Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Protest al USR-PLUS Prahova faţă de activitatea Rosal – Pubele golite în faţa sediului societăţii

Avatar

Publicat

in

O parte a membrilor alianţei USR-PLUS Prahova, candidaţi la alegerile locale, au protestat, luni, faţă de activitatea operatorului de salubritate Rosal desfăşurată în Ploieşti, dar şi în judeţ, aceştia golind mai multe pubele de gunoi în faţa sediului societăţii, notează Agerpres.

Preşedintele USR Prahova şi candidat al Alianţei USR-PLUS la Consiliul Local Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a acuzat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Rosal Ploieşti, grave nereguli în derularea contractului de salubritate, el vorbind despre “şpăgi” şi “mafie”.

Publicitate

“Ajungem ca în vara lui 2019, când Ploieştiul devenise un al doilea Napoli, un oraş îngropat în gunoaie. Pentru că Rosalul nu vine să ridice gunoiul ploieştenilor, am decis să aducem noi gunoiul la Rosal. (…) De ani de zile, în Ploieşti plătim milioane de euro pe contractele cu Rosal, iar serviciile sunt absolut execrabile. Din nou Ploieştiul este îngropat în gunoaie. (…) Noul câine comunitar este gunoiul de care ne împiedicăm la fiecare colţ de stradă şi care ne agresează olfactiv şi vizual pe fiecare stradă. (…) Rosal refuză să ridice gunoaiele ploieştenilor şi cere şpagă pentru aceasta”, a spus Poliţeanu.

În context, declarându-se complet nemulţumit de activitatea operatorului, acesta a golit, împreună cu alte persoane, două pubele de gunoi în faţa sediului societăţii, spunând că respectivele deşeuri erau neridicate de către operator de două săptămâni.

Preşedintele USR Prahova a relatat că angajaţi ai companiei de salubritate i-ar fi cerut “şpagă” pentru a ridica o cantitate mare de deşeuri de la locuinţa sa, spunând că este vorba despre o “mafie” care a dus la “îngroparea oraşului în gunoaie”.

“Vrem să închidem povestea cu Rosal cât mai repede prin rezilierea contractului. Nu mai are ce căuta în acest oraş având în vedere bătaia de joc la care îi supune pe ploieşteni de ani de zile. (…) Ploieştiul şi multe alte UAT-uri sunt prizoniere ale Rosal printr-un contract colectiv pe care primarii PSD, PNL şi preşedintele Consiliului Judeţean au refuzat să îl rezilieze. (…) Angajamentul USR-PLUS este că, după ce ajungem la primării, Consiliul Judeţean şi consiliile locale, să începem demersurile pentru rezilierea contractului”, a mai spus preşedinte USR Prahova.

În context, acesta i-a îndemnat pe cetăţeni să facă sesizări la Protecţia Consumatorului cu privire la deficienţele pe care le constată cu privire la activitatea operatorului de salubritate.

Trei persoane prezente la conferinţa de presă au fost sancţionate cu avertisment de jandarmii prahoveni, aceştia obligându-i pe membrii USR-PLUS Prahova să ridice gunoiul din faţa sediului Rosal şi să îl arunce la pubela din zonă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vești bune: Primele doze de Remdesivir au ajuns la Spitalul ‘Victor Babeş’ din Timișoara

Avatar

Publicat

in

De

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care au forme medii şi severe ale bolii şi sunt internaţi în secţia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, a declarat, sâmbătă, că această primă tranşă a fost primită în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a şapte pacienţi eligibili, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea! .,

“Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în ţara, în trei tranşe. România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Italia prelungeşte măsurile anti-coronavirus: ce prevede noul decret emis de Giuseppe Conte

Avatar

Publicat

in

De

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat vineri noaptea un nou decret care prevede prelungirea măsurilor sanitare adoptate pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Principalele reguli la care trebuie să se supună populaţia sunt purtarea măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport, respectarea distanţei de un metru în orice context şi evitarea creării de aglomeraţie. Deschiderea stadioanelor şi discotecilor se amână tocmai pentru a evita creare aglomeraţiei, potrivit mediafax.ro.

Publicitate

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Noul decret vine şi cu o veste bună pentru amatorii de croaziere care vor reporni de la 15 august cu reguli foarte stricte. Înainte să urce la bord, turiştilor li se va măsura temperatura. Autorităţile sanitare pot decide în orice moment să supună testelor orice persoană care prezintă simptomele noului coronavirus.

În actualul decret se menţin şi restricţiile de intrare în Italia pentru persoanele care provin din 13 ţări care nu aparţin Uniunii Europene şi care prezintă un risc major de exportare virusului. Acestea sunt Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend