Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

PSD, replică pentru Nicușor Dan: Să nu mai găsească vinovați iluzorii! Va răspunde în fața procurorilor și bucureștenilor

Publicat

in

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, le-a cerut celor de la PSD să își asume deschis dacă sprijină sau nu protestul STB din București. În replică, cei de la PSD îi recomandă să vină cu soluții pentru bucureșteni, nu să caute ”vinovați iluzorii”.

”PSD îl somează pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, să rezolve problemele grave provocate locuitorilor din București chiar de propria sa incompetență și să înceteze să arunce vinovății în stânga și dreapta.

Nicușor Dan nu-i mai poate păcăli din nou pe bucureșteni! După un an și jumătate de la învestire nu are nicio scuză, este primar și are majoritate în Consiliul General. În loc să inventeze vinovății iluzorii, atunci când nu este concentrat pe angajările de la propriul cabinet, Nicușor Dan trebuie să rezolve urgent problemele grave din București, atât criza sistemului de termoficare, cât și conflictul de muncă de la Societatea de Transport București.

Astfel de probleme, care nu doar afectează grav, ci pun chiar în pericol viața bucureștenilor, nu se rezolvă prin dispute sterile, ci prin decizii competente și acțiuni eficiente. Asta așteaptă bucureștenii de la primarul general, nu să dea ordine partidelor politice care se află în opoziție la nivel de Consiliu general. Singurul partid căruia poate să-i dea ordine este USR – partidul pe care l-a înființat și care îi este complice la tot dezastrul pe care l-a creat în Capitală.

Totodată, în loc de a provoca dispute politice, Nicușor Dan ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce va răspunde în fața bucureștenilor și, mai nou, în fața procurorilor, pentru toate deciziile aberante sau ilegale pe care le-a luat în calitate de primar general.”, arată un comunicat al PSD.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rușii și tactica pământului pârjolit

Publicat

in

De

Forțele ruse folosesc tactica „pământului pârjolit” în orașul Severodonețk din regiunea Luhansk, spune guvernatorul regional Sergei Gaidai, citat de BBC.

Distrugeri in Luhansk, vizat de atacuri ale fortelor ruseFoto: Serviciul ucrainean de urgenta

Guvernatorul regional Sergei Gaidai spune că forțele ruse „folosesc tactica de pământului pârjolit, distrugând în mod deliberat” orașul.

Potrivit acestuia, Moscova atrage forțe retrase din regiunea Harkov, soldați implicați în asediul orașului Mariupol, miliții separatiste pro-ruse și chiar trupe proaspăt mobilizate din Siberia pentru a se concentra asupra regiunilor Donețk și Luhansk.

Gaidai a spus că forțele ruse au distrus toate podurile, cu excepția unuia, peste râul Seversky Doneț, iar orașul Severedonețk este aproape izolat.

Avocatul ucrainean al poporului, Lyidmila Denisova, spune că orașul riscă aceeași soartă ca a Mariupolului, fiind înconjurat de trupele ruse și bombardat constant.

Severodonetsk se află în regiunea Luhansk și are o populație de aproximativ 100.000 de oameni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ședință în Coaliție la ora 18.00/ Pe agendă: stadiul obiectivelor din PNRR și măsurile fiscale pentru a doua parte a anului

Publicat

in

De

Liderii PSD, PNL și UDMR se întâlnesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Pe agenda Coaliţiei se află stadiul implementării PNRR. De asemenea se așteaptă să fie noi discuții pe tema modificărilor la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor.

Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu, Kelemen HunorFoto: Guvernul Romaniei

Este vorba de măsurile fiscale pe care Executivul trebuie să le aplice în a doua partea a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Potrivit surselor HotNews.ro, Guvernul intenționează să facă o echilibrare fiscală iar Ministerul Finanțelor face o evaluare a diverselor tipuri de venituri și se analizează soluții pentru o eficientizare a colectării impozitelor și a încasărilor de TVA.

Discuțiile au loc în contextul în care PSD a relansat tema impozitării progresive în România. Președintele PSD, Marcel Ciolacu pledează pentru implementarea unui impozit progresv pe viitor arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică – fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

De partea cealaltă, PNL susţine păstrarea cotei unice în România. Premierul Nicolae Ciucă a declarat săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.

”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor, a precizat şeful Executivului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend