Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PSG, cele mai mari salarii din lume după venirea lui Lionel Messi – Cum păcălesc parizienii regula fair-play-ului financiar

Publicat

in

Venirea lui Lionel Messi duce masa salarială a clubului PSG la o valoare de 302 milioane de euro, cea mai mare de pe planetă, din toate sporturile, potrivit publicaţiei Daily Mail. Aceasta ar mai putea creşte, dacă starul francez Kylian Mbappe îşi va prelungi contractul, în această vară.

Messi a sosit, marţi, la Paris şi va efectua în cursul serii vizita medicală, apoi va semna contractul, valabil doi ani, cu posibilitatea unui an suplimentar şi cu 35 de milioane de euro salariu anual, iar miercuri va fi prezentat într-o conferinţă de presă.

Cu 250 de milioane de euro, respectiv 237 milioane de euro, cluburile Real Madrid şi Manchester United sunt la mare distanţă de parizieni.

Din afara fotbalului, cea mai mare masă salarială o are clubul de baseball Los Angeles Dodgers, 228 de milioane de euro.

Cu toate acestea, PSG, club patronat de un grup de investiţii deţinut de statul Qatar, nu riscă să încalce regula fair-play-ului financiar, adoptată, în 2010, de UEFA.

Aceasta regulă are ca scop “îmbunătăţirea sănătăţii financiare generale a fotbalului european la nivel de cluburi”.

Concret, de la aplicarea acestei reguli, în 2011, cluburile care participă la competiţiile europene trebuie să dovedească la UEFA câteva lucruri. În primul rând, să demonstreze că gruparea nu are restanţe la plăţile către alte cluburi, către jucătorii lor şi către autorităţile fiscale. În plus, cluburile nu ar trebui să cheltuiască mai mulţi bani decât câştigă.

Cu toate acestea, pot fi înregistrate pierderi, dar trebuie oferite unele garanţii financiare. În cazul nerespectării fair-play-ului financiar, cluburile riscă de la un simplu avertisment până la excluderea din competiţiile europene, trecând prin deducerea unui număr de puncte şi prin interdicţia de a transfera jucători.

Potrivit Transfermarkt, în cinci sezoane, clubul francez a cheltuit aproape 698 de milioane de euro pe transferuri, iar 76 de milioane au fost cheltuite doar în această vară, cu sosirea lui Hakimi şi transferul final al lui Danilo Perreira.

Transferul lui Messi este considerat “gratuit”, precum cele ale lui Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma şi Sergio Ramos. Aceşti trei jucători vor încasa salarii în valoare totală de 35 de milioane de euro, cât Messi.

În prezent, fair-play-ul financiar nu se aplică cu adevărat. Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA şi-a adaptat reglementările privind echilibrul financiar. Instanţa de control financiar al cluburilor şi-a redus controlul de supraveghere, eşalonând perioada de supraveghere şi ţinând seama de pierderile legate de covid.

Paradoxal, coronavirusul ajută clubul parizian să poată cheltui mai mult şi să împartă cheltuielile pe mai mulţi ani, scrie lefigaro.fr.

Prin urmare, verificarea bilanţurilor anuale ale PSG se va efectua ulterior. Pierderile vor trebui compensate în viitor după găsirea mai multor soluţii, sponsorizare, vânzarea tricourilor şi vânzarea biletelor, dacă virusul dispare treptat din peisaj.

Revenind la masa salarială, până în această vară, FC Barcelona era lider, cu 281 de milioane de euro. Problema catalanilor nu este faţă de UEFA, ci faţă de propria ligă profesionistă, LaLiga, ale cărei reguli financiare, votate de toate cluburile, sunt încă încălcate de Barca şi după plecarea lui Messi, din cauza pierderilor mari înregistrate în ultima perioadă, scrie News.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Guvernul Georgiei refuză spitalizarea fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, aflat de trei săptămâni în greva foamei

Publicat

in

De

Guvernul Georgiei a respins joi recomandarea făcută de medici în vederea spitalizării fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, aflat de trei săptămâni în greva foamei împotriva încarcerării sale la întoarcerea lui din exil, informează AFP.

Starea de sănătate a lui Saakaşvili este “stabilă, absolut satisfăcătoare şi nu există nicio necesitate de a-l spitaliza”, a declarat pentru presă ministrul sănătăţii al acestei ţări din Caucaz, Ekaterina Tikaradze.

Marţi seara, mai mulţi medici au examinat starea de sănătate a fostului lider devenit opozant şi au recomandat spitalizarea lui.

Citește și: VIDEO| Proteste uriașe, cu zeci de mii de oameni, în Georgia: Se cere eliberarea fostului preşedinte, Mihail Saakaşvili

Preşedinte în perioada 2004-2013 şi încă popular, Mihail Saakaşvili, 53 de ani, s-a întors pe 1 octombrie în Georgia după o absenţă de opt ani.

El a fost arestat imediat, fiind pusă în aplicare o condamnare din 2018 pentru “abuz de putere”, condamnare pe care Saakaşvili o consideră una politică. Pentru a protesta împotriva detenţiei sale, el a intrat în greva foamei.

Medicul său personal, Nikoloz Kipchidze, a dezvăluit că fostul preşedinte avea probleme sangvine care fac “extrem de periculos” refuzul său de a se hrăni.

Citește și: Georgia neagă că l-ar elibera pe fostul preşedinte Mihail Saakaşvili: Nimeni pe Terra nu este în măsură să ne convingă să-l eliberăm

Potrivit avocatului lui Saakaşvili, legea georgiană permite alimentarea unei persoane aflate în greva foamei fără acordul său doar dacă aceasta nu mai este conştientă, potrivit Agerpres.ro.

Personaj controversat, Mihail Saakaşvili este pentru susţinătorii săi eroul “Revoluţiei Rozelor” din 2003, care a înlăturat de la putere elitele post-comuniste. Însă el este de asemenea omul înfrângerii din războiul din 2008 împotriva Rusiei, iar detractorii săi denunţă atitudinea lui autoritaristă.

Mihail Saakaşvili a părăsit Georgia în 2013, la câteva luni după înfrângerea în alegerile legislative a partidului său Mişcarea Naţională Unită (MNU), în prezent principala forţă de opoziţie.

Parchetul georgian a afirmat miercuri că Saakaşvili a intrat în ţară pe 28 septembrie, ascunzându-se într-un camion cu produse lactate.

Săptămâna trecută, zeci de mii de susţinători ai săi au manifestat în capitala Tbilisi pentru a cere eliberarea lui Mihail Saakaşvili şi peste 90.000 de persoane au semnat o petiţie în acest sens.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Situație dramatică la Slobozia: Gropi săpate cu excavatorul, la marginea drumului, lângă cimitir

Publicat

in

De

Imagini dramatice din cimitirul orașului Slobozia au fost publicate de șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Roșca Petre Valeriu. Acesta a scris pe Facebook că groparii nu mai fac față numărului mare de înmormântări și fac un apel la oameni să se vaccineze.

„Așa arată acum cimitirul din Slobozia – 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute. Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări”, a scris Roșca pe Facebook.

„Haideți să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoși, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultați sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeți să vă imunizați. Nu, nu imunizarea naturală e soluția. Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectați și în proporție de 60%”, a adăugat el.

„Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume. Este momentul să fim cu toții responsabili, să evitam aglomerațiile şi să ne protejăm prin purtarea permanentă a măştii în spațiile publice. Dacă nu înțelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toții rudele şi prietenii”, a mai scris Roșca.

Autorităţile din mai multe oraşe se confruntă cu probleme, în urma valului mare de decese din ultima perioadă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend