Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PSD se vrea la guvernare. Pune și condiții în acest sens: Un premier din rândul social-democraților

Publicat

in

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii vor intra la guvernare doar dacă vor avea propriul premier şi că săptămâna viitoare, la reuniunea grupurilor parlamentare, se va discuta despre posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD va susţine un guvern minoritar, în eventualitatea în care se va ajunge în această situaţie după congresele din septembrie ale partidelor din arcul guvernamental, Suciu a spus că această variantă nu este luată în considerare.
“Partidul Social Democrat va intra la guvernare cu premier din rândurile sale, orice altă variantă nu poate fi luată în considerare. Ne-am ars o dată şi s-a ars o dată toată ţara, că l-am susţinut pe Ludovic Orban în plină pandemie. A doua oară nu se va întâmpla acest lucru. Cum să susţinem un guvern cu Ralucuţa Turcan, cu Cîţu, cu Vîlceanu, cu Doamne iartă-mă ce au ăştia acolo? Nicio şansă, nu se va mai întâmpla acest lucru. Varianta PSD este: participăm la guvernare cu premier PSD, punct”, a spus deputatul PSD.

Daniel Suciu a adăugat că social-democraţii vor discuta despre oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, odată cu reluarea activităţii parlamentare, în cursul săptămânii viitoare.

“La începutul săptămânii viitoare, vom avea reuniunea grupurilor parlamentare, cu Biroul Permanent Naţional şi cu toţi preşedinţii, şi vom lua în discuţie toate variantele pe care le avem, mai ales că începe şi sesiunea parlamentară, să vedem, depunem moţiune de cenzură, îi mai aşteptăm să se îngroape de tot cu congresele lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o părere pur personală, acest guvern nu ar trebui să stea nici măcar un minut la Palatul Victoria, nu doar pentru că este Cîţu un infractor şi un penal internaţional, nu pentru că Orban, înaintea lui, – tot liberalii spun – a condus şedinţele de guvern cu ţuică (…). Performanţele lor economice şi care se văd în nivelul de trai sunt catastrofale”, a afirmat deputatul bistriţean.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Echipa masculină de tenis a Rusiei conduce cu 1-0 pe cea a Germaniei în cea de-a doua semifinală

Publicat

in

De

Echipa masculină de tenis a Rusiei conduce cu 1-0 pe cea a Germaniei, sâmbătă, în cea de-a doua semifinală a Cupei Davis, după ce Andrei Rublev (5 ATP) l-a învins cu 6-4, 6-0 pe Dominik Koepfer (54 ATP), după doar 50 de minute de joc, la Madrid.

În al doilea meci de simplu, se confruntă Daniil Medvedev (2 ATP) şi Jan-Lennard Struff (51 ATP).

La dublu, perechea Aslan Karaţev/Andrei Rublev ar urma să o întâlnească pe cea formată din Kevin Krawietz/Tim Puetz, potrivit Agerpres.ro.

Învingătoarea va disputa finala împotriva Croaţiei care a trecut de Serbia, în prima semifinală, cu scorul de 2-1 la general.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Grindeanu anunță un mare plan de investiții în infrastructura de transport: Zeci de miliarde de euro până 2030

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită în județele Brăila și Galați, a anunțat un plan investițional de 73 de milirde de euro în următorii 10 ani.

„În următorii 10 ani vorbim de un plan investițional pe transporturi, pe toate tipurile de transporturi, de 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca România să facă un salt în dezvoltarea sa, și acest lucru se poate cel mai bine prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Acest plan investițional a fost la Buxelles, au avut cîteva observații, de ieri acest plan investițional este pe site-ul ministerului Transporturilor, în transparență publică, urmând ca până la sfârșitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de Guvern. Avem un Master Plan adoptat în 2016, avem un plan investițional pe baza acelui Master Plan, foarte multe planuri făcute în 30 de ani, desene, cretă pe tablă, mult, mult mai puține lucruri făcute practic”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă.

Conform Notei de fundamentare proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, nevoia de finanțare pentru toate sectoarele de transport din România pe următoarea decadă este de 72,77 miliarde euro. Din această sumă, 34,19 mld euro sunt dedicate infrastructurii rutiere, 20,63 miliarde Euro infrastructurii feroviare, 10,7 miliarde Euro dedicate infrastructurii de metrou, 4,46 miliarde Euro dedicate infrastructurii navale și 2,79 miliarde Euro dedicate infrastructurii aeroportuare.

Alocările estimative maxime pentru finanțare europeană sunt de 40,78 mld Euro (din care 13,43 miliarde fonduri externe nerambursabile și 27,35 miliarde contribuția maximă a bugetului de stat, incluzând mecanismul supracontractării), rezultând un deficit de 31.99 mld.euro, care poate fi acoperit de la bugetul de stat, respectiv prin împrumuturi externe și fonduri private. În concluzie, România va trebui să asigure în următorii 10 ani contribuția financiară aferentă proiectelor cu finanțare europeană la care se adaugă necesarul pentru finalizarea întregii infrastructuri prezentate în acest plan, rezultând un efort financiar reprezentând aproximativ 2% din PIB/an în funcție de progresul fizic și financiar al proiectelor, precizează documentul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend