Conecteaza-te cu noi

Educatie

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu: Este inadmisibil ca educaţia României să fie decisă într-un mod opac, printr-o negociere politică între trei partide

Publicat

in

Este inadmisibil ca educaţia României să fie decisă într-un mod opac, printr-o negociere politică între trei partide, a transmis luni purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

„Am descoperit şi noi, pe aceste surse, în acest weekend, aşa-zisele noi proiecte ale învăţământului. Colegii mei din echipa de învăţământ şi educaţie se întâlnesc astăzi. Vor avea o întâlnire, să se uite atent pe ele, să le discute. Mi se pare inadmisibil ca viitorul României, educaţia României să fie decisă într-un mod opac, printr-o negociere politică între trei partide. Dacă domnul Iohannis vrea totuşi până la finalul celui de-al doilea mandat să lase ceva în urma dânsului, trebuie să lase nişte legi ale educaţiei scrise de profesionişti”, a arătat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Moşteanu, care este liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, a cerut o „dezbatere reală” în ce priveşte legile educaţiei. acuzând-o pe ministrul Ligia Deca de faptul că „nu are nicio intenţie” de reformă.

„Avem nevoie de o schimbare a acestor legi, însă, ele trebuie să vină după o dezbatere reală în societate cu toţi cei implicaţi: profesori, părinţi, elevi. Nu trebuie să fie rezultatul unei negocieri politice dubioase între 3 partide, nişte legi făcute pe genunchi, pitite de ochii lumii. Doamna Deca, actualul ministru al Învăţământului, este o mare dezamăgire şi pare că n-are nicio treabă cu educaţia, nu are nicio intenţie de reformă, ci este doar cu ochii la farul călăuzitor al dânsei din punct de vedere politic, domnul Iohannis”, a spus reprezentantul USR, citat de AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Toate ‘tunurile’ pe Ministrul Educației, Ligia Deca! PSD Sector 1: Doamna ministru nu și-a înțeles rolul

Publicat

in

Organizaţia PSD Sector 1 reacționează la decizia Ministrului Educației, Ligia Deca, după ce a decis suspendarea atribuţiilor secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Florin Lixandru, catalogând drept inacceptabilă această formă de pune pumnul în gură unei persoane care are o opinie diferită.

„Reacţia violentă a doamnei Deca, care trădează lipsa oricăror reflexe democratice, a fost generată de observaţii pertinente şi de bună credinţă făcute de domnul Lixandru tocmai pentru a îmbunătăţi proiectele legilor Educaţiei. Dacă în mijlocul unei dezbateri publice reacţia la opinii diferite este politica pumnului în gură, atunci doamna ministru nu şi-a înţeles rolul, nici importanţa temelor dezbătute. Opiniile PSD, formulate fie de domnul Lixandru, fie de alţi colegi profesori sau profesionişti ai domeniului sau opiniile exprimate de specialişti apolitici, de societatea civilă au rolul de a asigura accesul la Educaţie pentru copiii dezavantajaţi, pentru cei din diaspora sau examene de admitere sau Bacalaureat fără încurajarea meditaţiilor costisitoare”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Sector 1 transmis miercuri.

Social-democraţii solicită PNL ca, de la nivelul Ministerului Educaţiei şi până la cel al Consiliului local, să revină la colaborarea bazată pe „deschidere, colegialitate şi urmărirea interesului public”.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru.

„Momentan sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie. Eu aveam atribuţii pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul şi s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuţii, momentan, până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară”, a afirmat secretarul de stat.

El a spus că i-au fost retrase atribuţiile pentru un „delict de opinie”. „Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuţiile. Perspectiva PSD asupra legilor Educaţiei este că sunt proiecte mult prea importante ce trebuie dezbătute temeinic, pe îndelete! PSD va pune în discuţia coaliţiei stabilirea unui calendar extins de analiză publică şi adoptare. Timp este suficient, jalonul PNRR privind Legile Educaţiei are termen trimestrul 3 al acestui an; în plus, inclusiv Comisia Europeană recomandă ca proiectele care cuprind reforme sistemice, deci şi cele privind Legea Educaţiei, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite/finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024”, a scris Lixandru, pe pagina sa de Facebook, transmite AGERPRES

Vezi și Tensiuni în interiorul Coaliției de guvernare! Marcel Ciolacu o pune la zid pe Ligia Deca: ‘Ne aflăm în fața unui fenomen. Eu am trăit înainte de ’89’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Legea învățământului are parte de schimbări majore- Ce propuneri au specialiștii în educație

Publicat

in

Specialiștii în educație de la PSD, PNL și UDMR se întâlnesc vineri dimineață să facă propuneri la cele două proiecte de legi ale Educației – Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior, potrivit unor surse din domeniul educației.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend