Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Proteste împotriva primarului Piedone, în aprilie! Un fost consilier personal acuză!

Publicat

in

Ilie Mario Rafael, Președintele Partidului Ecologist Român – Filiala Sector 5, organizează la Curtea de Apel București două PROTESTE ÎMPOTRIVĂ PRIMARULUI PIEDONE în zilele de  2 aprilie și 14 aprilie 2021, când sunt programate ultimele termene în Dosarul COLECTIV.

Reprezentanții Partidului Ecologist – Filiala Sector 5 au depus două cereri la registratura Primăriei Municipiului București pentru autorizarea protestelor și promit pe Facebook că vor veni la miting câteva sute de participanți.

În acest context, Ilie Mario Rafael, Președintele PER Sector 5 a declarat că: “Având în vedere că, pe surse, se aude că domnul Cristian Victor Piedone Popescu va reuși să scape de JUSTIȚIE în procesul de la Colectiv, considerăm că este necesar să luăm atitudine”.

Ilie Mario Rafael a fost consilierul personal al Primarului Piedone cu atribuții de monitorizare a activității de salubrizare și de ordine publică și în baza unui Protocol politic încheiat cu partidul PPUSL, Rafael Mario Ilie și membrii PER Sector 5 primeau de la Primarul Piedone o serie de funcții în administrația publică din Sectorul 5, pentru a schimba în bine fața Sectorului 5 după dezastrul lăsat de fostul Primar Daniel Florea, actual deputat PSD. Din cauză că Piedone nu s-a ținut de cuvânt și mai ales că Ilie Mario Rafael și-a dat seama de adevăratele intenții ale Primarului Piedone, Ilie Mario Rafael și-a dat demisia din funcția de Consilier personal al Primarului Piedone.

 Ilie Mario Rafael susține că a auzit cum se laudă Piedone că va scăpa de condamnare și chiar va fi achitat în Dosarul COLECTIV: „Am puterea, am sistemul, am securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!”

 Ilie Mario Rafael, liderul ecologist și principalul organizator al protestelor declară că:

“Știm că infractorul Popescu Victor Cristian Piedone face presiuni asupra Judecătorilor prin  intermediul instituțiilor de forță din SISTEM ! Pentru ai susține pe Judecători vom organiza proteste în fața Curții de Apel București pe data de 2 aprilie și pe 14 aprilie 2021. Avem toată încrederea că Justiția nu se va lăsa cumpărată sau influențată și Judecătorii vor face dreptate victimelor de la Colectiv. De asemenea, facem aceste demersuri publice  pentru că nu dorim ca incompetența Primarului Piedone și a oamenilor  săi angajați ilegal în Primăria Sector 5 (aceleași persoane care erau în Primăria Sectorului 4 în perioada Colectiv sunt angajate la Sectorul 5 pentru a le cumpăra tăcerea ) să facă din Sectorul 5 un Colectiv 2”.

Vezi și Lovitură pentru părinți, începând cu luna aprilie! Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR le suspendă ajutorul

Chirie sau proprietar? Analiștii economici vin cu sfaturi de ultim moment: ‘Trendul se va menține cel puțin cinci ani de aici încolo’

EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Căderea Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR ar putea porni din interiorul Coaliției. Paul Stănescu: ‘Nu toți parlamentarii coaliției majoritare sunt la ordinele lui Orban și Barna’

Publicat

in

De

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu „provoacă deja frisoane” în tabăra puterii.

„Moţiunea de cenzură anunţată de PSD provoacă deja frisoane în tabăra puterii, fiindcă guvernarea este măcinată de scandaluri zilnice. Nu toţi parlamentarii coaliţiei majoritare sunt la ordinele lui Orban şi Barna. Nu toţi sunt atât de cinici încât să privească în ochii celor care i-au votat şi să-i anunţe că le-au tăiat toate veniturile. Moţiunea de cenzură va avea o susţinere publică importantă. Sondajele ne arată că românii au din ce în ce mai puţină încredere în acest guvern. România are nevoie de o altă guvernare, care să reflecte cu adevărat preferinţele cetăţenilor. Nu cred că există vreun motiv serios pentru ca Florin Cîţu să mai fie susţinut în funcţia de premier. Pentru ce l-ar mai vrea românii în continuare? Să-şi bată joc în continuare de copii şi pensionari? Să amâne la nesfârşit creşterea alocaţiilor, a pensiilor, a salariilor? Să îngroape definitiv campania naţională de vaccinare? Să ascundă morţii din pandemie, furturile şi interesele clientelei?”, a spus Stănescu.

El a adăugat că singurul obiectiv pe care îl are Florin Cîţu acum este „să-şi cumpere preşedinţia PNL” cu banii din buget şi din PNRR.

„Liberalii şi useriştii nu au avut oricum dreptul moral să guverneze, trebuie opriţi acum! Moţiunea de cenzură are potenţialul de a scăpa ţara de molima Dreptei abătute asupra României, cu voie de la Cotroceni. Vă imaginaţi cât de penibili au ajuns liberalii? Gaşca lui Cîţu îl acuză pe Ludovic Orban, şi nu pe nedrept, că a pierdut alegerile parlamentare. În tot acest timp, Cîţu încă mai este premier. Să nu excludem ca parlamentarii lui Orban să-i facă, totuşi, o surpriză. Mai ales că veştile pe care le tot aduce acesta din economie sunt efectiv fantastic de proaste: preţurile explodează, inflaţia scufundă puterea de cumpărare a românilor, încep disponibilizări masive la stat. De aceea, Cîţu trebuie trimis urgent acasă – acesta este primul pas pentru un adevărat Plan de Redresare a ţării”, a afirmat Paul Stănescu, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Salvamont Argeș, recomandări cu privire la vipere

Publicat

in

De

În ciuda vremii iernatice, animalele din zona montană, inclusiv din cea cu climat subpolar la peste 1800 metri altitudine, își continuă ciclul vieții. Printre ele viperele, care sunt mai vizibile în această perioadă, fiindcă ies la năpârlire, depunere de ouă etc. în general, după sfârșitul lui iunie, sunt mult mai greu de observat.

În perspectiva noului sezon de vară, pentru a evita muşcătura de viperă (în Făgăraş întâlnim vipera comuna sau Vipera berus) se recomandă portul permanent al bocancilor de munte, cu carâmb înalt, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicata. Portul bocancilor vă va feri si de entorse ale gleznei (evitând alunecarea, chiar ale genunchilor) sau de răniri ale degetelor de la picior, prin lovirea de pietre. Nu se recomandă portul şlapilor sau al adidaşilor, care sunt sursa unui numar insemnat de accidente care ar putea fi evitate. Trebuie in permanenţă efectuat un control vizual al zonei în care urmează să păşiţi. Nu ridicaţi pietre mari decât după ce, în prealabil, aţi efectuat un control vizual dedesubt, pentru a verifica daca sunt şerpi. Dacă intraţi într-o zona cu vegetaţie înaltă care nu vă permite verificarea suprafetei solului, loviţi uşor vegetaţia cu un băţ. În ciuda renumelui, vipera comuna este un şarpe timid, care va fugi din calea dumneavoastră și se va ascunde.

Atenție, nu încercați să vă jucați cu ele, sau să le omorâți, toate animalele fac parte din fauna montană, în plus putând apărea accidentări…

În cazul unei muşcături de viperă (se prezintă ca două înţepături la distanţă de 3-4 mm distanţă, care după o oră necrozeaza și se edemațiază, iar victima are senzații de vomă și de amețeală) anunţaţi 112 sau 0SALVAMONT şi încercaţi să aspiraţi cât mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosită ca instrument de vacuumare. Victima trebuie sa stea cat mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea sângelui în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat. Administrarea preventiva a unor antihistaminice poate întîrzia acţiunea veninului. Trebuie precizat ca decesul se poate produce la cel putin 12-24 ore de la muşcătură, dar numai daca şarpele a reuşit să administreze incărcatura totala de venin, ceea ce nu se întâmplă de obicei, deoarece omul este muşcat numai ca avertisment, ca reacţie de apărare.

Respectarea regulilor de mai sus vă va feri de surprize neplăcute! Pentru informaţii suplimentare despre comportamentul în zona montană, accesaţi www.salvamont-arges.ro sau www.salvamontromania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend