nicolae Ciucă, membru de partid de câteva luni, să le explice ce înseamnă „liberalismul.

Un loc plin de istorie pentru liberali, pentru Argeș și România, vila Brătienilor, mânjit cu noroi de politicienii vremurilor noastre, care nu au nicio rușine să anunțe alianțe toxice prin care își împart banii publici după bunul plac.

În 2011, la același eveniment de parafare a USL-ului, era prezent și Ion Popa, azi secretar de stat în Ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Arges.

Ce părere au liberalii autentici din Argeș și România?”, a punctat Ionuț Moșteanu.

Vezi și: PNL, 147 de ani de istorie în România! Nicolae Ciucă: ‘A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață’ .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Valentin Lazea (BNR): ‘O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor’

Publicat

in

De

O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor, având în vedere conflictul din Ucraina şi posibilitatea ca acesta să se prelungească dincolo de sfârşitul anului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Valentin Lazea, economist-şef la Banca Naţională a României (BNR).

„Dacă ne uităm la conflictul din Ucraina şi vedem că este posibil să se prelungească dincolo de sfârşitul acestui an – şi gazul este posibil să fie folosit că armă în acest război, cred că o prioritatea zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor. Nu cred că există vreo altă formă de a cheltui banii – bineînţeles acum este perioada vacanţelor, oamenilor nu le stă mintea decât la vacanţe dar, după ce vacanţele se vor fi terminat, nu cred că există altă prioritate care să fie mai importantă decât izolarea termică a clădirilor, fără a mai aştepta să vină statul sau primăria că să le facă acest lucru. Oricine are puşi 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru, iar cine nu are 5.000 de euro puşi deoparte să apeleze la bănci”, a menţionat Valentin Lazea.

El consideră că băncile, „în acest context, în această toamnă, ar trebui să facă un efort special pentru a promova acest tip de creditare pentru izolarea termică a clădirilor pentru că nu există altă formă de creştere a eficienţei energetice, alta decât economisirea”.

„Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp şi cu un efort financiar mic”, a subliniat Lazea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA împing Ucraina „să ucidă în masă civili” – ambasador rus

Publicat

in

De

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, acuză Washingtonul că agravează conflictul din Ucraina prin aprovizionarea continuă cu arme a trupelor ucrainene, mișcări provocatoare care determină regimul de la Kiev „să omoare în masă civili” și care complică „relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare”, relatează TASS.

Anatoli AntonovFoto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

„Inundarea nesăbuită a Ucrainei cu arme nu face decât să strângă spirala conflictului și să crească posibilitatea unei escaladării a conflictului cu consecințe imprevizibile”, a declarat Anatoli Antonov pe canalul Telegram al ambasadei ruse în SUA.

„Cu toate acestea, conducătorii de la Washington, orbiți de ideea de a slăbi Rusia, nu sunt încă capabili să evalueze rațional întregul pericol al mișcărilor lor”, a adăugat ambasadorul rus.

„Administrația Biden mărește livrările de arme către Kiev. Dacă înainte livra lansatoare portabile de rachete antiaeriene și rachete antitanc, acum a trecut la artilerie grea, sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate și, după toate aparențele, la sisteme de apărare aeriană”, a precizat Antonov.

Diplomatul rus a subliniat că, în plus, SUA împărtășesc informații cu partea ucraineană și se consultă cu privire la „cum să acționeze pe câmpul de luptă”.

„În esență, prin mișcările sale provocatoare, SUA împing regimul de la Kiev să ucidă în masă civili. În plus, în acest caz, SUA aprobă desfășurarea continuă a mercenarilor americani în Ucraina”, a adăugat el.

„O astfel de politică creează riscuri suplimentare în relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare”, a subliniat ambasadorul Rusiei în SUA.

———–

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend