Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PSD, replică usturătoare la provocarea lui Iohannis: ‘Să citească legea fundamentală’

Publicat

in

PSD răspunde la provocarea la lectură lansată miercuri românilor de preşedintele Klaus Iohannis. Social-democraţii îi întorc „leapşa” lui Iohannis şi îi cer acestuia să citească legea fundamentală sau cel puţin pagina referitoare la propriile atribuţii.

„Îl nominalizăm pe Klaus Iohannis să citească legea fundamentală, Constituția României.

#timpulsacitim

P.S.: Și dacă nu poate citi decât o pagină, o recomandăm pe cea cu atribuțiile Președintelui”, este mesajul transmis de PSD pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă la citit într-un videoclip publicat pe Facebook, arătând că şi o singură pagină citită poate să schimbe lucrurile, în contextul în care România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte cititul.

„Lumea aparţine celor care citesc, pentru că atunci când citeşti o carte e ca şi cum ai ţine un vis între palme. Noi, românii, nu citim destul. Când vine vorba despre citit, ţara noastră este pe ultimul loc din Europa. Eu refuz să cred că nu putem schimba asta. O naţiune este condamnată la stagnare dacă oamenii se opresc din citit. (…) Ştiu că suntem cu toţii ocupaţi, muncim mult, avem grijă de familiile noastre, nu avem timp destul, dar oare nu putem să găsim un moment şi pentru noi să ne limpezim gândurile, să ne bucurăm de lectură şi astfel să fim exemplu pentru cei tineri? Hai să facem asta chiar acum, hai să citim împreună! Chiar şi o simplă pagină poate să însemne ceva, să schimbe lucrurile”, afirmă şeful statului în postarea de pe reţeaua de socializare.

În videoclip, preşedintele Iohannis citeşte o pagină din cartea „Om bun la centru”, scrisă de Andrei Mihăilescu.

„Vă provoc să continuaţi voi această călătorie, să vă alegeţi o carte pe care o îndrăgiţi, să citiţi o pagină şi să nominalizaţi un coleg, un prieten sau întreaga familie să facă la fel. Hai să ducem România printre marile culturi ale Europei celei care ce citesc! Se spune că o mare călătorie începe cu un singur pas: să începem călătoria noastră cu o pagină, să citim împreună pagină cu pagină, om cu om”, spune Iohannis.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

WhatsApp testează o nouă funcție – cum vor putea fi adăugate contactele

Publicat

in

De

WhatsApp a început să testeze o nouă funcţie, prin care utilizatorii pot folosi coduri QR pentru a adăuga contacte noi şi a facilita altora să-i adauge.

Cele mai mai noi versiuni beta de WhatsApp pentru Android şi iOS au primit un update care aduce posibilitatea adăugării contactelor prin coduri QR.

Fiecare utilizator va avea propriul cod QR şi va putea scana codul altei persoane pentru a o adăuga pe aceasta direct în agenda din WhatsApp.

Practic, când doi utilizatori vor să ţină legătura prin WhatsApp şi vor să se adauge reciproc în agenda aplicaţiei, va trebui ca unul dintre ei să afişeze pe ecran propriul cod QR din WhatsApp, iar celălalt să îl scaneze.

Situația se complică serios în zona Hong Kong. Preşedintele Taiwanului promite că va acorda `sprijinul necesar` locuitorilor din provincia autonomă

Noua opţiune precum şi propriul cod QR se vor găsi în cadrul meniului de configurare al aplicaţiei.

Până acum, WhatsApp s-a bazat exclusiv pe agenda telefonului, de unde a preluat întreaga listă de contacte. Pentru a adăuga pe cineva pe WhatsApp, utilizatorul trebuia să-l adauge mai întâi în agenda telefonului.

WhatsApp are deja integrată funcţia de scanare a codurilor QR, pe care o foloseşte un pentru autentificarea în cadrul versiunii de desktop a aplicaţiei.

Disponibilă deocamdată doar în varianta beta de WhatsApp, este posibil ca noua facilitate să fie lansată oficial pentru toţii utilizatorii peste câteva luni, timp în care aceasta va fi testată şi optimizată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rapperul Future a obţinut a şaptea clasare în fruntea Billboard 200

Publicat

in

De

Rapperul american Future a obţinut a şaptea clasare în fruntea topului Billboard 200, graţie albumului „High Off Life”, lansat pe 15 mai.

Albumul a fost vândut în SUA în 153.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 21 mai, potrivit Nielsen Music/MRC Data. Aceasta este cea mai bună săptămână de vânzări înregistrată de un album al lui Future, pe numele real Nayvadius DeMun Wilburn.

Cele 21 de piese incluse pe album au fost accesate online de 186,3 milioane de ori.

Future s-a clasat cel mai recent pe primul loc în topul american al albumelor cu „Future HNDRXX Presents: The WIZRD”, în 2019.

Pe locul al doilea în noul clasament a debutat „The Goat” al rapperului Polo G, cu 99.000 de unităţi vândute. Acesta este cel mai bine clasat album al lui Taurus T. Bartlett. Cea mai înaltă poziţie pe care s-a aflat un disc al lui a fost a şasea, în iunie 2019 – „Die a Legend”.

„My Turn” al lui Lil Baby a urcat un loc în top, până pe trei, după ce a fost vândut în 65.000 de unităţi în a 12-a săptămână de la debut.

Drake şi „Dark Lane Demo Tapes” s-au clasat pe patru, în coborâre un loc, după ce albumul a fost vândut în 58.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare, iar DaBaby şi „Blame It On Baby” au urcat o poziţie, până pe cinci, cu 44.000 de unităţi vândute în a cincea săptămână de top.

„Eternal Atake” al lui Lil Uzi Vert a urcat două locuri în Billboard 200, până pe şase, cu 39.000 de unităţi vândute în a 11-a săptămână de la debut, la fel şi „After Hours” al lui The Weeknd, clasat pe şapte, cu 38.000 de unităţi vândute în a noua săptămână.

Cea mai longevivă prezenţă în top 10, „Hollywood’s Bleeding” al lui Post Malone. Albumul s-a clasat pe locul al optulea, după a 37-a săptămână de la debut, când a fost vândut în 37.000 de unităţi.

Jason Isbell and The 400 Unit au pătruns în top 10 pe locul al nouălea cu albumul „Reunions”, vândut în a doua săptămână de la lansare în 35.000 de unităţi. În urmă cu o săptămână, albumul muzicianului country a fost disponibil doar în variantă CD şi vinil.

„Reunions” este al treilea album al lui Isbell care ajunge în top 10, după „The Nashville Sound” (locul 4, în 2017) şi „Something More Than Free” (locul 6, în 2015).

Poziţia a zecea în Billboard 200 a fost ocupată de „Good Intentions” al rapperului NAV, care a coborât nouă locuri, după a doua săptămână, în care a fost vândut în mai puţin de 35.000 de unităţi.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album). Mai nou, sunt incluse accesările audio şi video on demand din YouTube, precum şi vizualizările video de pe Apple Music, Spotify, Tidal şi Vevo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend