Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Provocările interacțiunii umane pe timp de pandemie sau cand WorkFromHome nu îți susține business-ul

Publicat

in

Toți ne amintim de momentul martie 2020 când pentru o clipă ne-am oprit speriați de necunoscut. Media numara cazurile de Covid-19, sistemul sanitar realiza blocajele pe care urma să le aibă iar managerii încercau să preia toate informațiile noi și contradictorii și să găsească căi de a-și salva business-urile.

Ne confruntam cu ceea ce numeau oamenii de stiință – o pandemie umană. Toți vorbeau de pandemiile care vin o dată la 100 de ani însă nimeni nu conștientiza că managerii de azi nu s-au confruntat cu un fenomen de o așa amploare pe care trebuiau să il ințeleagă, să il proceseze ei mai întâi, apoi să il comunice angajaților, un fenomen care nu avea „best practices” și pentru care trebuiau să găsească soluții. Legislația era contradictorie, deciziile veneau în cursul serii și implementarea trebuia să fie facută cât mai repede.

Chiar daca impacul psihologic și emoțional a fost unul puternic, antreprenorii au reusit sa adapteze business-urile la noile situatii: unii au fost nevoiți să iși închidă porțile pentru o perioadă, alții au mutat echipele în online și au funcționat lucrând din siguranța casei iar cei a căror industrii nu permiteau, au trebuit sa fie rezilienți și să învețe cum să facă business în pandemie privindu-și angajatii în ochi în fiecare dimineață sau constatând cu fiecare zi ce trecea destabilizarea echipelor datorată infectărilor masive.

Menatwork înseamna la acel moment 45% din business producție & logistică, 35% din business vânzări în zona construcțiilor și amenajărilor interioare și 20% consultanță pentru cele două ramuri de business. Astfel, Menatwork a trebuit să devină în ultimii doi ani o compania rezilientă și astfel să reușească să treacă prin acest moment de incertitudine cu echipele în efectiv complet.

Provocarea a fost mare ținând cont de faptul că aproape 80% din business necesita interacțiunea umană , atât pentru zona de producție cât și pentru zona comercială prezentă în teren în mod constant, alaturi de partenerii noștri : costructori, dezvoltatori imobiliari, arhitecti.

Am conștientizat nevoia oamenilor de a se simți în siguranță și la serviciu, nevoia oamenilor de a li se „calma” temerile sau de a li se clarifica lucurile neînțelese la care erau expuși zilnic din zona media.

Ne-am confruntat cu temerile oamenilor din echipele noastre cu privire la infectarea în colectivitate sau cu privire la transportul pana la serviciu și la eventualele restricții de circulație. Ne-am confruntat cu momentele în care fluxul liniilor de producție trebuia regandit datorită infectarilor.

Dinamica situațiilor ne făceau să ne întrebăm daca deciziile pe care le luăm sunt cele corecte, daca colegii nostri vor fi în siguranță și dacă a doua zi trebuia să o luăm de la capat cu alte decizii.

Da, în fiecare zi o luam de la capăt cu alte situații dificile, știind că doar privindu-ne în fiecare dimineață colegii putem supraviețui acestui fenomen, știind că peste 330 de familii depind de deciziile pe care le luăm. Presiunea a fost uriasă însa, faptul că de 28 de ani punem în prim plan oamenii din echipa Menatwork, ne-a ajutat și acum sa asigurăm securitatea si siguranța colegilor noștri si ne-a mobilizat sa continuam ceea ce am făcut în toți acești ani: Să nu ne oprim și să căutăm soluții!

Am regândit la nivel de management politicile de sănatate și securitate la locul de muncă funcționale noului context și am adaptat metodele de comunicare cu echipele bazându-ne mai mult pe latura umană si emoțională decat pe reguli impuse de urmat.

Am asigurat în mod continuu și constant materiale de protecție sanitară pentru colegii noștri și am luat măsurile de dezinfecție necesare în secțiile de producție, în depozite și in zonele de birouri conform unui program bine stabilit cu firmele specializate sau ori de câte ori era nevoie.

În tot acest timp am folosit mijloace de transport exclusiv pentru angajații noștri, fie că vorbim de microbuze dar și de autoturisme mici, am adaptat trasee astfel încat niciunul dintre colegi să nu depindă de transportul în comun și astfel să evităm cât mai mult interacțiunea cu mediul extern.

Am adaptat locurile de luat masa și programele pe echipe astfel să putem gestiona eventualele focare. Am contribuit la conștientizarea importanței purtării măștii de protecție chiar și pe timpul verii în secțiile de producție, fiind mereu aproape de oameni si explicandu-le că protejându-se pe ei îi vor proteja și pe cei din jur dar și pe cei apropiați din familiile lor.

Ne-am protejat colegii mai vulnerabili în fața bolii și le-am acordat timpul necesar de revenire la locul de muncă. La acel moment, această măsură a pus presiune pe restul echipei rămase să facă față unei industrii care nu a pus pauză însă pe termen lung a avut un impact major consolidând relații interdepartamentale și acordând astfel sentimentul de implicare a fiecărui membru în tot acest proces de depășire a pandemiei.

Ca și organizație ne-am gândit la nevoile reale ale colegilor noștri și ale familiilor lor și am extins pachetul de beneficii în domeniul sănătății, astfel gândind un plan de rezervă a sistemului de sănătate oferit de stat si asigurând accesul în zona privată printr-o asigurare de sănătate competitivă la nivel de piață alături de liderul în acest domeniu din Romania.

Cel mai dificil lucru de departe a fost pastrarea comportamentului de prevenție și dincolo de locul de muncă, acolo unde spațiul privat nu poate și nici nu ne-am dorit să fie controlat. Ne-a ajutat extrem de mult în acest proces de conștientizare și de prevenție faptul că avem un parteneriat de lungă durată alaturi de colegii noștri bazat pe încredere și pe respect.

Credem ca și organizație că ne-am respectat angajamentele întotdeauna și pe principiul reciprocității, colegii noștri ne-au demonstrat respectul pentru locul de muncă și încrederea în business-ul nostru prin rata de vaccinare de aproximativ 90% în zona de producție & logistică.

Lecția pe care noi la Menatwork am învațat-o cel mai bine în acești doi ani de pandemie este să punem pe primul plan siguranța oamenilor care ne ajută zilnic să ne atingem obiectivele astfel încât să putem asigura continuitatea angajamentelor luate fată de partenerii noștri.

Articol susținut de Menatwork

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO/ Camion cu stupi răsturnat – A fost emis mesaj Ro-Alert

Publicat

in

De

Autoritățile din Neamț au emis sâmbătă dimineața un mesaj Ro Alert după ce prezența unor albine a fost semnalate în zona localității Hanul Ancuței. Acestea provin dintr-un camion care s-a răsturnat pe DN 2.

„A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămaneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune periolului de înțepături de albine”, se arată în mesajul emis de ISU Neamț.

Un camion care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat sâmbătă dimineața pe DN 2 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

„Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zonă și sunt agitate, prezentând pericol de agresiune”, susțin pompierii.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, au fost înțepați mai mulți membri ai echipajelor de intervenție.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Încercarea de a trece în enclava spaniolă Melilla i-a costat viața pe 18 africani

Publicat

in

De

Optsprezece africani care încercau să treacă în Spania au fost ucişi, iar zeci de migranţi şi poliţişti au fost răniţi, după ce mai multe persoane au traversat gardul de la graniţa dintre Maroc şi enclava nord-africană spaniolă Melilla.

În total, 133 de migranţi au trecut vineri graniţa dintre oraşul marocan Nador şi Melilla, aceasta fiind prima trecere în masă de acest tip de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Spania şi Maroc luna trecută.

Un purtător de cuvânt al biroului guvernului spaniol din Melilla a declarat că aproximativ 2.000 de persoane au încercat să treacă, dar multe dintre ele au fost oprite de poliţia spaniolă şi de forţele marocane de o parte şi de alta a gardului de frontieră, potrivit AP.

Ministerul de Interne marocan a anunțat că victimele s-au produs atunci când oamenii au încercat să escaladeze gardul de fier. Acesta a precizat că cinci migranţi au fost ucişi şi 76 răniţi, iar 140 de ofiţeri de securitate marocani au fost răniţi.

Treisprezece dintre migranţii răniţi au murit ulterior la spital, ridicând bilanţul la 18 morţi, potrivit agenţiei oficiale de ştiri MAP din Maroc, care a citat autorităţile locale.

Asociaţia marocană pentru drepturile omului a raportat 27 de morţi, dar cifra nu a putut fi confirmată.

Oficialii spanioli au declarat că 49 de gărzi civile au suferit răni minore. Patru vehicule de poliţie au fost avariate de pietre aruncate de unii migranţi.

Cei care au reuşit să treacă au mers la un centru local pentru migranţi, unde autorităţile le evaluează situaţia.

Oamenii care fug de sărăcie şi violenţă fac uneori încercări de a ajunge la Melilla şi în celălalt teritoriu spaniol de pe coasta nord-africană, Ceuta, ca o trambulină spre Europa continentală.

Timp de două zile, la începutul lunii martie, peste 3.500 de persoane au încercat să escaladeze bariera de şase metri care înconjoară Melilla şi aproape 1.000 au reuşit să treacă, potrivit autorităţilor spaniole.

Trecerile de vineri au fost prima încercare de când relaţiile dintre Spania şi Maroc s-au îmbunătăţit în martie, după o dispută de un an centrată pe Sahara Occidentală, o fostă colonie spaniolă anexată de Maroc în 1976.

Marocul şi-a slăbit anul trecut controalele în jurul Ceuta, permiţând astfel ca mii de migranţi să treacă în Spania. Măsura a fost văzută ca o răzbunare pentru decizia Spaniei de a permite liderului mişcării pro-independenţă din Sahara Occidentală să fie tratat pentru COVID-19 într-un spital spaniol.

Tensiunile dintre cele două ţări au început să se dezgheţe la începutul acestui an, după ce Spania a sprijinit planul Marocului de a acorda mai multă autonomie Saharei Occidentale, unde activiştii solicită independenţa deplină.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend