Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Psihosucces Kids, universitatea celor mici Reporteri la doar 4 ani, manageri media la 14 ani

Publicat

in

poză 1

Au între 4 și 14 ani, dar merg la Universitate… Universitatea Psihosucces Kids. Proiectul educațional a prins viață în contextul în care România are mare nevoie de adevărați lideri în toate domeniile de activitate, iar aceștia trebuie formați în spiritul antreprenoriatului încă de mici.
Școala viitorilor lideri, Psihosucces, își propune dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor, într-o lume în care iraționalul și stresul predomină viața socială a generației tinere, iar dezvoltarea spiritului de inițiativă, a inteligenței în afaceri reprezintă obiectivul major al acestui proiect educațional.
Primul domeniu de activitate pe care micuții îl exploatează deja este cel al mass-media. Și cum, dincolo de talentul înnăscut, jurnalismul reprezintă o afacere grea, dar bănoasă, copiii au înființat primul lor ziar, Ziarul Psihosucces și îl conduc de la A la Z. Profesorii au ținut să le explice viitorilor lideri că expresia “Nu contează ce faci, contează cât convingi că faci” nu reprezintă doar o banală lozincă, ci un principiu după care aceștia se vor ghida în viață. Una dintre cele mai importante lecții pe care “mini-studenții” au fost nevoiți să le învețe este cum să gestioneze eventualele probleme care pot apărea într-o afacere, inclusiv din perspectivă economică, nu doar editorială.

Psiholog: “Îi pregătim și pentru obstacole, îi pregătim pentru viața reală”
Psihologul Camelia Stavarache, coordonatorul proiectului educațional Psihosucces Kids, afirmă că participanții la acest club sunt copii inteligenți, cu părinți inteligenți și iubitori, preocupați de viitorul lor, dar în acest context poate apărea și un revers al iubirii. “Unii copii suferă de “răsfăț”, de tirania lui “mie, mi se cuvine”. Efectele răsfățului sunt diminuarea autonomiei și scăderea rezistenței la obstacole. În acest sens, a-i învăța să-și facă o afacere, îi pune în situația de a asimila refuzul și dificultățile, de a-și dezvolta stima de sine. De exemplu, nu toți cititorii vor fi încântați de ziarul lor sau nu toate jucăriile se vor vinde la prețul dorit la licitația organizată și condusă chiar de ei. Mulți părinti îmi spun că, imediat după prima lor vânzare, prichindeii de 4-5 ani au cerut în mod spontan să doarmă singuri”, adaugă psihologul Camelia Stavarache. “Când i-am spus Universitatea Psihosucces Kids, ne-am gândit la sensul latinesc al cuvântului și anume, acela de totalitate: o comuniune între artă, știință, comunicare și business”, ne spune psihologul.
Psihosucces Kids este un club de afaceri și inteligență emoțională pentru copiii între 4-14 ani. Clubul este deschis în centrul Bucureștilor, iar frecvența este săptămânală (2 ore pe săptămână). Pe lângă programul de “business kids” (ziarul Psihosucces, licitații cu jucării, cosmetice hand-made etc), copiii fac experimente științifice, își construiesc propriile jucării, descoperă stelele cu ajutorul telescopului și scriu articole în ziar. “Dacă vă așteptați la o fițuică cu benzi desenate, ei bine, veți avea o surpriză: ziarul Psihosucces este un ziar cu conținut științifico-practic, scris de copii, dar citit de adulți”, afirmă coordonatorul proiectului educațional. În perioada verii, funcționează programul Tabara Urbană Psihosucces cu program zilnic (8-18h), cu prânzul luat la restaurant și activități tematice legate de supraviețuire “a la Bear Grylls” , știință, artă și sport.
Părinții își pot înscrie copiii la Psihosucces Kids pe website-ul www.psihosucces.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Pensiile speciale sunt FURT din banii publici. PMP a votat împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și a depus un proiect de lege pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii de război și pentru deținuții politici.

PMP solicită eliminarea pensiilor speciale

De ce?

Pensiile speciale reprezintă o nedreptate pentru câteva milioane de români, care au muncit cinstit o viață întreagă, dar care trăiesc la bătrânețe la limita decenței. Toți cetățenii României, fără nicio excepție, trebuie să primească pensii în funcție de contribuția adusă în societate și economie.

PMP vrea să elimine toate pensiile speciale pe care politicienii le-au prevăzut în interes propriu! Militarii care au luptat în teatrele de operațiuni, veteranii de război și deținuții politici sunt singurii îndreptățiți să beneficieze de pensii speciale. NU dorim ca parlamentarii sau primarii să obțină pensii speciale!

PMP a acționat! Am contestat la Curtea Constituțională legea care oferă pensii speciale aleșilor din administrația locală și care instituie limba maghiară drept o limbă oficială a statului român.

Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, inclusiv atunci când vine vorba de pensii de stat.

Departament Comunicare PMP Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend