Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PS Ignatie: Dumnezeu nu are nevoie de recunoștința noastră / El vrea să ne învețe arta și virtutea recunoștinței

Avatar

Publicat

in

„Dumnezeu nu are nevoie de recunoștința noastră. Nu se diminuează cu nimic din slava și măreția Sa dacă noi oamenii ne dovedim a fi ingrați și nerecunoscători. Domnul vrea să ne învețe să deprindem arta și virtutea recunoștinței”, a afirmat duminică Episcopul Ignatie al Huşilor, potrivit basilica.ro.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica celor 10 leproşi în Parohia Fedești, Protopopiatul Huși, unde a menţionat raportul dintre binefacere, recunoştinţă şi mulţumire.

Spre deosebire de Dumnezeu, Care nu cerşeşte recunoştinţa şi nici nu reproşează nimic, „noi, când facem un bine și nu primim mulțumirea cuvenită, avem tendința, din păcate, să reproșăm”, a subliniat Episcopul Huşilor.

Ierarhul a prezentat profilul celui bolnav de „lepra cerșitului recunoștinței”:

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

„Faci binele cu gândul să aștepți răsplată și laude. În momentul în care cel căruia îi faci binele nu va fi suficient de recunoscător, tu te vei năpusti asupra lui, te vei mânia și îi vei aduce aminte că are datoria de a fi recunoscător”.

„O vei face însă într-o manieră în care vei strica toată bucuria binelui pe care ai săvârșit-o, încât nici cel care a beneficiat de atenția ta nu mai are suficiente resurse să simtă mărinimia sufletului tău”.

„Va spune în inima sa: mai bine îi dau înapoi tot ceea ce el mi-a făcut mie. Iar dacă este vorba de o faptă bună pe care nu o mai poate întoarce înapoi, va spune: mai bine nu îmi făceai acel bine decât să îmi tot reproșezi”, a spus Preasfinţia Sa.

„Nu detectăm în atitudinea pe care a avut-o Domnul Hristos față de samarinean nimic din acest portret al celui care cerșește recunoștință”, a conchis Episcopul Ignatie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Joe Biden s-a făcut mic în fața lui Vladimir Putin: Nu a avut curajul să discute despre Crimeea

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a abordat tema Crimeii în timpul convorbirii telefonice cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. În același timp, Peskov a declarat că nu a avut loc o anexare și că trebuie recunoscută aderarea Peninsulei la Rusia, scrie ”Kommersant”.

Publicația amintește că Joe Biden a afirmat că SUA nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii. Potrivit spuselor sale, Washingtonul lucrează la o modalitate de a trage Rusia la răspunere pentru anexarea Peninsulei.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

”Înțelegeți, este, într-adevăr, chiar imposibil ca anexarea Crimeii să fie recunoscută, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor. Pentru simplul motiv că nu a existat nicio anexare a Crimeii. A existat reunificarea Crimeii cu Rusia, în conformitate strictă cu toate normele de drept internațional… Pur și simplu, trebuie recunoscut actul de reunificare a Crimeii cu Rusia și faptul că, slavă Domnului, Crimeea a dobândit de destul de mult timp statutul de una dinte regiunile Federației Ruse”.

”Kommersant” menționează că Biden și Putin au discutat telefonic la 26 ianuarie. Întrebat dacă pe durata convorbirii președintele SUA a ridicat problema Crimeii, Dmitri Peskov a răspuns: ”Nu”, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze ,

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STATISTICĂ Aproape 60% dintre persoanele decedate de COVID-19 în România sunt bărbați, iar cei mai mulți sunt din București

Avatar

Publicat

in

De

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că 33% din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, în săptămâna 22 – 28 februarie, în Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Constanţa.

Potrivit raportului săptămânal, 39,7% din totalul cazurilor de infectare sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Ilfov.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De la începutul pandemiei până în prezent, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 85,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,6% la bărbaţi.

Acelaşi raport arată că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend