Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PSD ARGEȘ IESE LA ATAC – Modul în care se comportă PNL în Argeș, aduce aminte de anii ‘50 (CP)

Avatar

Publicat

in

Modul în care se comportă PNL în Argeș și în țară în această perioadă de grea încercare pentru România, în plină pandemie de coronavirus, aduce aminte de anii ‘50 în care cine nu era cu sistemul era considerat împotriva acestuia. Schimbările dictate la nivelul conducerii DSP Argeș și a Spitalului Județean de Urgență din Pitești nu au niciun alt fundament, nicio altă analiză decât ideea de a înlocui anumiți oameni cu membri ai PNL. Din rațiuni pur politice, prefectul Emanuel Soare și conducerea PNL Argeș instalează după bunul plac membri de partid în funcții fără ca respectivele persoane să fi dovedit în timp că au calitățile necesare pentru asemenea atribuții, mai ales în contextual epidemiologic actual.Sigur, este regretabil ce s-a întâmplat la Spitalul Județean, acolo unde neglijența unui cadru medical – determinată mai mult de dorința de a-și ajuta colegii în lupta cu noul coronavirus – a condus la o serie de alte persoane infectate. Dar unde este aici vina managerului spitalului? Singura vină care i se poate imputa ar fi aceea că a fost susținut de conducerea Consiliului Județean a cărei culoare politică este diferită de cea a noilor salvatori ai Patriei de la PNL.


Să fie o simplă întâmplare faptul că noul manager al Spitalului Județean este membru al PNL și anunțat drept candidat la primăria municipiului reședință de județ? Să fie tot o întâmplare că noul director medical este tot membru al PNL? Să fie o coincidență că noul șef al DSP are, de asemenea, “ascendență” liberală? Noi credem că nu. Din contră! De fapt, PNL se folosește de situația de urgență pentru a face epurări politice pe care le credeam de tristă amintire!


În loc să testeze populația și medicii într-o proporție cât mai mare, în loc să asigure resurse pentru echipamente de protecție, cei de la PNL au declanșat o veritabilă vânătoare de vrăjitoare și singura lor metodă de a arăta că fac ceva este să dispună amendarea în masă a populației și să înlocuiască profesioniști de calibrul lui Adrian Streinu-Cercel cu politruci. Publicații străine prestigioase au arătat că România amendează mult, dar testează puțin, la fel cum astfel de publicații au arătat că actele de corupție din România în perioada pandemiei sunt printre cele mai mari din lume. “Washington Post” plasează România pe același palier cu Columbia – iar orice legătură între aceste două țări, desigur, ne-o poate descifra domnul ministru de Finanțe Florin Cîțu. 
Același ministru care, nu cu multe luni în urmă, tăia 23% din bugetul pentru Sănătate din acest an, în vreme ce șeful său suprem de la Cotroceni ne anunța senin că noul coronavirus nu e cu nimic mai breaz decât un simplu guturai, punând la cale împreună cu premierul său marionetă alegerile anticipate…


Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, anunță cum se va desfășura strategia de vaccinare anti-COVID: ‘Vaccinarea populației se va realiza prin rețeaua de medicină de familie’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Conform Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare face parte tot personalul din domeniul sănătăţii ca şi cei din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Iohannis a precizat că vaccinarea se va face etapizat.

”Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele cinci deppozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, mesaj către Mugur Isărescu: ‘Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în care afirmă că toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, Banca Naţională a României este o instituţie independentă şi, din această perspectivă, orice remarcă publică, făcută de orice membru al conducerii BNR, porneşte de la premisa că nu are caracter politic, că se bazează pe realităţi obiective şi că reflectă nivelul de profesionalism şi decenţă, specific băncii centrale. În mod real, însă, nu poate exista distincţie între afirmaţiile personale şi cele profesionale, făcute în numele instituţiei, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate şi funcţie.

Nici în vremuri normale şi cu atât mai puţin acum, în criză. Toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial. Prin urmare, opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul şef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice, atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susţinător şi apărător al oamenilor care-şi câştigă existenţa prin muncă”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

Acesta a adăugat că postarea făcută de PSD pe una dintre reţelele de socializare „evocă şi compară atitudini şi fapte reale şi avertizează că istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situaţia de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră şi, desemnat premier, a promovat public ‘soluţia’ tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeaşi abordare ‘de dreapta’ ca şi cea de acum, Iohannis-Orban.

Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidenţierea unor avertismente de mare importanţă pentru populaţia ţării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conţinutul, provenite de la specialişti ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD mai spune că înţelege preocuparea lui Isărescu pentru menţinerea BNR „în zona neutralităţii apolitice” şi îi transmite întreaga sa apreciere „pentru eforturile de împlinire deplină a acestui deziderat”, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend