Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Protestul privind pensiile speciale continuă la Tribunalul Argeș, pe o perioadă nedeterminată

Publicat

in

Astăzi, Tribunalul Argeș a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor în vederea stabilirii continuării sau încetării protestului magistraţilor, în raport de adoptarea legii pentru abrogarea pensiilor de serviciu.

Astfel, magistrații au decis, cu majoritate de voturi, continuarea formei de protest, pe o perioadă nedeterminată. Secţiile Tribunalului Arges vor judeca numai cauzele cu caracter urgent. De asemenea, continuă și protestul personalului auxiliar de specialitate şi conex, sens în care programul arhivei cu publicul a fost redus la două ore zilnic, respectiv în intervalul orar 08,30 – 10,30.

Totodată, judecătorii Tribunalului Argeș au stabilit că refuză participarea la  constituirea Birourilor Electorale judeţene în anul 2020, cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare

„Prin Hotărârea nr. 4/30.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a hotărât următoarele: Continuarea formei de protest, pe perioadă nedeterminată, în sensul că se va proceda la înregistrarea şi repartizarea acţiunilor şi a dosarelor în sistemul informatic ECRIS. Toate secţiile Tribunalului Arges vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţa preşedinţială, cauzele care se judecă de completele specializate de minori fond, măsuri de protecţie, plasamente şi adopţii, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente.)

Secţia pentru conflicte de munca si asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente.)”, informează Tribunalul Argeș.

Ce solicită magistrații argeșeni

De asemenea, judecătorii Tribunalului Argeş solicită autorităţilor publice implicate în garantarea independenţei magistraţilor şi asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, următoarele:

– „Revenirea asupra măsurii abrogării pensiei de serviciu, în condiţiile în care aceasta reprezintă o garanţie a independenţei magistraţilor, obligaţie asumată de Statul Român la nivel internaţional (cu ocazia aderării la Uniunea Europeană);

– Stabilirea unui volum optim de muncă al judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană;

– Adaptarea schemelor de personal din instanţe (judecători şi personal auxiliar) la nivelul volumului de muncă şi încărcătura pe judecător;

– Asigurarea resurselor financiare adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie;

– Plata orelor suplimentare pentru judecători şi personal auxiliar, nefiind posibilă acordarea unui timp liber în compensare;

– Eliminarea interdicţiilor şi incompatibilităților pentru magistraţi, restrângeri care nu se regăsesc în Statutul altor categorii profesionale”, se arată într-un comunicat emis de Tribunalul Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

PITEȘTI | Polițiștii locali au lăsat 2 cai fără căruțe – Doar atelajele germane cu peste 100 cai au scăpat, ca de obicei

Publicat

in

De

Două căruțe au fost confiscate de polițiștii locali, după ce căruțașii au mers printr-un loc nepermis.Un echipaj al Poliției Locale Pitești a depistat pe strada Lânăriei, în dreptul fostului canton CFR, două atelaje cu tracțiune animală care aveau interzisă circulația pe tronsonul respectiv, conform legislației în vigoare, precizează într-un comunicat instituția. Căruțașii au fost sancționați contravențional cu câte 500 de lei, iar căruțele au fost ridicate de către salariații ADP Pitești. Atelajele au fost depozitate într-un un loc special amenajat, pe strada Târgul din Vale. Acțiunile polițiștilor locali au caracter permanent, iar persoanele care vor fi depistate cu căruțele în oraș, vor fi amendate. Taxa de recuperare a atelajelor este de 200 de lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Piața Ivancea ar putea fi închisă din cauza nepăsării șefului Păunescu și a Primăriei Curtea de Argeș

Publicat

in

De

După ce la televiziune PROFI 24 TV s-a prezentat haosul și mizeria cruntă din Piața Ivanea, Direcția Sanitar Veterinară Argeș s-a autosesizat și a intervenit rapid pentru a remedia problemele. „Am văzut imaginile prezentate la TV și am luat imediat legatura cu Ionel Păunescu, șeful Piețelor din Curtea de Argeș dar și cu reprezentanți ai Primăriei. Clar, în acea piață trebuiesc făcute urgent modernizări și reparații și este de datoria dumnealor ca în bugetul pe anul viitor să aloca bani pentru Piața Ivancea. Sunt convins că vor face asta iar dacă nu o vor face, mai ales că ei continuă să închirieze spațiile de acolo in halul in care acestea se prezintă acum, se poate ajunge la inchiderea pieței”, ne-a declarat Sorin Sorescu directorul DSV Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend