Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PSD Argeş a găsit vinovatul: lăcomia şi dispreţul băncilor faţă de argeşeni împiedică dezvoltarea judeţului

Avatar

Publicat

in

Românii au mai mulţi bani în buzunare şi în depozitele de economii, aşa cum a promis PSD la începutul mandatului, se arată într-un comunicat remis redacţiei de PSD Argeş. Potrivit social democratilor argeseni, dacă ne referim strict la judeţul Argeş, diferenţa este vizibilă fie şi numai dacă ne raportăm la perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019. Cel mai recent raport al Băncii Naţionale al României indică faptul că argeşenii aveau la data de 31 ianuarie 2018 în bănci o sumă totală de 4.325.000.000 de lei (inclusiv valută, în echivalent), iar în ianuarie 2019 au ajuns la suma de 4.835.000.000 de lei (inclusiv valută, în echivalent) – vorbim aici despre depozite la termen, dispnibolităţi băneşti, operaţiuni repo şi depozite rambursabile după notificare). Aşadar, o diferenţă de 510.000.000 de lei în numai un an de zile, diferenţă înregistrată pe fondul creşterii veniturilor populaţiei (atât la bugetari, cât şi în sectorul privat prin majorarea repetată, de către Guvern, a salariului minim pe economie).

“Din păcate, banii pe care argeşenii îi economisesc nu le aduc nici beneficii şi nici nu se întorc în economia reală pentru a contribui la dezvoltarea României, deoarece lăcomia băncilor împiedică acest lucru. Concret, argeşenii primesc pentru economiile pe care le ţin în depozite bancare de 7 ori mai puţini bani, din dobânzi, decât achită pentru creditele primite de la aceleaşi bănci. Este o discrepanţă foarte mare, de 1 la 7, între dobânzile la depozite şi cele la credite. O discrepanţă care arată dispreţul băncilor atât faţă de cei care îşi păstrează economiile în depozite, cât şi faţă de cei care apelează la instrumentele de creditare. Dispreţul acesta le-a adus însă acele profituri uriaşe, situate cu mult peste media europeană. Acestea sunt adevăratele motive care au determinat Guvernul să adopte taxa pe lăcomie, o taxă menită să-i protejeze pe români şi să schimbe comportamentul băncilor în relaţia cu clienţii”, susţine PSD Argeş

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații de la Tribunalul București au decis, vineri seara, arestarea preventivă a lui Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, pentru uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian.

Judecătorii au decis ca membrul clanului Rinu să fie arestat pentru 30 de zile.

Publicitate

În vârstă de 26 de ani, Richard Rinu este suspectat de omorârea lui Emi Pian, crima având loc, în noaptea de luni spre marți, în cartierul Giulești din Sectorul 6.

Din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare.

Vezi și

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu e conducere militară, nu există aşa ceva

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ce se întâmplă cu DSP Bucureşti, după ce mai multe televiziuni și chiar agenții de presă au anunțat că va fi preluată de o conducere militară. 

„Nu e conducere militară, nu există aşa ceva. Ionel Oprea este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi pensionar militar. Nu facem ca la Suceava, unde am trimis conducere militară. Coordonarea DSP-urilor era la Horaţiu Moldovan. Am scos de acolo DSP Bucureşti, cel mai mare DSP din ţară, şi l-am pus coordonator pe Ionel Oprea. Acolo sunt 250 de oameni, plus 90 detaşaţi, care trebuie puşi la treabă. Şi directorul de la Direcţia Asistenţă Medicală, dr. Nica, se va ocupa şi el efectiv. El face evaluarea, care este în curs.

Publicitate

Am trecut DSP Bucureşti în atribuţiile domnului secretar de stat Oprea. Acolo erau probleme mari, a fost şi acel focar de COVID, laboratoarele care făceau teste nu erau plătite. Va continua evaluarea! Rămâne conducerea actuală, dar sub conducerea dlui secretar de stat Ionel Oprea„, a declarat Nelu Tătaru în exclusivitate pentru DC NEWS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend