Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PS Ieronim: ‘Sf. Nicolae ne învaţă să rămânem statornici în credinţă şi să fim milostivi’

Publicat

in

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a slujit luni la cel de-al doilea hram al Bisericii Sfântul Gheorghe – Nou din centrul Capitalei, la „Kilometrul zero”, conform basilica.ro.

Ierarhul a indicat ce să învăţăm din pilda de viaţă a Sfântului Ierarh Nicolae, cinstit în 6 decembrie.

„Sfântul Nicolae și‑a arătat dragostea față de patria noastră, căci pe la anul 1600 voievodul Mihai Viteazul a adus din Italia mâna dreapta a sfântului la biserica bucureşteană Sf. Gheorghe – Nou, lăcaş de cult ridicat de un demnitar şi înnoit de Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu. Şi aşa a rămas mai departe, de mai bine de 400 de ani, mâna sfântului în Cetatea Bucureștilor”.

„Este un odor neprețuit pentru noi, este un adevărat canal al harului lui Dumnezeu. moaște ale Sfântului Nicolae, împreună cu cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ne vor ajuta să revenim la vremea de bucurie pe care o aveam înainte”.

„Ne bucurăm că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să putem împlini această sfântă şi dumnezeiască liturghie, bucurându-ne de harul care izvorăşte din sfintele moaşte şi luând învăţături de la Sfântul Ierarh Nicolae că trebuie să fim foarte serioşi în ceea ce priveşte credinţa noastră şi să ne-o asumăm cu toată încrederea şi fermitatea şi în acelaşi timp trebuie să fim milostivi”, a subliniat PS Ieronim Sinaitul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

SURSE Apărarea polițistului care a UCIS o fată pe trecere: susține că NU a văzut fetele și a verificat cadavrul cu piciorul din cauza șocului

Publicat

in

De

Apar primele informații pe surse din dosarul deschis pe numele polițistului care a ucis o fetiță și a rănit grav o alta. Micuțele traversau pe o trecere de pietoni ale cărei marcaje erau abia vizibile și au fost izbite în plin de mașina omului legii care fusese încadrat din sursă externă după nici două luni de pregătire.

Citește și: ANGAJAT după NUMAI două luni de pregătire: polițistul care a UCIS o fetiță cu mașina era încadrat din sursă externă

Conform informațiilor pe surse obținute de Antena 3, polițistul a susținut că nu le-a văzut pe cele două fete din cauză în zona era parcat un camion care a obstrucționat vizibilitatea. Omul legii care circula cu semnalele luminoase pornite a explicat și momentul în care a verificat cadavrul fetei pe care tocmai o ucisese cu piciorul. Acesta ar fi susținut că era în stare de șoc.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

CSM Bucureşti este blocată pe aeroportul din Podgorica. Avionul care le aduce acasă are întârziere

Publicat

in

De

Echipa de handbal feminin are parte de întârzieri în drumul spre casă, după victoria cu Buducnost, de sâmbătă seară. CSM Bucureşti a anunţat că echipa este blocată în aeroport, cursa Podgorica – Viena având întârziere, conform news.ro.

”Din păcate, echipa noastră are parte de întârzieri şi la zborul de întoarcere către casă! Fetele se află pe aeroportul din Podgorica de unde vor zbura către Viena, însă momentan nu se ştie când va avea loc acest lucru. Le ţinem pumnii să aibă o deplasare cât mai uşoară şi să ajungă cu bine acasă! ”, a transmis CSM Bucureşti, alături de câteva fotografii din aeroport.

Echipa a avut probleme şi la drumul spre Muntenegru, când lotul a ajuns doar în dimineaţa partidei, tot din cauza întârzierilor curselor aviatice.

CSM Bucureşti a învins, sâmbătă seară, formaţia Buducnost Podgorica, scor 28-20 (15-9) şi se află pe locul 4 în grupa A din Liga Campionilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend