Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PSD propune revenirea TVA de la 5% la 9% pentru catering şi alimentaţie publică: ‘Nu creşte absolut nimic. Este vorba de scoaterea unor excepţii’

Publicat

in

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că luni, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, a fost propusă revenirea TVA de la 5% la 9% pentru catering şi alimentaţie publică, relatează Agerpres.

Întrebat pentru ce tipuri de produse şi servicii va creşte TVA, conform prezentării făcute de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, liderul PSD a replicat că este vizată eliminarea anumitor excepţii.

„Este propunerea… de exemplu, pentru catering şi alimentaţie publică era TVA 5%. Şi s-a propus venirea la 9%, cum este şi excepţia pentru alimente, în general. Nu poţi o abordare diferită de la 5% la restaurant, dar 9% în magazine, la zahăr. Vorbim de scoaterea anumitor excepţii, nu de introducere de taxe noi”, a precizat Ciolacu.

El a subliniat că nu este vorba despre majorări, ci despre eliminarea unor excepţii.

„Nu creşte absolut nimic, este vorba de scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi? Deducerile pe salariu până în 4.500 de lei – suntem total de acord. Iar colegii – şi ministrul, şi colegii, şi eu, personal – continuăm să avem părerea că trebuie venită cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale”, a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă va creşte impozitul pe dividende, Ciolacu a replicat că nu a fost luată o decizie deocamdată în coaliţie şi că hotărârile urmează să fie anunţate miercuri. Totodată, şi-a reiterat susţinerea pentru taxa de solidaritate.

„Eu îmi menţin părerea că ar fi trebuit… Anumite companii au avut nişte venituri excepţionale, pe perioada pandemiei, pe criza energetică şi acele companii ar fi trebuit, în acest moment să întoarcă – fiindcă li s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri picate pe toată lumea – şi mi-aş fi dorit în continuare să venim cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliţie. Noi avem părerea noastră, cei de la PNL au părerea lor. (…) Este pe o perioadă limitată de timp, cum şi pandemia şi, sperăm, şi criza aceasta”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat că susţine implementarea directivei europene în baza căreia companiile să plătească impozite în ţările în care obţin profitul.

„Este dată o directivă europeană astfel încât companiile să plătească impozitele acolo unde au profitul, să nu se mai scoată profitul din ţara respectivă, lucru care se întâmplă în acest moment şi în România. (…) Vom vedea, am avut această discuţie şi cu comisarii europeni, şi cu primii miniştrii social democraţi şi au zis că se încearcă să grăbim să pună în aplicare această directivă la nivelul Comisiei Europene. Absolut pentru toate activităţile, cum e normal. Banii îi faci în România, aici plăteşti toate impozitele”, a spus Ciolacu.

Luni, dimineaţa, înaintea şedinţei BPN, Marcel Ciolacu a precizat că până la 1 iulie va fi luată o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie.

„Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi o să le prezentăm şi colegilor din Biroul Permanent Naţional. Acelaşi lucru, în oglindă, îl face şi PNL. Şi pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală. (…) Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea în ce priveşte măsurile fiscale. (…) O să le discutăm, atât noi, cât şi ei, şi pe urmă într-o şedinţă de coaliţie o să le decidem”, a afirmat Ciolacu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA afirmă că India a ascuns originea rusă a combustibilului livrat în State

Publicat

in

De

Viceguvernatorul Reserve Bank of India, Michael Patra, a declarat că, potrivit Departamentului Trezoreriei SUA, o navă indiană a luat petrol de la un petrolier rusesc în largul mării și l-a adus într-un port din Gujarat, potrivit Reuters.

Tanker petrolierFoto: www.richard-seaman.com

Departamentul Trezoreriei SUA a informat India că o navă indiană a preluat petrol de pe un petrolier rusesc în largul mării și l-a adus într-un port din Gujarat, pe coasta de vest, unde a fost rafinat și expediat mai departe, a declarat viceguvernatorul Băncii de Rezervă a Indiei, Michael Patra.

Sancțiunile americane impuse Moscovei pentru invazia din februarie a Ucrainei interzic importul în Statele Unite de produse energetice de origine rusă, inclusiv țiței, combustibili rafinați, distilate, cărbune și gaze.

„Producția rafinată a fost pusă înapoi pe acea navă și a plecat fără destinație. În mijlocul mării a primit destinația, așa că a ajuns la cursul ei, a mers la New York”, a declarat Patra la un eveniment de celebrare a 75 de ani de independență a Indiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prima reacție a lui Florin Salam: Oare v-ați fi bucurat să se întâmple așa ceva? / Video

Publicat

in

De

Florin Salam a avut o ieșire publică, prin intermediul unui film postat pe rețelele sociale, în care a venit cu precizări după ce s-a spus că a murit.

„Vă salut oameni buni. Fac acest filmuleț pentru toată familia mea, pentru toate neamurile. De câteva zile, am fost în situația care am avut-o. Cei din presă formulează mult pentru situația prezentă.

Toată familia mea este în alertă. Acum 3, 4 zile am cântat într-un loc. Vreau să luați în serios problema cu covid-ul. Ferească Dumnezeu pe toată lumea Stăm între oameni. există persoane care cu adevărat cu grija mea., În 2-3 zile o să ajung acasă. Nu vă mai îngrijorați, sunt bine, doar că mi-a fost puțin rău.

Oare v-ați fi bucurat să se întâmple așa ceva? Îmi cer scuze celor care v-ați făcut griji. Nu știu dacă ați câștigat ceva. mergem mai departe, vă pup și vă iubesc. Oricine poate să pățească așa ceva”, a spus solistul..

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend