Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PSD va face plângere penală împotriva lui Rareș Bogdan și Florin Cîțu: Pun în pericol securitatea națională

Avatar

Publicat

in

PSD reacționează, printr-un comunicat ofcial de presă, la acuzațiile PNL că ar fi măsluit rectificarea bugetară și ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate. Cei de la PSD îi acuză pe senatorul Florin Cîțu și europarlamentarul Rareș Bogdan că pun în pericol securitatea națională prin declarațiile lor și îi anunță că se vor trezi cu plângere penală.

”PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat” datele financiare și că ar fi „furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională.

Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL.

De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate” și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea.

Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale.”, arată comunicatul PSD.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Expresia ‘te duci cu o boală la spital şi te alegi cu mai multe’, cât se poate de actuală! Date îngrijorătoare la 5 ani de la tragedia de la Colectiv

Avatar

Publicat

in

De

În 2015, mai mulţi dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv au făcut complicaţii din cauza bacteriilor luate în spitale. În 2018, în 4 luni au fost raportate 635 infecţii intraspitaliceşti. În aceeaşi perioadă, în 2019, au fost 1.092 infecţii, iar în timpul pandmeiei, în 2020, 1.356.

Expresia „te duci cu o boală la spital şi te alegi cu mai multe” este cât se poate de actuală. Dacă ne amintim de răniţii în incendiul de la Colectiv și de faptul că mulţi dintre ei au făcut complicaţii din cauza infecţiilor luate din spital, avem toate motivele să ne îngrijorăm.

O arată chiar raportul Ministerului Sănătăţii în acel caz. De atunci, din 2015, nu s-au schimbat prea multe lucruri. Deşi acum există prevederi clare despre cum trebuie raportate infecţiile nosocomiale, anul acesta, de exemplu, doar 86 de spitale din 635 au raportat astfel de infecţii, scrie Mediafax.

Narcis Hogea ştie cât de rău fac aceste nosocomiale, ascunse de medici. Băiatul său, Alexandru Hogea, a fost unul dintre tinerii răniţi la Colectiv. Avea arsuri pe 30% din corp şi toţi medicii spuneau că se va face bine. Alex a făcut complicaţii din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, în spitalul Universitar din Bucureşti. Deşi a fost trimis la tratament într-o clinică din Viena, Alex a ajuns acolo prea târziu şi fără un document medical în care să fie menţionate aceste infecţii. Medicii austrieci au pierdut zile-n şir încercând să afle de ce Alex nu se face bine. Când au aflat, corpul lui Alex era deja prea obosit şi nu a mai putut lupta cu bacteriile ucigaşe.

Angela Merkel, ‘profund bulversată’ după atacul de la Nisa: ‘În aceste ore dificile, Germania transmite solidaritatea sa naţiunii franceze’

„Nu ştiu… după trei sau patru zile au descoperit. Mi-au zis că avea trei infecţii.(…) Din cauza acelor infecţii au încercat toate tratamentele posibile şi poate medicamentele existente, dar din păcate, n-au reuşit”, îşi aminteşte tatăl lui Alex Hogea.

Toţi răniţii care au ajuns în spitale din străinătate au avut aceeaşi problemă, povesteşte Monica Althamer. Este navigator medical în cadrul unui ONG. Adică, omul care îi ajută pe bolnavi să lupte cu birocraţia şi să-şi găsească drumul spre vindecare. Monica s-a ocupat şi de transferul mai multor răniţi din Colectiv, în străinătate.

„O analiză a deceselor a arătat o rată ridicată de colonizare imediat după internare, la scurt timp după ce pacienţii au ajuns în spital. Ceea ce este îngrijorător. Mai ştim, din documentele existente, că cel puţin pacienţii care au ajuns în străinătate, au avut la cauza decesului menţionat şi SEPTIC”, spune ea.

În 2016, Monica a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Timp de o jumătate de an a văzut birocraţia şi neajunsurile sistemului medical din interior. Acum ajută în continuare pacienţii să ajungă la tratament. Mare parte din probleme sunt aceleaşi, spune Monica. Deşi acum există proceduri clare, inclusiv în privinţa infecţiilor nosocomiale, puţine dintre acestea sunt raportate.

„Pacienţii cu arsuri severe au puţine locuri în care pot fi izolaţi. Nu avem, la cinci ani după Colectiv, niciun centru destinat marilor arşi.(…) Avem camere sterile destinate pacienţilor hemato-oncologici, oncologici care trebuie să facă transplant medular. Avem aceste camere. La fel, sunt puţine centre în ţară”, adaugă Monica Althamer.

Cum explică ministrul Muncii indexarea valorii tichetelor de masă cu un ban

Anul acesta, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în perioada martie – octombrie, adică din perioada pandemiei, în spital s-au infectat cu SARS-CoV-2 4.546 de pacienţi. O altă instituţie a statului, Autoritatea Naţională de Manegement al Calităţii în Spitale, oferă alte cifre. Mai exact, în perioada martie-septembrie, anunţă 211 pacienţi care au luat SARS-CoV-2 din spital.

Am solicitat un punct de vedere reprezentanţilor ambelor instituţii, însă au fost foarte ocupaţi cu gestionarea infecţiilor de COVID-19.

În România, în 2018, au fost raportate cu 90,4% mai multe infecţii intraspitaliceşti faţă de anul 2014. La nivel european, în perioada 2016-2017, incidenţa infecţiilor intraspitaliceşti a fost de 4,1%.

Infecţii în spitalele din România:

2019 – 50,08% din evenimentele adverse raportate (5.879 evenimente)
2020 (1 martie- 30 septembrie) – 51,76% din evenimentele adverse raportate (2.620 evenimente)
În 2018 şi 2019, cele mai multe infecţii raportate au fost cu Clostridium difficile, acinetobacter, klebsiella şi stafilococul auriu meticilinorezistent.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Aleksandr Lukaşenko lovește din nou: Nu vrea să mai recunoscă diplomele obţinute de studenți în străinătate pentru că au ‘creierul spălat’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a dat joi dispoziţie guvernului de la Minsk să nu mai recunoască diplomele universitare ale studenţilor belaruşi care studiază în străinătate, unde aceştia sunt supuşi unei ”spălări a creierului”, relatează agenţia Belta, citată de EFE, potrivit AGERPRES.

”Am instruit guvernul să ia în perioada următoare măsuri pentru a refuza recunoaşterea diplomelor primite în străinătate”, a semnalat Lukaşenko.

”Unii vor să plece în străinătate. Polonezii, lituanienii şi alţii îi invită. Le vom da chiar mâine biletul, să plece !”, a adăugat el, dar imediat a avertizat că ‘dacă doriţi să studiaţi acolo, trebui să ştiţi că veţi fi supuşi unei spălări a creierului, cum fac polonezii cu oamenii noştri care studiază acolo şi care vor fi trimişi aici ca o Coloană a Cincea”. ”Asta nu se va întâmpla”, a promis Lukaşenko.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla! .

Potrivit website-ului TUT.by, mai mulţi profesori belaruşi ar fi fost concediaţi pentru că s-au alăturat grevei generale cerute de opoziţie pentru a-l forţa pe Lukaşenko să părăsească puterea şi ar exista de asemenea studenţi exmatriculaţi din acelaşi motiv.

Însă preşedintele susţine în acest context că ”o temă foarte importantă este securitatea studenţilor”. ”Toţi criticăm acum studenţii, dar trebuie să înţelegem că ei sunt persoane normale, cu excepţia a 10 sau 15 agitatori. Toţi am fost studenţi şi ne amintim că atunci când unul face ceva ceilalţi îl urmează de teama că ar putea fi etichetaţi drept trădători”, spune Lukaşenko. ”Statul le dă ocazia să studieze. Dar, repet, trebuie să garantăm securitatea acelora care doresc să studieze, şi ei reprezintă 95%”, a insistat preşedintele contestat de opoziţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend